Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Telekom'a sorular

Antalya'dan Bülent Tuna ve Ankara'dan Halis Taşcı, Türk Telekom yetkililerine soruyorlar: ‘‘Geçtiğimiz aylarda, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı alması üzerine, Türk Telekom tarafından her ay abonelerden alınan 400 bin liranın -konuşma ücretlerinden mahsup edilmek suretiyle- iade edilmiş olduğunu biliyoruz. Ancak ağustos ayı faturalarımızda, abonman ücreti adı altında 950 bin liralık kesinti yapıldığını gördük. Telekom yetkililerine bu ücretin hangi aya ait telefon borcumuza mahsup edileceğini sorduğumuzda; bu konuda henüz Genel Müdürlük'ten bir bilginin ulaşmadığını söylüyorlar. Buna göre Türk Telekom'un şu sorularımızı yanıtlanmasını istiyoruz: Yasal olmayan aylık 400 bin lira kesintinin Danıştay'ca iptal edilmesi üzerine bu kez miktarı ikiye katlayıp yeni bir kesintinin yapılması, hukuk devleti ile bir savaş başlattığınız anlamına mı geliyor? Eğer böyle bir amaç yoksa, 1998 yılının bitimine 4 ay kala abonman ücreti toplamanın anlamı nedir? Söz konusu kesinti kaç ay devam edecek? Kesmiş olduğunuz abonman ücretleri hangi aya ait borçlarımızdan mahsup edilecek? İade edilecek ise faiz uygulaması nasıl yapılacak?’’

Devlet kazık atamaz.

YORUMSUZ

‘‘(Doğu Perinçek'e suikast planı iddiasında bulunulan İbrahim Şahin ve adamları için söylediklerinden...) İstanbul Topkapı'da Kıroğlu Garajı'nı ve Dolmabahçe'de Lunapark'ın önündeki otoparkı aldıkları belirtiliyor. Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya da bu otopark işleriyle ilgili vakıf kurdu.’’

(İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın)

Yine kamulaştırma

ZONGULDAK Hisarönü'ne bağlı Filyos beldesinde Öteyüz, Hisarönü, Kocaeli, Abacık, Sefercik mahalleleri ve Derecikören, Gökçeler ve Saz köyleri sakinleriyiz.

15.9.1998 tarihinde Filyos Projesi adı altında Devlet Hava Limanları Genel Müdürlüğü'nce -yani bir bakıma Ulaştırma Bakanlığı'nca- 7000 dönüm arsa ve arazilerimiz kamulaştırıldı. Bu kamulaştırılma ile 100 haneli Saz Köyü yer değiştirme iskanına tabi tutuldu. O tarihten beri anılan yerlerde hiçbir ziraat ve çalışma yapamamaktayız. 8 aydan beri devlet bizlere ödeyeceği kamulaştırma paralarımızı ödemedi. 1 ay, 8 ay sonra diye bizleri oyalıyorlar. Paranın durumu artık aylık değil, günlük değişiyor.

Dedelerimizden kalan mülkümüz elimizden tamamen gittiği yetmiyormuş gibi bir de mağdur duruma düşürüldük.

Mali Milat'a bilgilendirme

İSTANBUL Defterdarı Mehmet Akif Hamzaçebi'den duyuru: ‘Mali Milat’ olarak da isimlendirilen 30 Eylül 1998 tarihinde veya bu tarihe kadar yapılması gereken işlemler konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla İstanbul Defterdarlığı'nda danışma telefon ve büroları kurulmuştur. Danışma telefonları:

Alo Maliye: 189,

Defterdarlık: 0212-511 10 22/526 01 19

Danışma Bürosu: Defterdarlık Gelir Müdürlüğü 2. Kat Cağaloğlu-İSTANBUL

Hak ettiği cezayı alacak

ERZURUM Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, kamp yapan izcilere 'Kırkıncı Hoca'nın kitaplarını dağıtan İngilizce öğretmeni Sakıp Güllüce hakkında açılan soruşturmanın sürdüğünü belirterek, şöyle diyor:

‘‘Adı geçen öğretmen hakkında yapılan açıklamada ruhsal dengesinin zaman zaman bozulması ifadesinin kullanılması olayının savsaklamak veya takiye ile bağdaştırılması iddiası doğru değildir. Gerçekten bu öğretmenin şu an itibariyle rahatsızlıkları herkes tarafından bilinen husustur. Bu durum hiçbir şekilde öğretmenin korunmasına veya yapılan fiilin saptırılmasına neden olamaz. İlgili öğretmen kanunlar açısından hak ettiği cezayı mutlaka alacaktır. Bir eğitimci olarak bu tür faaliyetlere müsaade etmemiz asla mümkün değildir.’’

Ayrıca, İl İzci Kurulu Başkanı'nın önceki 'kusurları' nedeniyle hakkında soruşturma açtığını doğrulayan Budak, Anayasa'ya, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Milli Eğitim Temel Yasası'na uygun şekilde inanarak ve samimi olarak görev yaptığını bildiriyor.

Müdür Bey, 'tarikatçı hocalar' Milli Eğitim'i nasıl sardı? Bir de onu anlatsaydınız!..

ZİRAAT Bankası, İstanbul Çayırbaşı'nda yanan orman alanının yeniden ağaçlandırılması ile ilgili projenin yatırım gideri olan 113 milyar lirayı karşılıyor. Peki, öteki bankalar ve özel sektör kuruluşları ne yapıyor?

YAYGIN Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri'nde 15-20 yıldır çeşitli branşlarda binlerce öğretici görev yapıyor. Devletin üvey evlatları onlar. Usta ama kadrosuz çalışıyorlar. Belki devlet baba bir gün bizleri de hatırlar diye bekliyorlar. Bu ayıbı düzeltin artık.

Nafiye CORDAN-ANKARA













Yazarın Tüm Yazıları