Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Florya'nın da canına okundu

Florya Şenlikköy Ekşinar Sokak, Gül Sitesi'nde oturuyoruz. İstanbul'un bu nadide semti Florya da artık bir beton yığını haline gelmek üzere. Bugünlerde sitemizin tam karşısında dev bir bina yükseliyor. Muhittin Öztürk-Beyazıt Azor'a ait bu binanın daha ilk hafriyatından itibaren gerekli yerlere yapılan başvurular ne yazık ki yetersiz kaldı. Florya'da imar izni % 25-30'larda olduğu halde özellikle belediye seçimlerinden sonra arsa sahipleri arsalarına neredeyse % 80 oranında bina yapıyorlar. Bu kişiler, belediyeden güçlü olamayacaklarına göre ortaya bir menfaat ilişkisi çıkıyor. Kimden güç aldıklarını bilmediğimiz bu kişiler, belediyenin iki kez tuttuğu tutanağa rağmen hâlâ cesaretle çalışmaya devam ediyorlar.

Nilgün POYRAZ-FLORYA

İnsafsız iktidar

Bütçede şu kadar trilyon açık var, deniliyor. Bu açığı insafsız zamlarla kapatmak istiyorlar. Vergi yüzsüzleri var. Bunlardan vergi borçlarını neden istemiyorsanız da, bu milletin üç kuruşla geçinen zavallı halkından acısını çıkartıyorsunuz?

G.ÇEVİK-İSTANBUL

Di ve Dodi olayına nasıl bakıyoruz

Okurlarımız, Diana ve sevgilisi Dodi El Fayed'in ölümü için çeşitli değerlendirmelerde bulundular:

Manşetinizde ‘‘İşte son bakış/Hürriyet-SİPA muhabirinin objektifine son kez böyle yakalandılar'' sözcükleri sizi de suçun içine itmiyor mu? Kim bu insanlar? Neden ve kimden kaçıyorlar? Hırsız mı, terörist mi? Söyler misiniz hangi sıfata uyuyor bu insanlar, ki kovalama hakkını kendinizde görüyorsunuz? Ve siz 'saygın basın mensupları' ne hakla ve ne sıfatla kovalıyorsunuz bu insanları? Hiç mi tatile çıkmaya, gezmeye, eğlenmeye, özel yaşamlarını saklamaya hakları yok?

1. sayfanızı süsleyen 'özel' fotoğrafları çekenler de bu kazaya neden olanlar arasında yer alıyor bence! ‘‘Diana'yı izleyen diğer 7 paparazzinin çektiği fotoğraflara Fransız polisi el koyduğu için, kaza gecesi çekilmiş hiçbir fotoğraf kalmadı'' ifadesi de sizi kurtaramayacak!

Paparazziler yediler Diana'yı... Yediler ve ekmeksiz kaldılar. Ama merak etmeyin en fazla 15 gün sürer bu olayın etkisi.

Yadigar YAŞAR-İSTANBUL

O GERÇEK BİR PRENSESTİ Bütün dünyanın etkilendiği ve bütün dünyanın bildiği gibi o hüzünlü prensesin yüzündeki zarif hüzün, mutluluğu yakalayamamış olmasındandı... Zaten Başbakan'ın eşi Berna Yılmaz Hanımefendi'nin Leydi Di hakkındaki izlenimleri yeni ya da bilinmeyen bir şey değil.

Leydi Di gerçek bir prensesti ve hatta 20. yüzyılın belki son değil ama gerçek bir prensesiydi. Çok asildi. Evet mutsuzdu, ama bir İngiliz terbiyesiyle yetişmişti. Oturmasını, kalkmasını bilirdi. Yani o yüzündeki hüzün, mutsuzluğundan çok aldığı terbiye ve soyluluğundan gelen bir ifadeydi. Hepsi bu ve artık gazetecileri sevip sevmemesinin de bir önemi yok. Ve şöhretin bedeli bu olmamalıydı. Ne olursa olsun şöhretlilerin özel hayatlarını gözaltında tutmaya basının hakkı yok. Necla AYDIN-İSTANBUL

HÜZÜN FACİAYA DÖNÜŞMEMELİYDİ Peri masallarındaki bir prenses gibi yaşadığını sanıyorduk. Oysa yalnızdı, mutsuzdu, acı çekiyordu. Sarayın değil kalplerin prensesiydi. Bütün dünyanın sevgilisiydi. Yaşama bağlı kalışını çok sevdiği çocuklarına borçlu olduğunu söylüyordu. Aramızdan böyle ayrılmamalıydı, hüzün ve umut böylesine faciaya dönüşmemeliydi.

T. D. İSTANBUL

SUÇLU İNGİLİZ HALKI Gazeteciler, yani paparazziler suçlu ama o İngiliz halkı bu mahrem yaşama ilişkin haberlere neden ilgi gösteriyor? Üç gün öncesine kadar Dodi ile teknede öpüşme fotoğraflarını basan gazetelere satış rekorları kırdıran da İngiliz halkı değil miydi?

Mehmet KARAOĞLU-ANKARA

KOCAM CENAZEMİ ALMAMALI Ben buna benzer olay sonunda ölürsem, Prens Charles gibi eski kocam gelip cenazemi almamalı. Bunu zaten çocuğuma vasiyet ettim.

Zeynep G.-İSTANBUL

ALLAH GÜNAHLARINI AFFETSİN Ölmüş ne yapalım, her ölünün ardından dediğimiz gibi Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin. Onlar sayesinde Kraliyet ailesini de tanıdık.

Zekeriya ÖZBAŞAR-DENİZLİ

Mesaj Panosu

DEVLET ve SSK hastanelerinde sigara yasağına uyulmayacaksa, sahiden bu yasa neden çıkarıldı? Hiç olmazsa 'Sigara İçmek Yasaktır' levhalarına 'personel hariç' ibaresini koyun.

Cevdet ERASLAN-ANKARA

ZEYTİNBURNU'na... Nuri Paşa Mahallemizde 11. ile 8. Sokağın birleştiği köşede Hasanoğlu İnşaat'ın inşaatı 3.5 metre yola tecavüz etmişti. Belediye ilgilileri tecavüz olduğunu tespit ederek yıktıracaklarını söylediler. Ancak bir hareket yok. İnşaatta şu anda temel dökme aşamasına gelindi. Hâlâ belediye bekleniyor.

Tuncay İSLAMOĞLU/Sabri AKYÜZ-ZEYTİNBURNU

AKTAŞ'a... Maltepe Feyzullah Caddesi, Yeni Yol Sokağı'nda 3 aydır lambalarımızın yanmaması yüzünden sokağımız oto hırsızları ve sarhoşların mekanı oldu. Hakan ÖZTUNA-MALTEPE

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘(BBC'deki söyleşisinden...) Bir kişiliği parçalamanın en iyi yolu onu yalnız bırakmaktır.''

(Leydi Di)

Yazarın Tüm Yazıları