Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

OYUNCAK

Ayşe Hanım merhaba,

Evimizi değiştiriyoruz ve kızımızın oyuncaklarının bir kısmı; yaş olarak büyüdüğü ve kullanılmadığından, ihtiyaç fazlasıdır. Bu oyuncaklarını; ihtiyacı olan, özellikle Doğu ve G.Doğu Anadolu’daki kardeşlerine hediye etmek ister. Var mıdır böyle bir organizasyon adresi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

( Varsa organizasyon yetkililerine veya direk talep edenlere, yazışma adresimi veya telefon numaramı verebilirsiniz)

Mehmet Avar

İstanbul

Cevap: Harikasınız duyarlılığınız için sizi kutlarım. İhtiyaç sahiplerine iletişim bilgilerinizi ileteceğim.

..........

MANİSALI BİR KIZ ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ ÖZEL DERS

Merhaba,

Ben yeni mezun bir endüstri mühendisiyim. 7 yıllık Anadolu lisesinden mezun oldum ve özel bir okulda İngilizce endüstri mühendisliği bölümünü burslu olarak okudum. Haliyle 12 yıllık iyi bir İngilizce eğitimim, iyi derecede matematik, fen ve Türkçe bilgim var. Üniversitede ailemin maddi durumu bozulduğu için burslarla destek alarak okudum ve gönül borcumu maddi durumu olmayan öğrencilere yardım ederek ödemek istedim hep. Şu anda okuyan kardeşime maddi destekte bulunduğum için burs veremiyorum ama maddi durumu olmayan ilkokul veya ortaokul (lise müfredatları iyice karıştı cesaret edemedim) öğrencisi bir prensese ücretsiz ders vermek istiyorum. Aslında sadece ders vermek istemiyorum. Ona abla olmak, manevi destek olmak, derslerine yardım etmek, onunla edebiyat, müzik ve tiyatroyla ilgili bilgimi paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Manisa'da oturuyorum. Kendi şehrimden bir küçük hanım olması gerekli.

Tek isteğim var, gerçekten hevesli, meraklı emeğimin karşılığını başarılı ve mutlu olarak bana göstermeyi kabul eden bir küçük hanım olmalı. Yani ailesinin zorlaması değil kendi isteği olmalı.

Hevesli bir kız  bulur ve  bana ulaşırsanız çok mutlu olurum

S. G.

Not: Adımı mail adresimi ve telefon numaramı yayınlamamanızı tercih ediyorum.

CEVAP: Sevgili S. bu fikrine bayıldım bence sen lise öğrencisine de rahatlıkla ders verebilirsin. Hadi bakalım Manisalı kızlar ablayı bulduk sıra sizde

…………….

Haberin Devamı

İŞ ARIYORUM, TÜKENDİM

Merhaba,

Size mail yazıp yazmama konusunda çok düşündüm. Acaba dedim benden daha zor durumda olan başka insanların hakkını gasp etmiş olur muyum diye sorguladım kendimi. Umut işte Ayşe Hanım umut... Çaresizliğin içinde umut...

Otuz üç yaşında üniversite mezunu bir bayan olarak bir yılı aşkın süredir işsizim. On sekiz yaşında kız kardeşim hariç kimim kimsem yok. Olanların da bize faydası yok. Bir yıldır çalmadığım kapı gitmediğim insan kalmadı. Yok yok yok iş yok... İş yok da; ev kirası var, faturalar var, yemek var, içmek var. Hepsinden öte eğitim almak için gözümün içine bakan bir kız çocuğu var. Tükendim Ayşe Hanım tükendim. Bunları yazmaktan utanıyorum, kendimden utanıyorum ama açız.

Haberin Devamı

Evimde yiyecek bir lokma ekmek yok. Allah Şahit olsun üç gündür bir paket makarna ile oruç tutuyoruz. Ben çoktan pes ettim yaşamaktan bıktım ama kardeşimi emanet edeceğim kimsem yok. Yaşı çok küçük dünyadan haberi yok daha.  Ne yapayım nereye gideyim bu kızın önüne bir lokma ekmek koyayım şaşırdım insanlığımdan ablalığımdan utanıyorum. Yanlış yapmamak için yanlış yollara girmemek için çok direndim hala direniyorum ama gücüm tükendi ben tükendim. Ayşe Hanım Gebze dolaylarında veya İstanbul'un Anadolu Yakasında bir iş bulmama yardımcı olur musunuz? Tek istediğim karnımızı doyurabilecek bir iş bulmama yardım edin lütfen.

Sevgilerle

Cevap: canım elimden geleni yapacağım, mailini yayınlamamı istememişsin ama ben ismini vermeden yayınlamak istedim, bildiğin gibi ne kadar çok insana duyurabilirsek o kadar verim alıyoruz. Ayrıca bana ne olur banka iletişim numaralarını yazar mısın, rica ediyorum.

............

Haberin Devamı

İNSANLIK SUÇU AVŞA HAYVAN BARINAĞI

Keneler can alıyor!

ÇOK ACİL YARDIMLARINIZA İHTİYAÇ VAR !!!

Lütfen resimlere dikkatli bakın, bu hayvanlara çok acil pire - kene damlası, uyuz ilacı ve daha fazlasını göndermemiz gerekiyor. Lütfen basın olarak bu insanlık suçuna bir dur diyelim.

