YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

MERYEM’DEN HABER VAR

Biliyorum hepiniz merakla Meryem’den haber bekliyorsunuz. Bugün merakınızı biraz olsun yeneceğim.

Meryem ile nihayet görüştük. Kendisini ikna edip bir sığınma evine yerleştirdim. Şimdi en azından sıcak bir çatı altında, kendisini anlayan, benzer kaderi paylaşan kadınlarla birlikte. Tehditlere karşı koruma altında.

Ancak o kadar korkmuş ki bunu ona yapanlara karşı suç duyurusunda bulunmaya bile korkuyor. Ama biraz kafasını dinledikten sonra hem suçluları cezalandırmak hem de çocuklarını yanına almak için gerekenleri birlikte yapacağız.

Üstelik ona ayakları üzerinde durmasını sağlayacak güzel bir iş de ayarlayacağız ama her şey sırayla.

Önce bana her şeyi detaylı olarak anlatacak çünkü başına gelenleri herkes öğrensin, onun çektiklerini başkaları yaşamasın istiyor.

Haberin Devamı

Bu arada pek çok okur dostum nakdi yardım yapmak için benimle iletişime geçti ancak şu an güvenlik nedeniyle iletişim bilgilerini paylaşmam mümkün değil. Hukuki nedenlerle de banka hesap numarası vermem ya da nakdi yardım toplamam da şimdilik söz konusu değil. Gerekli izinleri alabilirsek sizlerle paylaşacağım.

Bu sebeple sevgili okur dostlarım sizlerden ricam size en yakın sığınma evine veya ilgili kuruluşlara yardımlarınızı yönlendirmeniz. Meryem ve onun kaderini paylaşan nice Meryemler var oralarda. Hepsinin de ayrı bir hikâyesi.

Bu gidişle sığınma evlerinden bir yazı dizisi ile döneceğim sanırım, tabi göz pınarlarım ağlamaktan kurumazsa…


……………….


Sayın Ayşe Aral;

Ben Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Bingöl Erkek Yetiştirme Yurdu’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapmaktayım.

Kuruluşumuzun bir kütüphanesi mevcut, fakat içerisinde okunabilecek tek bir kitap bile yok.

Günlük çalışma çizelgemizde bir saat kitap okuma saati olarak versek de kitap olmadığı için bu pek mümkün olmuyor.

Çocukların kitap okuma saatleri boş geçiyor. Bu kuruluşta çalıştığım bir senelik süre içerisinde il içinde birçok yere başvurmuş olsam da olumlu bir sonuç alamadım ki Bingöl İli’nde kitap bulmak çok zor iken bağış yapacak bir yer bulmak imkânsız.

Haberin Devamı

Sizin bu tarz yardım konularında ne kadar duyarlı olduğunuzu yazılarınızdan takip etmekteyim.

Bize kitap bağışı konusunda yardımlarınız olursa hem ben hem tüm çocuklarımız çok mutlu ve minnettar olacağız.

Bunu tüm yurt çocuklarımız adına yazdım ve ÅŸimdiden onlar adına size teÅŸekkür ediyorum. Bu konuda bir geri bildirimizin olursa çok sevinirim. Saygılarımla.Â

Özlem GÜNAL
CEVAP: Özlem Hanım, bu duyarlılığınız için sizi tebrik ediyorum. Benim sevgili okur dostlarım tabi ki ellerini size ve çocuklarınıza seve seve uzatacaktır. Çocuklarınızı ve sizi sarılarak öpüyorum, sevgiler.
…….


YETÄ°Åž ABLA YETÄ°Åž


Koskoca muhasebe departmanında çalışıyorum abla, ne bir takvim ne bir ajanda geldi. Bu departmanda kimseye gelmedi abla.

Haberin Devamı

Yeni yıla takvimsiz gireceğiz hem de muhasebe çalışanları olarak.

Bu maili Ayhan ve Burcu için de atıyorum, ancak Ayşe Abla yetişir bize dediler. Yüzlerce firmanın bir takvimi de yok ajandası da yuh diyorum daha ne olsun ya.

Biz derdimizi paylaştık sadece ablacım tabi takvim beklentimiz yok.

Yayınlarsan belki utanır müşterilerimiz. Biz İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde özel bir gümrük firması çalışanlarıyız.

