Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Okul bağışları 100 milyonu aştı

Kayıtların açılmasıyla birlikte, zorunlu bağışlar da iki-üç katı artırılmaya başlandı.

Bazı okulların yöneticileri, dargelirli aileleri düşünmüyor ve ipin ucunu kaçırıyor. Dayatmacı okul müdürleri, velileri isyan ettiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 8 yıllık zorunlu eğitimle birlikte ne durumda olduğu biliniyor. Okulların gereksinimleri için katkı payı gerekli... Ama biraz da insaflı olmak gerekli değil mi?

Bir veli, İstanbul Lisesi Koruma Derneği ve Okul Aile Birliği başkanlıklarının bu yılki 'bağış' tutarlarını kendilerine şöyle tebliğ ettiğini söylüyor:

Gündüzlü 90 milyon, yatılı 120 milyon.

Düşünün, yatılı olanlardan geçen yıl alınan bağış 40 milyonmuş. Yani artış %300. Bunu vermeyene kayıt işlemi yok. Hani bağış 'isteğe bağlı'ydı?

Milli Eğitim, 'bağış'ın sınırları için açıklama yapmalıdır.

40 bin sağlıkçıya...

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden, ‘‘20 bin sağlıkçı iş arıyor'' (2.8.1997) başlıklı yazıya yanıt verilirken, ‘‘Sağlık meslek liselerinin ebe, hemşire ve sağlık memuru gibi çeşitli branşlarındaki mezunlarının kadro bulunmadığından atamalarının yapılamadığı'' bildirildi ve şöyle denildi: ‘‘Atama bekleyen S.M.L. mezunlarının istihdamı ile diğer hizmet gruplarından ihtiyaç duyulan sağlık personelinin temini için Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı'na 19.3.1997 tarihinde yazı ile 40.067 kadro talebinde bulunuldu. Kadro ihdası için ilgili kuruluşlarla görüşmeler devam ediyor. Kadro ve açıktan atama müsaadesi verildiğinde, mezunların atamaları yapılabilecektir.''

Tilbe'ye yazık oldu...

Beşiktaş Kaymakamı'na... Ortaköy, Muallim Naci Caddesi, 134 numaradaki Şeftali Bar'ı neden kapattınız? Turizm belgesi yoksa, neden 20 gün süreyle çalışmasına göz yumdunuz? Geçen cuma günü önünüze gelen kapatma kararını pazartesiye kadar neden beklettiniz? Yasadışı uygulamaya göz yummanız sonucunda Şeftali Bar'ın çalışanlarının, trafik görevlilerinin ve yeni sahne alan sanatçı Yıldız Tilbe'nin işsiz kalmasına neden oldunuz! İstanbul'da iddialı bir şekilde göreve başlayan Sayın Vali Kutlu Aktaş'a buradan yazıyorum ki, haberi olsun. (Kutlu Bey'e teşekkür ediyor, küçük hesap peşinde koşan memurlarına göz açtırmamasını diliyoruz.)

M.C.-ORTAKÖY

TEK ve İETT'ye...

Küçükçekmece Altınşehir'in nüfusu 70 bini aştı. Trafik yükünü çeken İstanbul Caddesi'nde, sokak lambalarının takılı olduğu elektrik direklerinde İETT tabelaları var. Niye var, anlayamadım. Her ne hikmetse, sokak lambaları yanmaz, belediye otobüsleri de geçmez...

Ayıptır, ayıp! Sokak lambalarını yakın, Altınşehir'in otobüslerini, dağ bayır dolaştırmadan İstanbul Caddesi'nden geçirin.

PTT'nin T'cilerinin de kulaklarını çınlatalım: Her şey var olmasına karşın, hat kapasitesini arttırmak için -Allah aşkına- daha ne beklersiniz ve bu bekleme daha ne kadar sürecek?

Baki KARAKOL-ALTINŞEHİR

Vakıflar, RP'lileri nasıl besledi

Setbaşı'na 'bomba'...

Üsküdar'dan Gülten Çakır yazıyor: ‘‘Oturduğumuz Üsküdar Setbaşı Caddesi'nde -otobüs durağı karşısında- Vakıflar'a ait arazi üzerinde bir akaryakıt istasyonu yapılıyor. İlgili yerin hemen arkasında çocuk parkı ve spor sahası, iki yanında da apartmanlar bulunuyor.

Bu istasyonun nasıl yapıldığını öğrenmek için yazdık çizdik, Üsküdar Belediyesi'nden bir yanıt alamadık. Demek ki, olası bir facianın sorumluluğunu üstlenmek istiyorlar. Vakıflar Müdürlüğü hangi yasaya dayanarak, akaryakıt istasyonu yapılmak üzere 49 yıllığına burayı kiraya verebiliyor? En önemlisi, Belediye nasıl ruhsat verebiliyor?''

İşin, Refahyol döneminde Vakıflar-RP'li Üsküdar Belediyesi'nce kotarıldığı anlaşılıyor.

Yeni hükümete şimdi bir görev düşüyor: Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'da hangi dini vakıfları ve RP'li Belediyeleri 'beslediğini ortaya çıkarmak...

Mesaj Panosu

ADAPAZARI, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir güzergahında çevre için çeşitli aktivitelerde bulunmak üzere 'Cif Treni'ni hareket ettiren Sayın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir biraz da İstanbul-Ankara arası sefer yapan yataklı trenlerin kirli pencerelerine, pis ve yanlış çarşaflarına, toz içindeki halılara, temizlenmeyen lavabolara, kilitleri bozuk tuvaletlere, yani kısacası trenlerimizin iç 'Çevre Temizliği'ne önem verse nasıl olur acaba?

Bengü BELLİ-Topkapı/İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Göreve başlama tarihimi not edin. Gelecek yıl bu vakitlerde 2.500 dersliği benden isteyin. Veremezsem çeker giderim.''

(İstanbul Valisi Kutlu Aktaş)

Yazarın Tüm Yazıları