Barınağın korkunç fotoğrafları ektedir. Ayrıca alttaki linkten de ayrıntılı bilgi edinilebilir:

http://yasamhakkinasaygi.com/haber.asp?id=121&no=2

Dr. Zeynep Gülçin Özkişi (Yıldız Teknik Üniversitesi)

zgulcinozkisi@yahoo.com

CEVAP: Sevgili Zeynep mail adresini de yayınlıyorum , eminim hayvan severler sana ve dolayısıyla Avşa’daki hayvanlara destek olacaklardır.

........

Haberin Devamı

BİR DOSTA UMUT OLMANIZ DİLEĞİYLE

Günaydın,

Yazılarınızı 3-4 aydır çok büyük bir keyifle okuyorum. Sizinle yapılmış söyleşide ayakta nasıl kaldığınızı öğrendikten sonra sizi merak ederek yazılarınızı takip etmeye başladım. Samimi, içten yazılarınız sabah bir dostumla sohbet ediyormuşum sıcaklığını veriyor. Sayenizde güne gülerek başlıyorum. Babanız ve amcanız gibi çok değerli sanatçıların mizah yönünü almışsınız. Tırtılken kelebeğe dönüşme hikâyeniz, yeteneğinizin ortaya çıkışı, kısa sürede insanları peşinizden sürüklemeniz çok etkileyici. Ömrünüz boyunca kızınızla sağlıklı, huzurlu bir yaşam sürmenizi dilerim. Yeteneğiniz sayesinde başarı zaten size gelecektir.

Yetiş Ayşe köşenize yazacağım aklıma gelmezdi ama bir arkadaşıma destek olmak için yardımınıza ihtiyacım var.

Eski işyerimde birlikte çalıştığım bir arkadaşım 2-3 yıl önce çalıştığı işten ailesinde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle ayrılmıştı. Bir süredir iş arıyordu. Her yolu denedim ona iş bulabilmek için ama başarılı olamadım. İyi bir üniversiteden mezun olmasına, deneyimi olmasına rağmen 40 yaşında olması ve iş hayatına ara vermesi nedeniyle bir türlü iş bulamadım.

Eşinin de işini kapatması evde oturması, ortaokulda okuyan çok akıllı, başarılı, güzel bir kızı olması nedeniyle en kısa sürede iş bulmak zorunda.(evleri kira) Dün bana size gönderdiğim maili atmış. Resmen içim acıdı. Telefonla aradığımda ağlıyordu. Kızını okutabilmek için çalışmak istiyor. Dün arkadaşları olarak bir miktar para toplayıp yardım etmeye çalıştık ama maddi-manevi çok çok zor durumda. CV’sini de size mail atıyorum. İş bulmasına yardımcı olursanız başta kendisi olmak üzere onu tanıyan herkes minnettar olacaktır. Dün o kadar bitik bir şekilde konuştu ki korktum. Kızı onu ayakta tutuyor. Maddi sorunlar nedeniyle evliliği de bitme noktasında anladığım kadarıyla.

Ben de sizin gibi yardım etmeyi seven bir insanım. Okumasına yardımcı olduğum çok başarılı bir kız çocuğu var. Bundan önce bir kaç tane gencin işe girmesi konusunda da vesile oldum. Bu tip yardımlarda bulunmak bana manevi olarak inanılmaz güç ve mutluluk veriyor. Mümkün olduğunca yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye çalışıyorum ama bazı konularda çaresiz kalabiliyorum. (Bu arkadaşımın durumu gibi)

ÖNEMLİ NOT: Dostuma ışık olabileceğinizi düşünerek mail attım. Arkadaşımın haberi yok. Şu an çok zayıf-aciz hissediyor kendini o yüzden mail eklerini, CV’yi, isimlerimizi, mail adreslerimizi vs paylaşmazsanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

İ.

CEVAP: İyi ki senin gibi bir dostu var arkadaşının, umarım buradan ona iş vermek isteyen birileri çıkar.

..............

DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞENCİSİNE BURS TALEBİ

Ayşe Hanım selamlar.

Şu maili yazmaya karar vermem günlerimi aldı, ne yazacağıma karar vermem apayrı bir işkence şu an. Çünkü fark ettim ki yardım istemeye hiç alışkın değilmişim. Özellikle maddi konularda. Ama sanırım hayat şartlarına karşı takındığım  ' tek taşımı kendim aldım'' tavrım tıkandı kaldı.

Ben X. Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Adımı veremeyeceğim üzgünüm çünkü biz yeni bir fakülteyiz, herkes birbirini tanır, ortaya çıkmasını istemiyorum. Aklınızda bir soru işareti olursa mail üzerinden ayrıca iletişim bilgilerimi verebilirim.

Mutlaka duymuşsunuzdur kullandığımız malzemelerimizi kendimizin aldığını ve bunun da oldukça masraflı olduğunu. Ailemle birlikte kaldığım halde, aylık masrafım 500 TL'dan aşağı düşmüyor ki, sosyal harcamalar yok denecek kadar az. Babam yaklaşık 1 ay önce beyin kanaması geçirdi ve çalışamıyor. Annemin maaşı ise çok kısıtlı ve kardeşim de üniversiteye başlayacak bu sene.

Kısacası yardıma ihtiyacım var. (Oh be söyledim!!!) Gerekirse mesleğe başladıktan sonra geri ödemeli olmak üzere burs talep ediyorum.

Mailimi yayınlarsanız çok sevinirim.

Sevgiler

CEVAP: Ne iyi ettin de söyledin, umarım sana okul masrafların konusunda destek olacak belki de yanında staj yapıp para kazanmanı sağlayacak bir Diş Hekimi çıkar da genç meslektaşına destek olur.

