Yeter! Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Tayyip Bey'in sakallı şoförleri adam dövüyor

Recep Tayyip Bey, İETT otobüslerinin zarar ettiğini ileri sürerek zam üzerine zam yaptırıyor...

Bir bileti 250 bin lira yapsa da zarar edecektir.

Çünkü, Belediye otobüsüne binen yolcu dayak yemeden indiğine şükrediyor. Saçı sakalı birbirine karışmış şoförleri -hepsi değil- direksiyona oturtmak için çok mu aradılar acaba?

Otobüslerin duraklarda durmadığını, yollarda ambulanstan daha hızlı gittiğini, hatta bazılarının 'sen bu otobüse binemezsin' dediğini bilmiyor musunuz?

İETT otobüslerinin yaptığı kazalarda kaç kişinin öldüğü, yaralanıp sakat kaldığı bilinmiyor mu?

Soruyorum, normal yolculara bile 'düşman'gözü ile bakan 'başıboş' şoförler hala çalıştırılacak mı?

Çok puan kaybediyorsunuz Tayyip Bey çok!

S.Kamil ÇELEBİ-İSTANBUL

Asgari ücretle 10 gün yaşanır

Asgari Ücret Komisyonu, asgari ücreti yaklaşık % 100 artırarak 23 milyon olarak açıkladı. % 200 yapılsa ne olur? Bugünkü asgari ücretle bir işçi günde 5 dolara çalışmakta. Gerçekten gülünç. Bu ücretle bir işçi ancak 10 gün yaşayabilir.Ülkemizin üretmeye çok ihtiyacı vardır, ama üreten de gözetilmelidir.

Asgari ücret, ancak sosyetik bir parfüm parasıdır. Halis TAŞÇI-ANKARA

Bu ihaleye ben de talibim

Şişli Belediyesi'nde yapılan bir ihale yolsuzluğunu açıklamak istiyorum. Belediye'nin personel taşıma işi dört yıldır Albayraklar Turizm'ce yapılmaktadır. İhale bitimine bir ay kala Akabe Turizm olarak şartname almaya gittim. Şartnameyi verme taraftarı olmadılar. Başkan Yardımcısı Cemil Can Bıçakcı ile ilişki kurdum, Bana ‘‘Albayraklar partili taşımacı bir firma... İşin ona verilmesi için emir var'' dedi. Başkan Gülay Atığ ile görüştüm. Bana şu öneride bulundu: ‘‘Siz bana tanıdık vasıtasıyla geldiğiniz için size yol, bordür işleri vereyim. Siz taşıma işine talip olmayın. Ama Yaşar Albayrak'ın kardeşi Mustafa Bey'le görüşeyim, ikna edebilirsem personel taşıma işinin yarısını size verebilirim.''

Bizi 'sakıncalı' gördükleri için ihaleyi hemen 10 gün öncesine aldılar.

Akabe Turizm olarak karşı tarafın verdiği fiyatın yarısına servisleri çekeceğime söz veriyorum.

Belediye'nin menfaatlerinin partililere ezdirilmemesi gerekir.

Ayhan VELİOĞLU-Akabe Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti.-FATİH

Turist, döviz çok; vergi veren yok!

Turizm sektörüne 1986'dan bu yana büyük paralar döküldü, teşvikler verildi.

Bakanlarımız yıllardır övünerek, ‘‘bu yıl ülkemize şu kadar turist geldi, şu kadar döviz bıraktı'' diyorlar.

Evet, turist geldi tatilini yapıp gitti. Dolar ve DM olarak harcamasını yaptı. Ama bu otelcilerden kaçı doğru dürüst vergisini verdi, çalıştığı işçilerinin primlerini düzenli ödedi?

Hani kardeşim; bu devletin Maliye'nin, SSK'nın müfettişleri...

Kürşat YILDIRIM-Süleymaniye Köyü, Cevizli-Akseki/ANTALYA

Hakemler para istiyor...

Ben Ankara bölgesi voleybol milli hakemiyim. Ankara'da okullararası yapılan voleybol müsabakalarında görev aldım. 8.1.1997 tarihinden sezon bitimine kadar yönettiğimiz müsabakalardan biz hakemlere hiçbir ödeme yapılmadı. Bizleri, M.E.B. yetkilileri ödemenin bugün-yarın yapılacağını söyleyerek oyaladılar. Ben ve benim gibi müsabaka yöneten hakemler, müsabakaların yapıldığı salona gidip geri dönme ve işyerinden alınan izinler o günkü alacağımız parayı ancak karşılamakta idi. Bugün M.E.B'den alacağımızı zannettiğimiz para pul olmuştur.

Bayram OLGUN-Etimesgut/ANKARA

Mesaj Panosu

KÜÇÜKÇEKMECE Sefaköy Birlik Caddesi'nin durumu bir süredir rezalet. Arsa ve binaların önlerine molozlar dökülmüş, trafik düzeni diye bir şey yok. Yol günah onarılıp güzelleştirilecekti. Öğreniyoruz ki, bu işleri yapacak müteahhit parasını Belediye'den alamadığı için çekip gitmiş. Semt sakinleri olarak Belediye Başkan Yardımcısı Sait Bozgal'a başvurduğumuzda 'para bulursak yaptıracağız' diyerek bizi başından atıyor. İktidar ortağı olan DSP'li bir Belediye'nin sorunlara karşı biraz daha duyarlı olması gerekmiyor mu?

A.G.-KÜÇÜKÇKMECE

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Atatürkçü, laik kesimin uzun yıllar süren suskunluğu bizi bugünlere getirmiştir.''

(Türkiye Barolar Birliği'nin açıklamasından)

Yazarın Tüm Yazıları