Bu arada diğer bir konu Yetiş Ayşe’yi ekranlara taşıyacağını söylemiştin, en kısa zamanda görmek istiyorum seni ekranlarda, arayı açma daha fazla.

Ayrıca yeni yılını kızınla mutlu ve sağlıklı geçirmeni veee kapıyı çalan aşkını geri çevirmemeni diliyorum.

Sevgiyle kal.

Yeliz

Haberin Devamı

CEVAP: Yelizcim güldürdünüz beni vallahi, tek derdiniz ajanda olsun. Benim sevgili okur dostlarım gönderir size istemediğiniz kadar. Önemli olan ajandalarınıza güzel günler işleyebilmek. Sevgiyle kalın.
……………..

BU ŞEKER KIZIN DA FOTOĞRAF ALBÜMÜ OLSUN


Merhaba AyÅŸe Abla,

Bu konu ile ilgili iletiÅŸim bilgisi alabilir miyim?
Acaba elimden bir ÅŸey gelir mi sormak istiyorum.

İyi çalışmalar

Åžebnem

CEVAP: Sevgili Şebnem, iletişim bilgilerini hemen gönderiyorum. Desteğin için teşekkürler. Minik kızımız çok bekledi artık onun da yüzü gülsün sayende inşallah.
 ………………


KREDÄ° KARTI BORCU


Merhabalar,
Umarım bu maili okursunuz ve yardımcı olabilirsiniz.
Ben Manisa’da yaşıyorum, yaklaşık 15 ay önce eşimden ayrıldım ve 5 yaşındaki oğlumla birlikte oturuyorum.

Haberin Devamı

Çalıştığım şirkette muhasebe şefiyim, iyi denilebilecek bir gelirim var.

Yaklaşık 7 yıl önce evlendiğimde kredi borcu ve ev eşyalarının taksitlerinden oluşan yüklü bir borcun altına girdik. O dönemde eşim asgari ücretle bense biraz üzerinde bir gelir elde ediyordum.


Evimiz de kira olduğu için ve üstüne bu 7 yıl içinde 3 kez taşınmak zorunda kaldığımızdan (taşınmalarımızın hiç biri kirayı ödeyememekten değil yüksek kira zammı istenmesinden oldu), üstüne üstlük evlendikten 6 ay sonra eşim de işten ayrılmak zorunda kalınca borçlarımızı bir türlü düzene sokamadık.

Kredi üstüne kredi, senetlerin ödenememesinden dolayı vade uzatımları derken artık tıkanmış duruma geldim.

Bu anlattığım hikâye eminim size çok tanıdık geliyordur, her gün bunun gibi binlerce mail, mektup, telefon alıyorsunuz.

Türkiye’de şu an benim durumumda olan, tıkanmış, dönemeyen ve bankalarda sonsuz kırmızı kalem çizikleri bulunan çok vatandaş var.

Bu rezil durumu anlatmak bile bana çok büyük bir utanç veriyor ama ne kadar çaresizim tahmin edemezsiniz. Hayattan sıkıldığımı ve artık burada fazla ömrüm kalmadığını düşünmeye başladım. Son dönemlerim artık oğlum yatağında uyurken onu doyasıya öpmekle geçiyor.


Size yalvarırım beni düzlüğe çıkaracak bir yol, bir yardım gösterin. İşimi kaybetmemem gerekiyor çünkü ayrılsam da bana bağımlı yaşayan oğlum ve eski eşim var. Yardımcı olabilecek herkese borcumu ödeyeceğime dair namus ve şeref sözü veriyorum yeter ki bana birileri yardım eli uzatsın.


Cem

CEVAP: Cem Bey epostanızı yayınlıyorum. Gerçekten bu tarz çok fazla mektup alıyorum. Belki de kredi kartı borçları için yeniden bir düzenleme yapılma zamanı gelmiş de geçiyordur.

…………….

SAMSUN'DA Ä°NGÄ°LÄ°ZCE KURSU

 

Ayşe'm sen beni bilirsin, söze nerden nasıl başlanır bilmiyorum.

Ayşe’m bir haber çıkmadı tekrar yayınlarsan sevinirim.


Aslında senden yardım istememin sebebi mesleğimle ilgili iş bulamamaktı ki bunun nedeni öğrendim artık senden bu konu da bana yardım etmeni istiyorum.