...............

DÜNYADA YASAKLANAN İLAÇ

Sayın Ayşe Aral

Ben 33 yıllık doktorum. Ülkemizde 1984 yılından beri ilaç olarak dermatoloji uzmanlarınca reçete edilen , ciddi yan etkileri olan, ülkemizde R…, Amerika'da ve Avrupa'da A……. ismiyle piyasada olan R….. firmasının ürettiği ilaç; Amerika'da yan etkilerinden dolayı hastalara (ağustos ayı itibarıyla) 56 mil. dolar tutarında tazminat ödemek zorunda kaldı. En son davası sonuçlanan James Marshall adında; "A few good men" isimli filmde , Tom Cruise, Jack Nicholson ve Demi Moore'la birlikte oynamış olan sanatçı, kalın bağırsağını bu ilaç nedeniyle kaybettiği için 11mil. Dolar tazminat aldı.

Bu ilaç son derece ciddi yan etkileri olan, ama hastalara tam olarak anlatılmayan, oldukça sık olarak kullanılan bir ilaç olup; üretici firma Ağustos 2009 dan beri Amerika'da ve 10 Avrupa ülkesinde piyasadan bu ilacını çekti. Ülkemizde hala piyasada.

Amerika'da New Jersey Eyalet Mahkemesi'nde geçen yıl mahkemeye veren hasta sayısı 536 iken, şu anda 1201 hasta dava açmış.

Bu ilacın en kötü tarafı DNA'yı etkiliyor ve kullanımından yıllar sonra bile yan etkisi çıkabiliyor. Bu konuda Bakanlıkla, gerekli uzmanlıkla ilgili derneklerle, kendilerini toplumsal olaylarda son derecede hassas olduklarını iddia eden bazı basın kuruluş ve kişilerle temasa geçtim. Gerekli ciddiyet gösterilmedi.

Benim bu konudaki hassasiyetim oğlumun da bu ilacı kullanmış olması ve 1 yıldan beri ciddi olarak tedavi altında olmasıdır.

Bu konuda size aşağıda iki siteden aldığım alıntıları gönderiyorum.

İlgi duymanız halinde birçok gencin sağlığının kurtulacağına emin olabilirsiniz. Size elimdeki tüm dokümanları ve bilgileri aktarmaya hazırım.İyi çalışmalar dileğiyle.

Dr. Mansur Sezginer

mansursezginer@hotmail.com

 CEVAP: Hukuki nedenlerle ilacın ismini ve firma ismini buradan yayınlayamıyorum ancak bu konuyu araştıracağım. Geçmiş olsun. Mail adresinizi de yayınladım aynı ilaç nedeniyle sorun yaşayanlar sizinle iletişime geçebilirler.

..........

ÖĞRETMEN ADAYINA TAKIM ELBİSE

Sevgili Ayşe Hanım. Oğlum 21 yaşında ve bu eğitim döneminde üniversite 3.sınıfta okuyacak. X Üniversitesi, sınıf öğretmenliği bölümünde okuyor. Birlikte yaşıyoruz ve babası ile ayrılalı 1000 yıl oldu. Oğlum bu yıl staj görecek, öğretmenliği, ders anlatmayı öğrenecek. Malum öğretmenlerin giysi yönetmelikleri var ve takım elbise giymeleri gerekiyor ama bizim hiç takım elbisemiz yok. Yalnız çocuk büyütüp, okutmaya çalışan bir anne olarak ve kısıtlı bir bütçeyle yaşamaya çalışmanın ne olduğunu sizde iyi bilirsiniz. Üstelik hiç bir yer ve kurumdan, kişiden tek kuruş burs almıyoruz. Malum burs alabilmek için 3 çocuklu analı babalı olmak gerekiyormuş, bizim kriterlerimiz hiç bir yerde kabul görmedi. Sizden ricam bana bu konuda yardımcı olabilecek hiç değilse 2 adet takım elbise gönderecek firma, kişi ile temasa geçmemiz için yardımcı olmanızdır. Umarım dileğimiz gerçekleşir. Teşekkürler. Ayşe Hanım bir de isim bilgilerimizi ve mail adresimi gizli tutarsanız sevinirim. Yaşadığım yer küçük bir şehir ve oğlumun incinmesini istemiyorum.

Teşekkürler

Şu anki duygularımı anlatmaya inanın kelimelerim yetersiz kalır. Bu maili okuyacağınızdan emindim ama inanın bu kadar kısa sürede dönebileceğinizi tahmin etmezdim. Oğlum 1.80 boy ve 82 kiloda. Pantolon bedeni 46. Çok teşekkür ederim. Allah bu mübarek gecede kızınız ve sizin ömrünü hep nurlarla doldursun. Yolunuz hep açık olsun. Babanızın ruhu şad olsun. Gerçekten çok teşekkür ederim.

Cevap: özel bir annesiniz sizinle yazışmıştık zaten. Ben kendi çabamla bir şeyler yapacağım demiştim size ama buradan da seslenelim, belki fazladan bir takım elbise de okur dostlardan gelir, öperim sizi. Tüm dilekleriniz için teşekkürler, âmin.

……………

ZEKAT

Arkadaşlar merhaba

Benim çok sevdiğim bir arkadaşımın, yakın bir arkadaşı (20 yaşlarında),

1,5 ay önce denize girerken kuma çakılmış, ameliyat olmuş ve tam olarak iyileşememiş felç olmuş, şu an Çapa’da yatıyormuş ama orada da çok iyi bakıl(a)madığı için başka bir doktor bulmuşlar, araştırmışlar iyi bir doktormuş ben iyileştiririm demiş adam ama biraz masraflıymış.

