Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bu zorla alınan bir paradır!..

İzmir'den bir okurumuz yazıyor. ‘‘Tüm ayarları bozuk, artık düzen tutmayan Türkiye'den bir bozuk sayfa: İzmir Emniyeti'nden pasaport aldım, 2 yıllık 6.6 milyon Maliye'ye yatırdım. 3.2 milyon pasaport için aldılar. Son olarak da 4 milyon bağış (!) aldılar. Sorma cesareti gösterdim. Vermek istemiyorum dedim. Olmaz dediler. Makbuz kestiler ve bağışı (!) aldılar. Şimdi bu bağış mı oldu? Bu bağışı (!) toplamak için Valilik, Ocak 1998'de bir de izin vermiş. Gerçekte bu zorla alınan bir paradır ve buna bağış denemez. Ama yadırgamıyorum, çünkü burası Türkiye. Böyle keyfi uygulamaları bir Avrupa ülkesinde yapın bakalım... Bir de yetkililere sormak gerek. Bir tür kimlik belgesi olan pasaportu neden nufus müdürlüğü vermez de emniyet verir?

Türkiye imajına

zarar verenler

Bir daha yabancı basın mensuplarının Türkiye'nin imajına zarar verdiğini iddia eden biri karşıma çıkarsa, onu doğruca yoğun seyahat mevsiminde tutup, herhangi bir havayoluyla Ankara'dan yurtdışına göndereceğim.

Burada cilas, çok ince ve hassas olan imaj denilen şeyin tomarlarla dolarlar ödenerek elde edilemeyeceğini görmek mümkün. Ne anonslar ne çıkış kapılarında yazan seferler, hiçbir şey birbirini tutmuyor. İnsanlar birbirlerini ve valizlerini ezerek bir yerlere ulaşmaya çalışıyor ve sinirleri gerilen görevli ve yolcular bir rezalete kurban olup asgari karşılıklı saygıyı yitiriyorlar.

Söz konusu olan Esenboğa Limanı, Türkiye'nin başkentinin havalimanı.

Bu kargaşayı VIP salonlarından geçen ve kendileri için gerektiğinde uçakları bekleten beyefendiler ve hanımefendiler görmezler.

Yabancıların Türkiye için ne düşündüğünü önemsiz sayan zihniyetlere ise bir çağrım var; bu tür rezaletleri yabancı için değil, Türkler için ortadan kaldırın.

Devletin vatandaşına verdiği önemi Ankara'nın güzel lokantalarında lafla değil, örneğin modern çağın insanlara sağladığı asgari gereksinimlerden yoksun Esenbova Havalimanı'nda icraatınızla gösterin.

Baha GÜNGÖR-Alman Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi-ANKARA

Ziyad

Ebuzziya'ya

ayıp edildi...

BİR dostumuz ‘Ayıptır' diyerek ilginç bir olayı anlatıyor: ‘‘KOMBASSAN'ın televizyon ve bazı gazetelerde yer alan PETLAS'la ilgili reklamı, Ziyad Ebuzziya'nın yıllar süren araştırmaları sonucu elde ettiği, Çanakkale Savaşları'na ait bir öyküyü canlandırmış... Bu hikâye, yıllar önce onun imzasıyla bir vakıf dergisinde yayınlanmıştı. 1995 yılında da kaynak gösterilerek Focus Dergisi'nde yayınlandı. Şimdi merak ediyorum; acaba o reklamı yapan ajans merhum Ziyad Ebuzziya'ya ya da onun mirasçılarına; bu da olmadı yayın haklarını alan yayın organlarına danıştı mı, kullanma izni aldı mı? Herhangi bir telif ödendi mi? Filmde sözü geçen sahte paranın Polis Müzesi'nde olduğunu herkes biliyor. Ama bu yapılan, uzun yıllar almış emek işi bir çalışmaya saygısızlık değil mi?’’

ANKARA İl Sağlık Müdürü'ne bir okurumuzdan soru: Sincan Devlet Hastanesi Müdürü Fatih Akdeniz, istifa edip Özel Yaşam Hastanesi Müdürlüğü'ne mi atanmıştır? Yoksa izin mi kullanmaktadır? Bir insan iki hastanede müdürlük yapabilir mi?

AVŞA Adası'ndaki motel ve pansiyonları maliyeciler hiç kontrol etmez mi? Çankırı Motel'de iki kişiye üç yataklı oda açılıyor ve bir kişilik fazla para alınıyor. Fatura isteyince de hiç kalmadı, adresinize göndeririz dediler. Aylar geçti, gönderilen bir şey yok.

Gürol METİN-İSTANBUL

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nden sigortacı Mahmut Çulcu ve Üçgöz Köyü Muhtarı Aydın Doğan'dan: 30 köyü olan Gölbaşı Nüfus Müdürlüğü'nde, kadrosundan fazla memur bulunurken; 100'ün üzerinde köyü bulunan Besni'de ise kadrolar talan edilmektedir. Yetkililerden istediğimiz, Besni Nüfus Müdürlüğü'ne kadro aktarması yapılarak, daha verimli çalışmasını sağlamalarıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Aleviler siyasi partiler için araç olmamalı.’’

(ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras)













Yazarın Tüm Yazıları