Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Refah'ın Boğaz'ı!

Kaıköy'den bir okurumuz, Boğaziçi İmar Müdürü Mevlut Aktaş'a bazı sorular yöneltiyor:

- Kuzguncuk Paşalimanı 109 nolu bina, eskiden tek katlıydı, 60 metrekare kadar küçük bir evdi. Şimdi 2.5 katlı bir villaya dönüştü.

- Kuzguncuk İskelesi'ne 50 metre mesafedeki yine eski, iki katlı yığma binanın çatısındaki 20 metrekarelik bir oda, şimdi 150 metrekarelik bir daire -3.kat- oldu.

- Gelelim; Dalan döneminde Büyükşehir'le çalışan Üçem İnşaat'a... Boğaz Köprüsü'nün Beykoz çıkışındaki güzelim yamaçta Üsküdar eski Belediye Başkanı Niyazi Yurtsever döneminde imar izni verilen villalar, sizin döneminizde bir anda 50'nin üstüne çıktı. Bu villaları 2-3 milyon dolara satan Üçem'in sahibi İsmail Bey, Beylerbeyi Yalıboyu Caddesi, ara sokak sahilindeki küçüçük bir evi, tahminen 400 metrekare kullanma alanı olan üç katlı bir villaya dönüştürdü. Eski ve yeni fotoğraflarını incelerseniz, belki yüreğiniz sızlar.

Bunlar, Refah döneminde nasıl yapıldı? Bu binalar rölevelerine uygun mu yapıldı? Büyükşehir'in vakıflarına bağış alındıysa, ne kadardır?

HANİ GECEKONDU YAPILMAMIŞTI?

- YENİKÖY'de Bağlar Mevkii, Cevahirler Camisine gelmeden Yunus Sokağı'ndandan bir fotoğraf göndermiş semt sakinleri adına Nevin Adıgüzel Hanım... Diyor ki: ‘‘Mevlut Bey, Yalçın Bayer'in köşesinden 7.6.1997'de, 'Beni çok eleştiriyorsunuz ama üç yıldır tek gecekondu yaptırmadığımı yazmıyorsunuz' diyordunuz. Mahallemizde yapılan gecekonduyu biliyorsunuz. Daha önce de yıkmıştınız. Yine ortaya çıktı, nasıl izin veriyorsunuz hayret ediyoruz.''

Kahveci'nin kemikleri sızlıyordur...

Bizim gibi binlerce aile, Anavatan hükümeti tarafından 1989'da çıkarılan çeşitli ebatlarda 'Arsa Edinme Sertifikası' elimizde bekliyoruz.

İçimizden bazıları sertifalarını geri iade ettiklerinde % 30 faizle paraları geri veriliyor. Dolar bazında bugünkü kurla 120 milyon ediyor.

O zaman 250 bin kişiye sertifika satıldığı yazılmıştı. Bugün belki 20-25 bin mağdur kalmıştır.

Sayın Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, o dönemin bakanı olan rahmetli Adnan Kahveci'nin kemiklerinin sızlatılmasına siz engel olunuz lütfen.

Ahmet NARİ-Bağcılar/ANKARA

'Nadide' Nişantaşı!

Bir erkek okurumuz Nişantaşı'ndan arayarak, ‘‘Nişantaşı'nı nasıl bilirsiniz?'' diye soruyor. Biz de ‘‘Nadide bir semttir'' diyoruz. Anlatıyor:

‘‘Akkavak Sokak 16 numarada 'Nadide' adlı bir mesaj salonu vardır. Kim çıkar, kim girer belli değildir. Kapının önünde taksiler bekler.''

Buraya zaman zaman polisler gelip yarım saat sonra çıkarlarmış.

Harbiye Karakolu'nun bilgisine.

Mesaj Panosu

6.500 konutluk Büyükşehir Uydukenti, Beylikdüzü'nün 1962'de kurulan ilk düzenli mahallesidir. Altyapısı ve çevre düzenlemesi ile belediyelerimizin tek kuruş katkısı olmadan imar edilmiştir. Bütün bunlara rağmen İGDAŞ, henüz doğalgazı Büyükşehir'e getirmemiştir. Ambarlı doğalgaz tesisleri 4 km uzağımızdadır. Bizim talebimiz geri çevrilirken, 1.500-2.000 konutluk Marmara Evleri (İhlas Holding), Alkent 2000 (Alarko) ve Bahçeşehir, yerleşime açılır açılmaz doğalgaza kavuşmuştur. 30 bin kişi adına Sayın Tayyip Erdoğan'dan bu konuya el atmasını istiyoruz.

Derya ÇUHA-Büyükşehir Uydukenti Denetim Kurulu Başkanı

ALTINŞEHİR Şahintepe Zihni Küçük İlköğretim Okulu, hayırsever bir vatandaş tarafından yapıldı. Tamamlanmış olmasına rağmen geçen öğretim yılından beri açılmadı. Öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen, herhangi bir hareket de görülmüyor. Milli Eğitim Müdürü'nün bilgisine...

ÊNedim MÜDERRİSOĞLU-KÜÇÜKÇEKMECE

MALTEPE Küçükyalı Barbaros Sokak'ı, perşembe pazarından sonra pislik götürüyor. Hani, temizlik işleri özel sektöre verilmişti? Yapılmayan kaldırımlarımız da rezalet. Acaba biz İstanbul'da mı yaşıyoruz?

Galip B.-MALTEPE

KÜÇÜKYALI İdealtepe Rıfkı Tongsir Caddesi'nde ev-araba soygunları ile çanta kapkaç olayları bitmiyor. İlgilenilmediği için de çoğu vatandaş polise gitmiyor. Bizi kim koruyacak?

Zeki ÖZDEN-İDEALTEPE

BAHÇELİEVLER Soğanlı'da Dede Korkut Anadolu Lisesi vardır. İlgililer lütfen gidip bu okulu görsünler. Bu nasıl eğitim seferberliği? Dört katlı, pırıl pırıl, 1.500 kişilik kapasiteye sahip bir okul... Ama öğrenci sayısı sadece 300. Bu okula hiç ilave sınıf açılması düşünülmüyor mu?

Nezih TUNÇOĞLU-BAHÇELİEVLER

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Türkiye çöpün üzerinde yaşıyor. Bu korkunç birşey. 30 Eylül'de yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında yalnızca çevre konusu değerlendirilecek. Türkiye hızla kirleniyor. En kısa zamanda çözüm bulunmazsa içinden çıkılmaz bir hal alacak''

(Çevre Bakanı İmren Aykut)

Yazarın Tüm Yazıları