Arkadaşım bunun için para topluyor bana da söyledi ben de sizleri de bilgilendirmek istedim, kimden ne çıkacağı belli olmaz.  Katılmak isterseniz size banka bilgilerini ya da hasta iletişim bilgilerini ulaştırabilirim.

Kime zekat verelim diye düşünen var ise, buldunuz işte.

Sevgiler... Emel Oguz

CEVAP: Sevgili Emel geçmiş olsun yardım etmek isteyenler olursa sana ulaşabilmeleri için mailini yayınlıyorum.Emel.Oguz@celebi.com.tr

..........

12 YAŞINDAKİ KIZA MADDİ MANEVİ DESTEK

Merhabalar ben 15 senelik evli bir bayanım eşim bir kahvehanede çalışıyordu 7 ay öncesine kadar işinden çıkarıldı

 Bir mesleği olmadığı için de iş bulamadı hala arıyor. 3 yıldır rahatsızım hastalığım akut pankreas kolik mide ülseriyim yani bir çok hastalıkla mücadele ediyorum.

Araştırma hastanesinde yattım şu an evdeyim, 1 yıllık ilaç tedavisi görmekteyim.

İsterseniz rapor gönderebilirim yeşil kartla bakılıyorum ama eğer sizin de aracılığınızla bir doktor beni muayene ederse çok sevinirim.

Çok bunaldım psikolojim bozuldu sürekli hastayım yaşım 35 ama inanın 70 yaşında gibiyim.

 12 yaşında bir kızım var, 8.sınıfta ama yetişemiyorum masraflarına genç kızlığa ilk adımını atmış durumda, kıyafet ayakkabı istiyor arkadaşlarından gördükçe ve ben çok üzülüyorum.

 1 tanecik kızıma yapamıyorum alamıyorum modaya ne çıksa anne istiyorum diyor ama yok işte Ben zaten kendimden vazgeçmiş durumdayım. Yıllar oldu hiç kuaföre gitmedim ne üstüme ne başıma hiç bir şey yapmadım. Zaten içimden de gelmiyor yeter ki kızıma olsun. Bu saatten sonra evimizin kiraları, faturalar birikmiş durumda ne yapacağımı bilemiyorum.

Çalışacak halim olsa bir an durmam bir de küçük bir yerde oturduğum için iş sıkıntısı çok fazla evimde ekmek bulamadığımız kışın çöp yaktığım zamanlar çok ama kimselere diyemedim.

Eşimle de ilgili sorunlarım var boşanma eşiğindeyiz ama kızım için sabrediyorum kızıma elbise ayakkabı göndermek isteyen olursa çok sevinirim genc kız kıyafetleri olacakmış bir de kızımın kilo problemi var. Yaşından çok büyük 42 beden giyiniyor 38 numara ayakkabı giyiyor erzak yakacak yardımı yapmak isteyenler bana ulaşabilirler sizin aracılığınızla şimdiden çok teşekkürler...Ayşe Abla bilgilerimi yayınlamazsan sevinirim tel numaram 05……….. isteyen olursa sizden ulaşsınlar çok sağolun sizi çok seviyorum .

F.

CEVAP: Sevgili F. Bir genç kız annesi olmanın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum, buradan okurlarımız kızına kıyafetlerini göndereceklerdir eminim. Her ikinizi de öpüyorum.

...........

 HAMİLELİKTE RİTİM BOZUKLUĞU

Ayşe merhaba

Bugünkü yazını okudum da bu ritim bozukluğu epey kişide mevcut sanırım. Sıcaklar mı tetikliyordur nedir ben de bu aralar sanki kalbim ağzımda geziyorum. Biraz da işyerinde yoruluyorum galiba :) Bir de 33 haftalık hamileyim. Kardiyoloğa gidiyorum doğum şeklimi belirmek için çünkü bilmiyorum ritim bozukluğu normal doğum yapmama engel midir, onu öğrenmek için kimseden net cevap da alamadım. Holterle gezdim, onlarca ekg çekildi ritim bozukluğu mevcut ama doktorlar biraz baştan savma mıdır nedir, net cevap vermiyorlar. Geçen gittim bir dokora diyorum ki; normal doğum yapmama engel mi bu bozukluk çünkü nefes almakta zorlanıyorum bazen. Bana diyor ki 3 ay sonra gel tekrar bakalım

: D

Ama diyorum doğuma 1,5 ay var :)  O zaman 1 ay sonra gel diyor :)  Yani her şey şaka gibi insan hayatı bu kadar değersiz işte.

Sibel T.E

CEVAP: Ahh bu hastaneler, bugün git yarın geller ne zaman bitecek acaba. Buradan bir kardiyolog dostumuz okur da cevap verir umarım soruna.

.........

ŞİZOFRENİ HASTASI İÇİN DOKTOR ARAYIŞI

Ayşe Hanım merhaba,

Benim de bir tanıdığım genç kız şizofreni hastası tedavi görüyor abisi de doktor ancak sizin doktorun ismini ve telefonunu verebilirseniz kendisini götürmek istiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler

Serap

CEVAP: Sevgili Serap doktorun adını sana maille gönderirim. Sevgiler.

.............

EN BÜYÜK HAYALİME YETİŞ AYŞE

Ayşecim Merhaba,

Ben hep sana yazıyorum, yazıyorum da bu seferki biraz farklı.