MeÄŸer benim ana dilim gibi Ä°ngilizce bilmem gerekiyormuÅŸ!
Bunu öğrendiğimde anneme açtım konuyu, para yok ki nasıl olacak dedi. Aradım, taradım Samsun'da öğrenciye burs yok, bunu anladım.

Benden İngilizce belgesi bekleyen onca iş varken ben hiç bir şey yapamıyorum.

T. İngilizce kursu vardır, herkes bilir en geçerli belgeyi ve eğitimi orası verir. Gittim konuştum 290 TL aylık parası.
Ben senden bana burs sağlayabilecek birilerini bulmanı istiyorum. Eğer bu İngilizce olmazsa iş filan bulamayacağım.

Resmen hayatım su 290TLya bağlandı. Sen şimdi diyeceksin ki e bunun kursa giderken harçlığı filan da var. Yok, valla hiç bir şey istemiyorum. Şu sertifikayı alana kadar bana burs sağlayabilecek birine ihtiyacım var.

Ne olur Ayşe'm yardım et, bul bana birini, toplam 12 kur bu kurs ama benim hiç değilse orta düzeye kadar çıkmam lazım.
S.


CEVAP:  Sevgili S. sana destek olmak isteyen okurumuzun iletişim bilgilerini sana göndermiştim. Herhangi bir geri dönüş olmadı mı tatlım? Epostanı da tekrar yayınladım. Haberlerini bekliyorum.
…………..

BAZI KADINLAR HİÇ EVLENEMEZKEN BAZILARI NASIL OLUYOR DA HİÇ BOŞTA KALMIYORLAR?


Merhabalar AyÅŸe,

Bazı kadınlar hiç evlenemezken bazıları nasıl oluyor da hiç boşta kalmıyorlar?
Magazin haberlerinde İclal Aydın’ın dördüncü evliliğini yapmak üzere olduğunu gördüm. Kimsenin mutluluğunu kıskanıyor değilim, Allah mesut etsin.

Ancak kafamda sorular donup duruyor.

Oldukça güzel, sportif, kariyer sahibi, sosyal, 25 yaşlarında görünen ancak 38 yaşında bir genç kadın olarak eksiğimin ne olduğunu bilmek istiyorum.

Ben ne yapıyorum da çıkma teklifi bile alamıyorum. Ama bazı kadınlar evlilik üzerine evlilik yapıyorlar ya da sevgili üzerine sevgili değiştiriyorlar.

Üniversite hayatımda ve kariyerimin en başlarında arkadaşlarım hep erkeklerden oluştu. Sevgili değil ama. Ben erkeklerle hep daha iyi arkadaş oldum. Ama zamanla, herkes bir ev bark sahibi oldu ve benim de yakın arkadaşlarım kadınlardan müteşekkil oldu.

Hayatim o kadar durgundu ki ve bu durgunluktan o kadar sıkılmıştım ki, tası tarağı topladım, 34 yaşımda doktora yapmaya Amerika’ya gittim.

Bir buçuk sene kadar önce Türkiye’ye döndüm. İşime yeniden başladım, doktoraya da buradan devam ediyorum.

Param yettiği kadar sosyal olmaya çalışıyorum. Hafta sonları trekkinglere gidiyorum, yeni arkadaşlar edinmeye çalışıyorum. Yürüyüşlerde tanıştığım erkekler de oldu, çok güzel sohbetler yaptığım ama nedense tekrar göremedim onları. Düzenli yürüyüşçü olmadıkları için yeniden yürüyüşlere de gelmediler. Telefon numaramı istemediler de hiç.

Oysa Amerika’da erkekler telefon numarası isteme konusunda hiç de utangaç değillerdir. Bir de kimler çekingen değil biliyor musunuz? Evli erkekler. Evli erkekler bekârlardan daha girişken Türkiye’de! Ama benim evlilerle işim olmaz.

Benim ne yapmam gerekiyor? Erkeklere karşı daha girişken bir yol izlemem mi? (Ama ben kız gibi erkeklerden de hoşlanmam. Ben peşinde koşacaksam anlamı ne?) Yoksa şimdiye kadar kısmetimin olmadığını kabul etmem mi gerekiyor? Ne? Meraklar içindeyim.

