Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Tarihi çeşmeyi kebapçı yaptılar

Unkapanı, Katip Çelebi Caddesi üzerinde bulunan tarihi çeşmenin üzerindeki arazi, çocuk parkı ve yeşil alan olarak ayrılmıştı.

Bu kış baktık, bu alandaki tarihi çeşmenin su sarnıcının üstüne, 'Mahalle muhtarlığı' yapılacak diye panolar asıldı.

İnşaat bittiğinde bir de gördük ki, su sarnıcının üzerinde biten üç-dört odalı 'Muhtarlık binası' kebapçı dükkânı oluverdi. Bu bir rezalettir!

Tarihi bir mekâna bu ruhsatı kim vermiştir? Büyükşehir mi, Eminönü Belediyesi mi?

Atalarımızın yadigârı bu çeşmenin, aslına uygun olarak restore edilmesini istiyorum. Bu yapılmazsa yeşil alanda ben de, fazla değil, 25 m2'lik bir inşaat alanı istiyorum.

Kırk yıllık İstanbullu olarak, ben de artık bu ranttan payımı almak istiyorum.

Her iki belediye başkanına saygıyla duyuruyorum.

İstanbul'u biraz düşünün. Bu bina kaldırılıncaya kadar bu işin peşinde olacağım.

Ahmet CENKÇİ-UNKAPANI

Bu nasıl hesap!

Ataköy 2.Kısım Çarşısı'nda Mustafa Tamer Balkan'a ait kaçak bir lokanta inşaatı vardır. Görevliler gelip 27 m2'lik kaçak inşaat tespit ettiler. Bizim tespitimize göre ise, zemin altından, yandan ve önden yapılan çıkıntılar 295 m2'yi bulmaktadır.

Kaçak inşaat yerine giden görevli hesap yapmasını bilmiyor mu, yoksa?..

Sayın Ahmet Bahadırlı (Başkan) ve Savaş Katıtaş (başkan yardımcısı), adamlarınızı yeniden hesap yapmak için görevlendiriniz lütfen.

Nail Esat DOKU-ATAKÖY

Deniz otobüsüne bir şeyler oldu

Bakırköy Deniz Otobüsü İskelesi'nden (1.8.1997) saat 20.20'de Bostancı'ya gidecektim. Ancak bu saatten 10-15 dakika önce yapılan bir anonsla, iskeleye yanaşan bir mini deniz otobüsüne acilen binmemiz istendi. Yanımdaki 6 yaşındaki oğlumla kendimizi bir anda deniz otobüsünde bulduk. İçerde 40-50 kişinin ayakta kaldığını gördüm. Son zamla 400 bin lira olan deniz otobüsünde neden ayakta gideyim? Bu deniz otobüsünde koltuk sayısı kadar can yeleği bulunuduğu bilinmiyor mu?

Büyükşehir'in bu işletmesinde son zamanlarda bir başıbozukluk olduğu bilinmelidir.

İlker CELEPCİOĞLU-İSTANBUL

Mesaj Panosu

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli doktorların, İstanbul Valiliği'nden isteği: ‘‘Kocaeli'ye günlük ulaşımımızı E-5'ten seyreden İzmit Seyahat otobüs firması ile yapıyoruz. Ancak, bu otobüslerin E-5'e sokulmaması nedeniyle, otobüslere binebilmemiz için Yeni Sahra'ya gitmemiz gerekmektedir. Bir saatlik dolmuş yolculuğu ile ek zaman kaybediyoruz. Bu şirkete aynı güzergâhı kullanmasına izin verirseniz çok seviniriz.’’

KOZYATAĞI 19 Mayıs Mah. Okur Sokak'taki Dörtyol Kavşağı abartısız her gün kaza olan bir kavşaktır. Sabah-akşam, minibüs caddesi ve Bağdat Caddesi'nden 1 ve 2. Boğaz köprüleri yolunu kullananlar buradan geçerler. İşte burada, tam bir keşmekeşlik yaşanır. Ayrıca, Altın Sitesi önüne konulan doğalgaz ana kutusu da her an çarpılmaya müsait bir anıt gibi bu kavşağı süslemektedir! Hemen arkasında ise ilokul bulunmaktadır. Kısacası, semt sakinleri olarak sizden, bu kavşağa trafik ışıklarının konulmasını istiyoruz.

Ahmet GÜLŞEN-Kozyatağı-KADIKÖY

BÜYÜKADA Sakarya Sokağı'nda perşembe günleri kurulan pazar, mekânımızı yaşanmaz hale getiriyor. Sokağımız, adanın en dar ve aynı zamanda en fazla ahşap evin bulunduğu yerindedir. Pazarcılar çarşamba akşamından geliyor. Tabii içki içilip, sigara izmaritleri atılıyor. Başvurmadığımız yer kalmadı. Belediye Başkanımız Can Esen'in daha duyarlı olmasını istiyoruz.

Günay YENER-BÜYÜKADA

KOŞUYOLU'ndaki spor tesislerinin önündeki kanalizasyon boruları yılda en az 10-15 kez patlayıp, çevrede çok sayıda bulunan anaokullarının önüne kadar akıyor. Kanal dün yine patladı. İnsanların sağlığını tedhit eden bu kanalizasyonun acilen ciddi bir onarımdan geçirilmesini istiyoruz.

Dr. Aykut İLALAN-KADIKÖY

İETT şoförleri eğitime tabi tutulurken, acaba halka nasıl davranılacağı öğretiliyor mu? Park halinde duran bir otobüsün yanık bırakılan farkları konusunda uyarılan şoför, ‘‘Oturun yerinize, size ne!’’ diyebilmektedir. Çalışmadığı halde farının 15-20 dakika yanması kimseyi rahatsız etmemektedir.

Erol TÜRKMEN-ŞİŞLİ

İSTANBUL'un eski Belediye Başkanı Aytekin Kotil, 9.8.1997 (yarın) günü saat 11.00'de Zincirlikuyu'daki mezarının başında anılıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘(Mustafa Taşar'a) RP'li Şevki Yılmaz'ın 5 yıl arandığına neden şaşıyorsunuz? Ben de size hayret ettim. Hafızamı tazelemeden edemedim. Zira kardeşiniz, hayali ihracat suçundan yıllardır aranıyor, ama bulunamıyordu. İnsanlar bazı şeyleri unutmamalı.''

(Okur Ayşe Türeli-ANKARA)

Yazarın Tüm Yazıları