Ben yıllardır hayalini kurduğum üniversitenin hayalini kurduğum bölümüne merkezi sistem tarafından yerleştirildim. Ve fakat uzaktan eğitim denilen sistemi kazandım. Hayallerim gerçek oldu.Ama gel gör ki eğitim ücreti devlet okuluna göre biraz yüksek.Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim Ayşecim.Ve 1000 lira bir para için de en büyük hayalimden vazgeçmek istemiyorum.1000 lirayı burs olarak alabilirse bu kız hayallerine devam edecek ve bu bursu verene müteşekkir olacak.

Verene geri de ödeyebilirim. Tek istediğim kaydımı yaptırmak ve hayalimi elle tutulur ve yaşanır bir hale getirmek. Zaten kazandığım için iki gündür bulutların üzerinde yaşıyorum. Aşağı düşmek istemiyorum.Seni seviyorum.Ofisin delisi L . ?

CEVAP: Sevgili L. İnşallah sana burs verecek bir belki de birkaç gönüllü çıkar sen de hayaline kavuşursun. Öpüyorum seni.

.................

NE DERSİNİZ ÂŞIK MIYIM? DELİ MİYİM? YOKSA KORKAK MI?

Tüm mailleri okuduğunuzu bildiğim için rahat rahat yazıyorum size. Ha bir de marazi tipleri, marazi insanları da seviyorsunuz. Lütfen sabırla sonuna kadar okuyun sonra ne isterseniz yapın. Ben sadece biriyle paylaşmak istedim. Sizi de yazılarınızdan dolayı kendime çok yakın hissettim.

İki bin yılının ilk ayında yollarımız keşişti ADAMLA. ADAM şöyle bir tepeden süzdü beni, ben de "zengin ayı" dedim içimden. Marka ama birbiriyle uyumsuz kıyafetleri, boynuna taktığı nal gibi altın kolyesi, tüm bunlar yetmiyormuş gibi, yüz kilonun üstünde bir adam enine çizgili gömlek giymiş “ıyyyyy” oldum. Kapıda bekleyen traktör büyüklüğündeki arabası ve özel şoförü de ilişince gözüme kıronun hasına bir kat daha gıcık oldum.

 Ama ekmek parası için bir süre bu kasıntı kazma ADAMLA çalışmak zorundaydım. Günler günleri, aylar ayları kovaladı bir gün baktım ki ben bu ADAMLA çalışmayı seviyorum. Sabahları koşa koşa işe gidiyorum, akşamları eve gelmek istemiyorum. ADAMA yapıştırdığım kıro damgasını kazıyınca altından güzel kalbi çıkıyor. Güzel bakıyor, öyle temiz öyle güzel bakıyor ki hep baksın hiç gözlerini kırpmasın istiyorum. Dolu dolu konuşuyor, kimseyi kırmadan, incitmeden konuşuyor. Çok şey biliyor, bilgisini insanlarla paylaşmaktan çekinmiyor. Herkesi seviyor, her şeyi seviyor. Kötü, çirkin, pis yok onun dünyasında. Sanki biraz çocuk gibi, sanki Allah'ın kanatlarını takmayı unutup bu dünyaya saldığı meleklerden bir tanesiydi.

İçimde bir şeyler kopmaya başladı ADAMA karşı. Ne olduğunu bilemediğim bilmek de istemediğim bir şeyler.

"Sus" dedim içime, sus sakın âşık olma. "Zengin adamla fakir kızın aşk edebiyatı sadece romanlarda olur, gerçek hayatta bu aşkın adına imkânsız aşk derler, senin de en son ihtiyacın olan şey imkânsız aşk, sus sakın konuşma" diye sıkı sıkı tembih ettim içime. Benim asi ruhum dinlemedi beni, koştu ADAMA doğru, ADAMIN içinde de varmış ki asi bir yan "nur topu gibi" bir aşkımız, ilişkimiz oldu.

ADAMLA boğuldum, adamla doldum taştım, adamla güldüm, adama dönüştüm. Neredeyse yapışık ikiz gibiydik 7/24 birlikteydik. Artık tek başıma bir anlamım yoktu, tek başıma nefes alamıyordum. Boğuluyordum, ölüyordum onun yokluğunda. Sık sık yurt dışına iş seyahatlerine giderdi. İşte o seyahatler cehennemim olurdu, ölürdüm. O ayrılıkların tek güzel yanı kavuşmalar. O sımsıkı sarılmalar. Yok olurdum onun koca gövdesinde erir giderdim ADAM olurdum, aşk olurdum o sarıldığı zaman. En çok sevdiğim, saatler süren kahve sohbetlerimizdi. Saatlerce konuşurduk bıkmazdık konuşmaktan. Hem sevgilimdi, hem arkadaşım, hem dostum, hem bildiğim tanıdığım tek ailem ADAMDI.

Bir gün yüzükle dikildi karşıma "evlen benimle" dedi.  Ahir ömrümde unutamadığım andı. Ahir ömrüme değen an, işte o andı. Kalbim o ana nasıl dayandı, nasıl ölmedim mutluluktan hala anlamış değilim. Ben bu yüzyılın külkedisiydim, o da prensi. Öyle güzel bakardı ki bana iliklerime kadar hissederdim bana ola sevgisini. Uyurken öyle sıkı sarılırdı ki bana nefesim kesilirdi. Biliyor musunuz bensiz uyuyamazdı seyahatlerde pijamalarımı yanına alır onlara sarılarak uyurdu. Şu yeryüzündeki en mutlu kadın bendim, her günüm, aldığım her nefes masal gibiydi. Evrende bizden mutlu tek canlı olduğuna inanmam.

