Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Cep telefonları hastanede tehlikeli

Florence Nightingale Hastanesi, hepimizin tedavisine, bakımında, ameliyatlarında başarılı bulduğumuz bir sağlık kurumu. Ancak bazı önemli ayrıntılar büyük kurumlara zarar veriyor.

‘‘Kalp pili'' taşıyan bir hastanız varsa ve bu hastaneye gitmek durumundaysa sağlığının hiçbir garantisi yok. Çünkü F.N. Hastanesi'nin her yerinde cep telefonu ile konuşan pekçok kişiye rastlayabilirsiniz.

Hastane girişinde ‘‘Cep telefonlarınızı kapayınız, kalp pili taşıyanlara hayati zarar verir'' gibi bir yazı yok.

Cep telefouna 0.5-1 metre yaklaşan kalp pili taşıyan hastanın pili cep telefonundan etkilenebileceğine göre, hayati önem taşıyan bu uyarının gerekli değil, zorunlu olduğunu bilmek gerekiyor.

FN Hastanesi'nin bu uyarıyı ciddiye alıp hemen çözüm getireceğine inanıyorum.

Emel GÖNENÇ-Teşvikiye/İSTANBUL

Özer Çiller'in açıklaması

Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller, köşemizde cumartesi yer alan 'Ertaç Tınar, Berkarda'nın ortağı çıktı' başlıklı yazı üzerine bize bir açıklama gönderdi. Özer Çiller'in açıklaması şöyle:

‘‘...Nitekim, yazınızın girişinde iddia ile ilgili olarak kullandığınız ‘‘bildiriliyor'' ifadesi dahi bu iddianın karalama, çamur atma yöntemine dayandığının en belirgin bir kanıtıdır.

Aylardır hiçbir bilgi ve belgeye dayandırılmadan sürdürülen çirkin kampanyaların bazı odaklar tarafından tezgâhlandığı bir bir ortaya çıkmaktadır.

Bir gün önce (cuma) bir televizyon kanalında gündeme getirilen ve tarafımdan yalanlanan bu iddianın, bugün de aynı kuruluşun bir başka yayın organında tekrarlanması iftira odaklarının nerelerde yuvalandığını tekrar tekrar gözler önüne sermektedir.

Olayın bir başka üzücü tarafı ise, basın ahlak ilkelerinin altına imza koymuş bazı kalemlerin bu tür kirli oyunlara alet edilmeleridir.

Yazınızda bahsettiğiniz Ertaç Tınar'ın kim olduğunu ve ne işle uğraştığını bilmediğimi dün de yaptığım açıklamayla belirtmiştim.

Bir kez daha tekrarlamakta yarar görüyorum: Gündeme getirilen çirkin olaylarla ve olayların içinde gösterilen kişilerle dolaylı, dolaysız hiçbir ilişkim olmamıştır.

Bu yakıştırmalar sadece ve sadece çirkin bir iftiradır.

Vicdan ve insaf ölçüleri dahi aşılarak atılmaya çalışılan bu çamur da, yine iftira sahiplerinin yüzlerine utanç belgesi olarak yapışacaktır.''

Özer Bey! Size göre her şey yalan yanlış, bunun hiç doğrusu yok mu?

(Not: Ertaç Tınar olayı ile ilgili olarak Prof. Bülent Bekarda ve Prof. Fikret Baykut'un açıklamaları ve açmazları yarın...)

Y.B

Mesaj Panosu

MESUT YILMAZ'a... İstanbul Etiler'deki Turizm Eğitim Merkezi'ni (TUREM), 1987'de turizm bakanıyken hizmete açtınız. Bu okuldan bugüne kadar 765 öğrenci mezun olarak turizm sektöründe hizmet veriyor. Buradaki eğitimin kaldırılıp Turizm İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi doğru bir karar mıdır?

Dilek AKARSU-İSTANBUL

HÜSAMETTİN ÖZKAN'a... Biz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapmış, ancak bölgedeki bilinen sıkıntılardan dolayı istifa etmiş ya da müstafi durumuna düşmüş imam-hatiplileri yeniden atamayı düşünüyor musunuz? Bizler yeniden görev bekliyoruz.

A. YÜCEL- ELAZIĞ

GAZİANTEP Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden öneri... ‘‘2.5.1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi Gazete'deki Bakanlar Kurulu kararı ile Sağlık Meslek Liseleri -ortaokuldan sonra 4 yıl- kapatılıp Sağlık Yüksek Okulu'na dönüştürüldü. Bu durumda, 79 okuldaki kültür dersleri öğretmenleri meslekleriyle ilgili olmayan bölümlere aktarılmak zorunda kalınmaktadır. 8 yıllık zorunlu eğitime geçiş sürecinde Sağlık Bakanlığı kadrosundaki bu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'na kaydırılması düşünülemez mi?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'na... 8 yıllık kesintisiz eğitime geçileceğine göre, sınıflarda kalan öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesi, ülkemizi, biz aileleri ekonomik yönden rahatlatacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıla mahsus olmak üzere sınıflarda kalan öğrencilerin bir üst sınıfa geçmesi için bir genelge çıkarılacak mı?

Mübeccel KIRTAY-İSTANBUL

TATİL için gittiğim Bodrum'da köpeğim kayboldu. Kayıp ilanı vermek üzere gittiğim Belediye'de dolap beygiri gibi odadan odaya gönderildim. Belediye Başkanı da izinliymiş. Sonuç olarak kayıp ilanını veremedim, köpeğim de hâlâ kayıp. Siz olsanız ne yapardınız?

Serpil DAĞDAŞ-BODRUM

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Çocuklarımızı, kurda kuşa, tarikatlara, cemaatlere, Ali Kalkancı'lara ve Refah Partililere teslim etmeyeceğiz. Onlara İslamiyeti de, Atatürk'ü de biz öğreteceğiz.''

(Deniz BAYKAL CHP Genel Başkanı)



Yazarın Tüm Yazıları