Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Enflasyon düşüyor mu?

Düşüyor mu Sayın Taner, düşüyor mu sayın iktidar ortakları!

Alan yok, satan yok. Herkes kan ağlıyor.

Tabii ki, enflasyon düşer.

Türkiye'de kime sorarsan esnafı, tüccarı, işvereni, serbest mesleksahibi, -hayati ilaç satan eczacı ve de lokantacı dahil- herkes kan ağlıyor.

Siftahsız kepenk kapatan ve bundan dolayı da borçlarını ödeyemeyip batan binlerce esnaf var, işyeri var.

Böyle olursa enflasyon düşer.

Alışveriş olmazsa tabii ki enflasyon düşer.

Sizler masa başında ahkâm kesen, alışverişe çıkmayan, pazara, panayıra, çarşıya inmeye cesareti olmayan tekelcilerin temsilcilerisiniz.

Yarın sandığa gidildiğinde enflasyonun mu düştüğünü, oylarınızın mı düştüğünü hep beraber göreceğiz. Eğer şahsen ben sizlere -ANAP, DSP, DTP- oy verirsem ellerim kırılsın.

Ramazan KAS-İSTANBUL

Sorumlu; tüpgazı çarşıya sokan!

MISIR Çarşısı'ndaki patlamadan beş dakika sonra olay yerinde yaşananları gözleyen bir dostumuz anlatıyor:

Yöneticilerimizin, ilgililerimizin vurdumduymazlığı üzüntüleri bir kat daha artırıyor. Medya faciaya ihmallerin yol açtığını ileri sürüyor. ‘‘Facia göz göre göre geldi’’ diyor.

‘‘Bomba mı, tüpgaz mı patlaması? Belli değil. Ama sorumluların bizi uyuttuğu kesin. Ayrıca da bu kadar vurdumduymazlık olmaz.’’

Yetkililere şunu soruyor:

‘‘Mısır Çarşısı'nın içi, dışı tüpgaz kullanan lokanta ve büfelerle dolu. Bu tüp gazların kullanımı tehlikeli değil mi? Bunlara kim ruhsat verdi?

Demeç vermeyi, sorumluluklarını birbirine atmayı bir kenara bıraksınlar ve cevap versinler.

Faciadan sonra da neden hâlâ tüp gazlarının Mısır Çarşısı'nın içinde ve dışında kullanımına göz yumuluyor? Bu ne gaflet, bu ne vurdumduymazlık?’’

Gerçekten, çarşı yönetimi ne yapıyor?

TÖMER'de Allahlık sınav

KURUMUMUZUN açtığı sınava, TV bölümünde görev almak üzere 8 Temmuz 1998 tarihinde katıldım. Sınav sonucunun olumsuz olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin beni tatmin etmediğini belirtmek istiyorum. Açık toplum ilkesi gereğince önemli bir kuruluşun sorumluları tarafından şu soruların içtenlikle yanıtlanmasını diliyorum:

TV ve iletişim alanında 4 yıl eğitim görerek lisans diploması alan ve mesleki geçmişi olan bir kişi, sınavda sorulan iki adet konu ile ilgili genel kültüre yönelik soruyu yanıtlayamaz mı? Bu sınavdaki değerlendirme ölçütleri nelerdir ve değerlendirmelerin nitelikleri değerlendirme yapabilmeye elverişli midir? Sınav komisyonu objektif davranmış mıdır? Komisyonda kimler yer almıştır?

Yapılan bu sınavın şaibeli olduğu ve özellikle kişisel ilişkilerle hatır-gönül konusunun ön planda tutulduğu duyumları söz konusudur.

Eğer durum böyle ise, gazetelere ilan vermek yerine, eleman ihtiyacınızı sınav yapmadan, bu alınacak kişileri doğrudan alarak karşılayabilir ve böylece bizim de zamanımızı gereksiz yere almamış olurdunuz.

Bir daha danışıklı dövüşlerle figuran olmak istemediğimi belirtir, konuyu Türkiye'nin bir gerçeği olarak bilgilerinize arz ederim.

Gazanfer KÖSEALİ Batı Sitesi/ANKARA

Şarköy'e deniz otobüsü gerek

SİLİVRİ'den başlayıp Çanakkale-Gelibolu sahillerine kadar devam eden kıyı şeridinde yaz aylarında artan ulaşım sorununun biraz olsun azalması için yetkililerden Tekirdağ M. Ereğlisi bağlantılı olarak Şarköy'e hiç olmazsa haftada iki gün deniz otobüsü konulmasını istiyoruz. Hem özel araçların trafiğe çıkışı için caydırıcı olacak, hem de mesafe kısalacaktır. Karayolları'ndaki gereksiz yoğunluğu azaltmak için denizyolu ulaşımından neden yararlanılmasın?

Sonbay ERGÜN-İSTANBUL

SON günlerde herhalde kanalizasyon patlağından olsa gerek Tansaş alışveriş merkezinin yanında bulunan derede suyun üzerinde insan dışkıları görülmektedir. 20. yüzyılda böyle görüntülerin Bostanlı'daki vatandaşlara layık görülmesi son derece yakışıksız olaydır. Bu görüntünün bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

İsmail KELEŞ-İZMİR

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Kumarhane avukatlığına soyunmayı hiçbir siyasetçiye yakıştıramıyorum. Hiçbir hükümet kendi vatandaşını soydurup 68 kumarhane zengin olsun diye siyaset yapamaz.’’

(ANAP Milletvekili ve eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel)













Yazarın Tüm Yazıları