Herkes "sıkılırsınız, bıkarsınız, offff hep dip dibe, böyle yapış yapış ilişki olmaz" dedi. Sıkılmadım, sıkılmadı, sıkılmadık.  Sekiz yıl ayrı ayrı bedenlerde tek kalp taşıdık. 2008 ekonomik krizinde sarsıldık ama ne sarsılma, battık gittik. Yanımızdaki yüzlerce çalışanın işine son verdik. Fabrikamızı kapattık. Neyimiz varsa yoksa sattık borçlarımızı ödedik. A.’teki evimizi sattık, iki odalı ev kiraladık. Özel şoförlü arabalarımızı sattık, otobüse bindik, Akbilimizi dolduracak paramız olmadı, yürüdük. Bu zor günler bizi birbirimize daha yakınlaştırdı.

Zaten birbirimizden başka kimsemiz de kalmadı etrafımızda. Dostlarımız, arkadaşlarımız hatta ailelerimiz sırtını döndü bize. Yaşadığım hiçbir zorluk ADAMA olan aşkımı azaltmadı. Dünya yansa umurumda değil ADAM hala yanımda ya, hala bana sarılarak uyuyor ya, hala sabahları uyandığımda onu görüyorum ya, bana yeterdi de artardı bile. Hala ADAMIN kokusunu ciğerlerime dolduruyorum ya üst tarafı boştu benim için. 2009 yılının haziran ayında her zamanki gibi bana sımsıkı sarıldı "seni seviyorum, iyi ki vardın be kadın" dedi dışarı çıktı. ADAM akşam üstü bana bir sms attı "Benim ruhum öldü artık seni üzmek, sana zarar vermek istemiyorum. Seni Seviyorum" diye Ve gitti ADAM.  Beni bırakıp gitti.

 O günden sonra bir daha dışarı çıkmadım, bir daha konuşmadım kimseyle, bir daha gülmedim, bir daha ağlamadım giderken beni de öldürdü.  Onsan bana kalan tek şey bu evdeki bir kaç parça eşya, onun kokusunun sindiği bu eşyalardan başka hiç bir şey kalmadı bana. Bu evden dışarı adım atarsam yaşadığım acı bin kat daha beter çekilmez oluyor.

Onun bunun, eski tanıdıkların verdiği sadakalarla yaşıyorum ama çıkamıyorum dışarı. Hiç mi özlemez beni? Hiç mi merak etmez neredeyim, ne haldeyim, bu acıyla nasıl başa çıkarım ben hiç mi düşünmez? Onu düşünmediğim, merak etmediğim, özlemediğim tek bir dakikam yok. Öyle bir yıktı gitti ki beni bir daha ayağa kalkamıyorum. Öyle bir boşluk açtı ki içimde dolduramıyorum. Hiç mi özlemez beni...

Sevgili Ayşe;

İlk yazılarınızdan itibaren sizi okuyorum severek okuyorum. Bir taraftan okur kitlenizin genişlemesine çok seviniyorum bir taraftan da endişe duyuyorum. Dediğim gibi size ulaşmayı başaran her insanın hayatına dokunuyorsunuz. Yazdıklarını anlattıklarını dinliyorsunuz daha da önemlisi sessiz kalmayıp cevap veriyorsunuz. Acaba diyorum Ayşe Aral'ın yazarçizer yanı büyüdükçe araya asistanlar girer mi? Ulaşılmaz olur mu? Sevgili Ayşe kaleminiz ne kadar büyürse büyüsün ne olursunuz değişmeyin olur mu? Siz büyümeyin hiç hep böyle bize yakın kalın lütfen.

Gelelim bana; gitti çünkü işini, iş adamı olmayı, büyük sanayici olmayı benden daha çok sevdi. Gitti çünkü yoruldu, gitti çünkü utandı, gitti çünkü benden, bizden vazgeçti.  İlk gittiğinde yıllarca bana yazdığı ve sakladığım (kısmetse bir gün size gösteririm) binlerce evet evet yanlış okumadın binlerce sms’i tekrar tekrar okudum. “Bu kadar çok seven ADAM dayanamaz gelir, zaten bensiz yapamaz" dedim.

Dokuz yıllık ilişkimizde çok defa kavga ettik ama tek bir gün bile ayrı kalmadık, hiçbir tartışmamız 24 saati doldurmadı. Zaman zaman birbirimizi yaraladık ama yaralarımızı yine kendimiz sardık. "Ne olursa olsun gelir", "asla benden vazgeçmez" dedim. Ne zaman ki o gidişin üzerinden 24 saat geçti anladım ki gitti ve gelmeyecek.

Nerede bilmiyorum ama hayatta olduğunu biliyorum hissediyorum. İsteseydim bulurdum izini, sora sora bulurdum belki eve de getirirdim. Ağlardım, yalvarırdım ya getirirdim ya da bende yanında kalırdım ama o gidişin üzerinden o koca 24 saat geçince anladım ki o bensiz yaşamayı öğrenmiş, onun yüreği bensiz bir hayatı kabullenmiş.