Kalbini aç, aşkı sen de ara, Eros oklarını saplamadıysa suçu kendinde ara tipi cevaplar da istemiyorum lütfen. Çünkü beden dilimi kontrol ettirdim ve iletişimsel bir problemim yok.

Lütfen bu konuyu inceleyin ve bana bir cevap verin. Kendimi suçlayıp durmaktan bıktım artik.

Selamlar
S.

CEVAP: Sevgili S. belki de sorun erkeklere arkadaş gibi davranmandan kaynaklanıyordur. Erkekler kadınların kendi ayakları üzerinde durmasından, elinde tornavida, pense musluk tamir etmesinden yani senin anlayacağın onların yapmakla övündükleri şeyleri kadınların yapmasından hoşlanmıyorlar. O yüzden şöyle arkana yaslan, bırak sandalyeni o çeksin, arabaya binerken kapını açsın sen de keyfini çıkart. Ne dersin?

Bir de erkeği hayatının merkezi haline getirme kendi hobilerine ayıracağın özel zamanların olsun, kendi kendine de mutlu olmayı öğren. Emin ol bir erkek gerçekten ilgilendiği zaman utangaçlık falan vız gelir. Klişe gibi gelebilir ama kaçan kovalanır o yüzden girişken ol falan demeyeceğim hiç merak etme. Sadece kalbini aşka kapama ve etrafa gülücükler saç yeter.

…………………


GEBZE YETÄ°ÅžTÄ°RME YURDU HAKKINDA

 

Sayın Aral,

Yazılarınızı okuyor, hep kendimize odaklandığımız bu çağda kendinizin ve yakınlarınızın dışında birilerine yardım için çırpınmanızı takdirle karşılıyorum.

Ben de diğer size yazanlar gibi Gebze'deki Yetiştirme Yurdu'na elimden geldiğince yardım etmek isterim.

Lütfen bana iletişim kuracağım adresi iletir misiniz?

Bu vesile ile güzel bir yıl geçirmenizi dilerim.


 
Åžahinde

CEVAP: Gebze yurdunun şu an için yardım talebi bulunmamakta bu yüzden sizi başka şekilde yönlendireceğim yakında. Desteğiniz için teşekkürler. Öperim.
……………………….

YETÄ°Åž AYÅžE


Bir çocuğu sevindirmek…
Yardıma, desteğe ihtiyaç duyan ailelerden, bebeklerine süt alamayacak durumda olan babalardan, giydirecek kıyafet bulamayan annelerden haberdar oldukça, kulağımıza çalındıkça yardım edelim diyorum. Birbirimizi haberdar edelim.

Bu sefer yardım edeceklerimiz savunmasız bebekler değil. Kocaman olmuş, yarının teminatı olacak olan çocuklarımız. Bakmayın kocaman olmuş dediğime. Hepsi mini mini 1ler, çalışkan 2ler… Belki de bir köy okulundaki anaokullu ana kuzuları…

Bahsi geçen kampanya 10 yıldır yürütülüyor. Dedim ki bizler de yapalım. Anneyiz ne de olsa. Tüm çocuklar bizim.

Kampanyanın özeti;
Bir zarf hazırlıyorsunuz. Zarfın içeriği 1 kitap (öykü, bilim, çocuk dergisi vb.), 1 defter, 2 kurşunkalem, 1 kalemtıraş, 1 silgi, 1 cetvel, 1 çocuk makası, 1 kutu (6'lı) kuru boya, 1 lolipop şeker, 1 diş fırçası, 1 küçük boy diş macunu ve sizin mektubunuzdan oluşuyor.

Eğer yolladığınız minik arkadaşımız size mektup yazmak isterse öğretmeni ona yardımcı olacak ve belki de o minik ellerden sizin için hazırlanmış bir zarf içindeki sevgi kokusuyla posta kutunuzda olacak.

Eminim sizler de en az 1 çocuğu mutlu etmek için fırsat bekliyordunuz.
Buyurun işte size fırsat.

Katkıda bulunmak isteyenler:
Özge Yıldırım adına Yurtiçi Kargo Levent Şubesi’ne teslim olarak ve kargo bedelini kendileri ödeyerek zarflarını gönderebilirler. Okulların istediği yeterli sayı sağlandığında topluca göndereceğim.


Özge YILDIRIM

CEVAP: Özgecim ne kadar güzel bir kampanya bu böyle, tebrikler. Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları