Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Çevre için ‘‘Meşe Palamudu’’

TEMA Vakfı, 7 Eylül gününden itibaren ‘‘10 milyar meşe palamudu ekimi kampanyası’’ başlatıyor.

Meşe ağacı, Türkiye'nin her yerinde çok kolay yetişiyor. Hızla büyüyor... Yanında yöresinde her tür bitki hayat buluyor. Toprak ayırt etmiyor, her toprakta yetişiyor, her toprağı koruyor. Kökleri toprağı sımsıkı tutuyor, erozyona geçit vermiyor. Üstelik birbirinden güzel 18 türü var.

Türkiye'de meşe palamudu ekilmedik yer kalmasın. Hedef 10 milyar meşe ağacı! TEMA'ya destek verin, Meşe palamudu, ekimi seferberliğinde siz de yerinizi alın. Toprağın ağaçla korunduğunu bir kez daha hatırlayın ve bu soruyu başkaları size sormadan, siz kendinize sorun: ‘‘10 milyar meşeden hangileri benim?’’

9 adet meşe palamudu 1 milyon lira.

Bilgi için; Meşe Palamudu Ekim Hattı: 0212-268 39 94-284 80 00.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Bizim 'Ülkücü Baba' diye nitelenen kişilerle ilgimiz yok, gerekirse kafalarını ezeriz.’’

(Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı

Levent Temiz)

Ek ders ücretleri gene unutuldu

İLKÖĞRETİM okullarında görev yapan branş öğretmenlerinin 3.4.1998 tarih 4359 sayılı yasanın 7. maddesinin ek 1. maddesi gereğince haftalık maaş karşılığı okutmak zorunda olduğu ders sayısı 18 saatten 15 saate indirilmiştir. Dolayısıyla haftada 30 saate kadar derse giren öğretmenin 15 saatinin de ek ders ücretli olması gerekirken, yasanın çıktığı günden bugüne kadar eski uygulamaya devam ediliyor.

Aynı okullardan mezun olan branş öğretmenlerinin ilköğretim okullarında görevlendirilmesi ile lise dengi okullarda görevlendirilmesinde farklı ücretlendirme sistemi uygulanıyor. Bu, ileride öğretmenlerin lise dengi okullara yönelmesine neden olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yasanın öngördüğü şekilde haftalık 3 saat farkın giderilmesini, nisandan beri ödenmeyen ek ders ücretlerinin ödenmesini ilköğretim okulları branş öğretmenleri olarak bekliyoruz.

Ahmet KARTAŞ-SIVAS

Telefon kartıyla ince soygun

İzmir otogarında bozuk telefon kartları ile vatandaş nasıl soyuluyor? Yazıhanelerin bulunduğu binada, sarı üzerine siyah harflerle PTT yazılı kulübede telefon kartı satan bir şahıs var. Kulübe camına notlar yazılmış; ‘‘30'luk yok, 100'lük 990.000 lira, Bozuk çıkan kartlar geri alınmaz.’’

Ben tam kart almak üzere iken bir vatandaş, kulübeye gelerek biraz önce aldığı kartı kullanamadığını iade etmek istediğini, tüm ankesörlerde denediğini kibarca izah etti. Telefon kartı satan şahıs, camdaki yazıyı göstererek, ‘‘git istediğin yere şikâyet et’’ dedi. Bunun üzerine tartışma büyüdü. Toplanan vatandaşlar, garajda devamlı bulunanlar bu olayın her gün görüldüğünü söyleyerek yolcuların bir nevi soyulduğunu anlattılar.

Bu kulübe gerçekten PTT'nin mi? Eğer öyle ise kart kontrol cihazı konulamaz mı? Değil ise bozuk kartları satan kim, sorumlu kim?

Aydın SÖNMEZ-İZMİT

Vali'nin ilgisi

KIRKLARELİ Valisi Kemal Önal'ın açıklaması: ‘‘Vize İlçesi Sergen beldesinde ikamet eden Erdinç Sözen adlı böbrek hastası gencimiz ile ilgili gazete haberine ilişkin yapılan araştırma neticesinde kişinin; yeşil kartlı, kronik böbrek hastası olduğu ve haftada üç kez hemodializ cihazına bağlandığı tespit edilmiştir.

Ailesiyle yapılan görüşmede babası veya kız kardeşinin böbrek bağışında bulunmak istediklerini fakat hiçbir müracaatlarının olmadığını ifade etmişlerdir. Kendilerine uygulanması gereken prosedür anlatılmış olup, Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca sağlık yardımına devam edilmektedir.’’

- BİZLER, Bingöl Karlıova Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğretmenlik yapmakta olan iki kız kardeşiz. Okulumuz Mart 1998'de açıldı ve biz de yeni öğretmenliğe başladık. Araç gereç bakımından çok şeye ihtiyacımız var. Hikâye kitapları, geometri gereçleri, yerküre, siyasi ve fiziki haritalar, atlas, sözlük, defter, kalem. Bizlere yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

Haver-Dilek DOĞUTAN- Karlıova Y.İ.B.O 4/A Sınıfı Öğretmenleri-BİNGÖL













Yazarın Tüm Yazıları