Çok vaktinizi alıyorum farkındayım ama kısa bir anımı sizle paylaşmak isterim. Yıllar önce iş seyahati için bir haftalığına Almanya'ya gitmişti. Almanya'ya gidişinin ikinci gününde aradı "şu saat hava limanında ol buradan gelen biriyle sana çok önemli bir evrak gönderiyorum" dedi. Gittim hava limanına gelen evrak değil kendisi. "Ne yapayım çok özledim dayanamadım geldim" dedi. Akşama kadar hava alanındaki cafelerde oturduk, akşam uçağıyla tekrar Almanya'ya döndü. Bazen benim firma dışında toplantılarım olurdu bir iki saat geçince aramaya başlardı "çok özledim hadi gelsene" diye. Buna benzer o kadar çok anım var ki sizinle paylaşabileceğim.

 Şimdi sorarım size bana bu kadar düşkün olan, gözünden gözüne emanet edemeyen adam gittiyse nerede olduğu fark eder mi? O gitmedi, o benden vazgeçti. Hem de ne vazgeçme; biliyordu ki elimde ayağımda ne varsa sattım beş kuruş param yoktu (cüzdanımda sadece 20 TL param vardı). Biliyordu ki benim sahip olduğum tek ailem oydu. Biliyordu ki onun yokluğunda düşerdim ve etrafımda beni kaldıracak kimsem yoktu. Biliyordu ki o giderse ben buna dayanamam ölürdüm. Kısacası o arkasında neler bırakacağını çok çok iyi bilerek gitti. O bana olacak her şeyi göze alarak gitti.

Ayşeciğim mailimi yayınlama konusunda fikrimi sorarsanız; benim için yayınlamak istiyorsan, okur da geri döner diye yayınlamak istiyorsan hiç yayınlama BEN ONU, O OLMADAN DA SEVMEYİ ÖĞRENDİM, ONU ÖZLEMEYİ DE ÖĞRENDİM, ÇARESİZLİĞİN NE DEMEK OLDUĞUNU DA ÇOK ÇOK İYİ ÖĞRENDİM. ONU SEVMEK İÇİN ONA İHTİYACIM KALMADI.

 Hatırlarsanız daha önce size gönderdiğim mailimde "bu dünyadaki gelmiş geçmiş en mutlu kadın bendim" yazmıştım. İliklerime kadar öyle güzel bir aşk yaşadım ki, o kadar mutlu oldum ki bunu anlatmamın imkânı yok. Tek pişmanlığım nedir biliyor musunuz? Bazen o günlerin kıymetini bilemedim. Yok saçımın rengini beğenmedim, yok bu elbise bana yakışmadı, yok neden eve geç geldi, yok neden beni iki saat geç aradı, yoksa beni sevmiyor mu diye öyle çok ipe sapa gelmez şeyleri kendime dert ettim ki zaman zaman o masal tadında günleri ıskaladım. Şimdiki aklım olsa değil saçımın rengi kafamı kazısalar umurumda bile olmazdı. O aşk dolu günlerin, onun yanımda olduğu mutlu günlerin her dakikasının her saniyesinin tadını çıkarırdım. Fırsatım varken daha çok sarılırdım ona, daha çok kokusunu çekerdim ciğerlerime, daha çok güzel anı biriktirirdim. Maili yayınlamak istiyorsanız işte bunun için yayınlayın. Bazı şeylerin değeri gerçekten kaybedilince anlaşılıyormuş, ben bunu kaybedince anladım. Benim için artık çok geç ama kim bilir belki bir yerlerde birileri için geç değildir...

Beni dinlediğiniz için size ne kadar teşekkür edersem azdır. Sizi kocam öpüyorum.

CEVAP: Sevgili N., okudum okudum okudum tüylerim diken diken oldu ağzım açık kaldı ne desem bilemedim, nasıl güzel anlatmışsın, yaşar gibi oldum. Niye gitti, hadi gitti niye aramadı cevap veremedim, ben bu yazını yayınlamak isterim bakarsın okur ne dersin? Allah sana güç sabır versin o gittiyse de ben hep buralarda olacağım senin için çok öpüyorum.

 ……………

YETİŞTİKLERİMİZ

SİVAS / BAŞYAYLA KÖYÜ KÜTÜPHANESİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Hürriyet’in Web Sitesinde okuduğum yazınızda yer alan Sivas’ın Başyayla Köyü için gereken kütüphane ve kitaplar için Mücahit Bey ile ilk görüşmeyi yaptık.

Ben Ankara Metropolitan Rotaract Kulübünün 2010-2011 Dönem Başkanıyım ve bu tip bir Sosyal Sorumluluğu yerine getirmek için kendi kulübümün üyelerinin tamamının katkıda bulunacağını biliyorum.

Alışılagelmiş sosyal sorumluluk projelerine nazaran, biz rotaractlar ortaya para koymuyoruz. Tüm Dünyadaki Rotary ve Rotaract Kulüpleri, emeklerini ve vakitlerini ortaya koyarlar. Bizde bu proje için öncelikle aramızda kitap, ansiklopedi, hatta başarılı olabilirsek bilgisayar ve eğitim CD’leri toplayarak emeğimizi koymayı düşünüyoruz. Parayı kullanmamız gereken yerlerde ise sponsorluk vb. durumları kullanacağız.

Şu anki hedefimiz okullar açılana kadar bu kütüphane için gerekli kütüphane malzemelerini ve kitapları bir araya getirip, Başyayla köyüne gidip kütüphaneyi kurmak.

Bu ufak da olsa yararlı projemizin gerçekleşmesi sırasında ve sonrasında bizlere destek olursanız çok sevinirim.

Cem ÇAMUR

Ankara Metropolitan Rotaract Kulübü

2010-2011 Dönem Başkanı

CEVAP: Harikasınız, şimdiden ben kütüphaneyi kurulmuş kabul ediyorum.Tabi ki her türlü desteğe hazırım.

