Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

'Özer Çiller'in adını duymak istemiyorum'

Nevzat Ak, bir dönem Çillerler'e çok yakındı. Antalya'daki pansiyonu almalarına aracılık etmişti. Adını hep ‘‘Orman neredeyse, Nevzat Ak oradadır!’’ cümlesiyle duymuşuzdur. Kendisini politikaya Orhan Keçeli'nin soktuğu da bilinir. Şimdi gördük ki, bugün Tansu-Özer Çiller'i defterden silmiş... ‘‘Adımın Özer Çiller'le birlikte anılmasına müthiş üzülüyorum, infiale kapılıyorum’’ diyor.

Özer Çiller'le 1990'da DYP İl Yönetimi'nde birlikte çalışmış Nevzat Ak... Diyor ki:

- Bahsettiğiniz gibi, Antalya'daki pansiyon arsasının İhsan Ataöv'ün hissesinin alınmasında Özer Çiller'e yardımcı oldum. Özer Çiller bana alım konusunda talimat vermedi, veremez de... Ancak o benden talimat alır. Karakter itibariyle talimat alan bir insan değilim. Çiller'le geçmişteki ilişkilerimde ahlaki ve cezai bir suç varsa katlanırım. Bu da benim yanlışım.... Emlak komisyoncusu değilim. Komisyon adı altında hiç kimseden bir lira komisyon almış değilim. Ekonomistim, mesleğimi yapmıyorum, inşaat yapıyorum. Devlet babadan olmamak kaydıyla emlak alıyorum.

- Çillerler'le bir dönem çok yakındınız.

- Tansu Çiller siyasette arkadaşım oldu. Genel Başkan ve Başbakan oluncaya kadar beraber yürüdük. Yanlış bir şey yapmasın diye nadide çiçek gibi koruduk. Ancak kongreye 15 gün kala, Süleyman Demirel'le Antalya'ya gitmem yanlış anlaşıldı. Yollarımız o günden sonra ayrıldı, hayal kırıklığına uğradım. Bugün ikisiyle de selam sabahımız yoktur.

- Tansu Hanım ne yapıyor?

- Kongreyi kazandığından beri 180 derece tersine gidiyor. Askerle, sanayiciyle, medyayla kavga edilerek siyaset yapılamaz. Aslında Tansu Hanım tek başına kalsaydı, siyasetin 'yıldız'ı olurdu, ama o bugün bir 'kuyruklu yıldız'dır artık...

- Bugün Demirel ve Ali Şener'e yakınsınız.

- Yaşına, kültürüne, insani ilişkilerine güvendiğim tek kişi Demirel'dir. Bir tek Demirel'den talimat alırım. Ali Şener'le arkadaşlığım sürüyor. Bu arkadaşlarım için sıkıntıya katlanırım, göğsümü gererim.

Konuşmanın sonunda, ‘‘kendisine nerelerde neleri kapattığını' sormayı unuttuğumuzu anladık. Ancak, bir dahaki seferde kendisini, Ak'ı politikaya sokan Orhan Keçeli'ye soracağım. Keçeli'nin de bazı yanlışları vardır; Çillerler'i, Gülay Aslıtürk'ü (Atığ) politikaya sokan kişidir.

Düşme ki göresin!

İstanbul'da 100 yıldır ne değişti?

İSTANBUL'a 'çağ atlattıklarını' iddia ederek gözlerimizin içine baka baka yalan söyleyenlere, bundan yaklaşık yüz yıl önce Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu 'Küfe' şiirinden aşağıdaki dizeleri hatırlatarak, geçen yüz yıl içerisinde İstanbul'da neyin değişmiş olduğunu, bir vatandaş olarak sormak istiyorum:

Bizim mahalle de İstanbul'un kenarı demek,

Sokaklarında gezilmez ki yüzme bilmeyerek!

Adım başında derin bir bahire -deniz- dalgalanır,

Sular akardı mı artık gelir dayanır,

Bir elde olmalı kandil, bir elde iskandil,

Selametin yolu insan için bu, başka değil!

Erdal YETKİN-Levent/İSTANBUL

Aman muhtarımız okulunu bitirsin!

İÇERENKÖY, Küçükbakkalköy yolu olarak bilinen caddenin sakinlerinin dertleri de muhtarlarından... ‘‘Bizim üçüncü sınıf muamele görmekten artık sabrımız taştı. Bir muhtarımız var, evlere şenlik... Adam, İçerenköy'de -ilçe olursa- belediye başkanı olacağım diye dışardan okul bitirme sınavlarına katılmaktan bizlerin sorunlarını görmezden geliyor. (Kendisi ilkokul mezunu oluyor da!..) Bizim yetkililerden istediğimiz, caddemize otobüs ya da minibüs hattı veya en azından durağı istiyoruz.’’

Muhtar Bey, hizmetini aksatırsa nasıl belediye başkanı seçilir?

MESAJ PANOSU

ORTAKÖY'de 'Şeftali Bar'ın ruhsatı konusundaki bir yazımızda ‘‘İl Turizm Müdürlüğü, bu tuzağa nasıl düştü’’ demiştik. İl Turizm Müdürü Y.Yalçın Manav, bu barın turizm belgesi bulunmadığını bildirerek, ‘‘2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca Bakanlığımızca Turizm Belgesi verilmeyen tesislerle müdürlüğümüzün hiçbir ilgisi bulunmadığını, Turizm Belgesi olmayan tesislerin işletme ve ruhsat izinlerinin tümüyle kaymakamlık ve belediyelere ait olduğunu bilgilerinize sunarız’’ dedi. Bu arada, son 'rüşvet olayı'ndan sonra Beşiktaş Kaymakamlığı'na vekalet eden Emniyet Müdürü Mustafa Günaydın'ın, Ortaköy, Nispetiye ve Levent'teki barları disiplin altına almaya başladığını sevinerek öğreniyoruz. Göreve hızla başlayan Günaydın'ın, artık ruhsatsız barlara göz açtırmayacağı anlaşılıyor.

ÇİFTEHAVUZLAR, Yeşilbahar İlköğretim Okulu Müdürü C.S. ile ilgili olarak bir grup veli, burada açıklamak istediğimiz ciddi iddialarda bulunuyorlar. Veliler, 15 öğretmenin emekli olmasına da dikkat çekiyorlar. Şikayetlerini daha önce Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sofuoğlu'na bildirdiklerini, ancak hiçbir işlem yapılmadığını söylüyorlar.

BOĞAZİÇİ İmar Müdürü Mevlut Karataş'a... Bir okurumuz Bebek, Gülşen Sokak, No: 21'deki villada bir hareketlilik yaşandığını, beton döküldüğünü bildiriyor. Bina veya müştemilat mı yapılıyor, yoksa onarım mı var? Haberiniz olsun.

OYAK'a... Ordu Pazarı için öneri yaptım, iki kez yazdım. Yanlış makama mı yazdım, yoksa neden cevap alamadım?

Ö.TUKSAL-Erenköy/İSTANBUL

Yazarın Tüm Yazıları