………..

MAMA VE SÜT YARDIMI SAĞLANDI

Ayşe Aral'ın bir diğer yazısında Tolga Bey'in mail adresi yayınlandı ve o mail adresi yoluyla Tolga Bey'e ulaştım.

İmkanlarım ölçüsünde çok küçük de olsa bir yardımda (o kadar küçük bir miktar ki yardım derken utanıyorum aslında) bulundum. Umarım başka insanlar da ilgi gösterirler ve çocukların sütü-maması hiç eksik olmaz evlerinden.

İyi çalışmalar diliyorum.

Bircan 

CEVAP:  harikasınız, yardımın küçüğü büyüğü olmaz, sayenizde minicik bebeklerin karnı doydu daha ne olsun.

………..

KİTAP VE İLİK BAĞIŞI YAPMAK İSTİYORUM

Dünya iyisi ablacığım;

Senin desteğini içimde hissetmek o kadar iyi geldi ki anlatamam. Yeşim adlı bir arkadaşımıza mail adresimi vermişsin kendisinden henüz mail almadım ama şimdiden ona da desteği için çok teşekkür ediyorum.

Umarım bana yardımcı olabilecek hayırsever bir doktorumuz çıkar buna tüm kalbimle inanıyorum çünkü bu köşe hala çok iyi ve yardımsever insanlar olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

Bu arada bu haftaki köşede bir arkadaşımızın ilik bankası ile ilgili yazısına kesinlikle katılıyorum çünkü benim de 26 yıllık hayatımın büyükçe bir bölümü hastanelerde ve ameliyat masalarında geçti. Gerçi ömrümün geri kalanında da oralardan ayrılamayacağım ama şu var ki küçücük çocuklarımızın neler çektiğine çok yakından şahit oldum onlar o kadar savunmasızlar ve o kadar büyük dertlerle uğraşıyorlar ki buna kayıtsız kalmak mümkün değil.

Ben daha önce bütün organlarımı bağışladım ama ilik bağışı yapmamıştım arkadaşımızın yazısı bunun önemini bir kez daha gösterdi ve şimdi ilk işim nereye bağış yapabileceğimi araştırıp ilk fırsatta iliğimi bağışlamak olacak. Bu konuyu hatırlattığı için o arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

Bir de kitaplarla ilgili bir yardımda bulunmak istiyorum benim de tam saymadım ama 20-30 adet kadar değişik türlerde roman olan kitaplarım var (gençlik romanları, bilim kurgu, polisiye gibi) hepsini en az üçer kez okumuşumdur. Kargo şirketiyle anlaşma yapıldığı takdirde bunların hepsini isteyen arkadaşlara veya kütüphanelere göndermek istiyorum geri göndermeleri de gerekmiyor. İsterlerse onlar da okuduktan sonra başkalarına gönderebilirler ya da kendilerine saklarlar.

İletişim bilgilerim sende var bu tür bir isteği olan arkadaşlarımıza bilgilerimi gönderebilirsin ablacığım.

Seni sevgiyle kucaklıyorum ve kocaman öpüyorum ablacığım.

Şimdilik hoşçakal...!

Vajinismus mağduru  S .

Cevap: Sevgili S. hem kendine destek isteyip hem de başkalarına destek vermek istemen gerçekten harika işte Yetiş Ayşe köşesinin farkı bu herkes elinden geleni yapıyor. Öpüyorum seni.

........

VAJİNİSMUS MAĞDURU

Ayşe Hanım günaydın, nasılsınız?

Bugün nişanlı çiftin yazısını okudum. Aceleci bir yapısı var, anlayışla karşılıyorum. Evlendikten sonra bir aylık süreçte sorun devam ederse, size verilmiş sözüm var, tedavilerini size yakışır bir şekilde üstleneceğim.

Bir de bugünkü köşenizde gözüme takıldı, pembe bulutlar seks oyuncakları, firma yetkilisi vajinismusa çözüm olacağını iletiyor. Vajinismus da oluşan kasılmalar zihin ağırlıklıdır. Vajinismus hastalarının pek çoğu içeriye bir şey yönlendirmekten dahi korkar. Vajinismus tedavisi içinde kullanılan davranışçı terapide dilatatörler kullanılır ama bahsedilen siteye girip ürünlerini incelediğimde ürünlerinin o özellikte olmadığını gördüm.

Vajinismus hastaları bilişsel çarpıtmalarından dolayı çok çabuk yanlışa düşebilirler. O ürünleri çözümmüş gibi görebilirler. Adı geçen sitede satılan seks oyuncakları daha çok ilişki yaşayabilen çiftlerin hazlarını arttırmak için kullanacakları özel oyuncaklardır.

Sevgi ve saygıyla kalın...

Not: Hafta sonu yaşadığınız panik atak ve geçirdiğiniz sıkıntı için üzüldüm, geçmiş olsun. Aslında biliyor musunuz pasiflorayı koltuk değneği olarak kullanıyorsunuz :) panik atağınızı oluşturan zihniniz, çözecek olan yine o.

 Bunca sıkıntıyı badireyi atlatmışsınız, Ayşe Arman'a yaptığınız röportajı okuyarak öğrendim, panik atağı çözmek size sizden daha yakın.

Dr. Murat Ulusoy

 CEVAP: Sevgili doktorcum, çözüm kolay demek kolay da uygulaması o kadar kolay değil.

Yazarın Tüm Yazıları