Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bunlar çalışma heyecanını kaybetmişler

Marmaris'te yaptığım tatille ilgili gözlemlerimi anlatmak istiyorum. Marmaris girişinden Yalancı Boğaz'a kadar olan bölge, sahil, küçük koylar ve ormanlarla kaplı olup, buralarda otel-motel gibi şirin yerleşim yerleri ile turistik tatil köyleri vardır. Ayrıca Marmaris'e yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin, deniz ve piknik için en çok tercih ettikleri yerler buralarıdır.

Ama yollar oyulmuş, yolun her iki yanı ile o güzelim sahil ve koylar, naylon torba, pet, bira şişeleri ve atılan çöplerle aşırı derecede kirlenmiş haldedir. Gündüzleri karasinek, geceleri de sivrisinek yüzünden oturmak, işkence halini almaktadır. Belediye hizmetleri yoktur, otel ve motellerde çok az müşteri vardır veya boştur. Gelenler de bir süre sonra kaçmaktadırlar.

Tüm yol boylarında, sahil ve koylarda bir tane çöp kutusu yoktur. Biraz da günübirlik gelen vatandaşların, çöp kutusu da yok diye çöpleri etrafa atmaları nedeniyle TIR'lar dolusu çöp yığınları oluşmaktadır. Gönüllü bazı kişiler ve eşimle ben de günde birkaç saat çöp topladık, ama başa çıkmak mümkün değil.

Durumu, Marmaris Belediye Başkanı Sayın İsmet Karadinç ve yardımcısına anlattık. Çöp kutusu istedim, parasını da cebimden vereyim dedim, kabul etmedi. Ve kötü tepki aldım.

Çalışma heyecanını kaybetmiş, çevre ve turizm anlayışı olmayan bu kafalarla daha çok turist bekleriz.

Dr. Cahit YALINALP

Kırkpınar/ADAPAZARI

'Yıldızlılar'dan çağrı

YILDIZ Üniversitesi mezunlarının oluşturduğu ‘‘Çağdaş Yıldızlılar Derneği’’nin 'kamuoyuna' bildirisinden:

‘‘Bu ülkenin aydınlık insanları; toplumumuz irtica ile darbe arasında sıkışmayı hak etmemektedir. Bizler herkesi; kafaların içinin aydınlatılmasının yollarını aramaya, akılcı öğretimin güçlendirilmesi çabalarına katkıda bulunmaya, gerçek sorumluları iyi tanımaya ve ona göre tepki vermeye, toplumda gerginliklere yol açacak veya mevcut gerginlikleri tırmandıracak ve böylece gerginliklerden yarar umanlara fırsat verecek davranışlardan kaçınmaya çağırıyoruz.’’

'Karaelmas'

1774 yılında kimya biliminin kurucusu ilan edilmesinin verdiği gururla Lavoisier, ‘‘Bakın elmas da karbondan oluşur, elmas, kömürün bir türüdür’’ diyerek arkadaşlarının gözünün önünde bir elmas parçası yakar.

Yazlıkta -M.Ereğlisi- mangalda yaktığım kömürün kilosu 400 bin liraya çıkmış durumda. Benzinden bir kat fazla.

Bizde ormanların durumu, tabiatın korunması gibi sorunlar 'nasıl gidiyor?' diye soracak olursanız şunu söyleyebiliriz: 'İftiharla karaelmas' üretir olduk.

Reşit AŞÇIOĞLU

İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘ANAP baskın seçim hazırlığı yapıyor.’’

(CHP Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Oymak)

Benzincinin

yaptığına bak!

Antalya'dan bir okurumuz, Çevre Bakanlığı'nın aşağıdaki olaya acilen el koymasını istiyor:

‘‘ANTALYA, Patara'ya birkaç kilometre mesafedeki Ovaköy'de geçen gün gördüklerime inanamadım. İncedayılar Petrol İstasyonu, otobüs ve otomobillerdeki yanmış yağları derelere ve göllere boşaltıyordu. Buralarda yaşayan ve soyları tükenmekte olan Caretta cinsi kaplumbağalar ise kapkara olup ölüyorlar. Petrol istasyonunu ikaz etmeme rağmen hiçbir cevap alamadım. Çevre Bakanlığı'nın acilen bu konuyla ilgilenmesini istiyorum...’’

YAZAR-gazeteci Oktay Akbal, Akkaya Beldesi'ndeki hırsızlık olaylarından yakınması üzerine Muğla Valisi Cemil Serhadlı'nın kendisini arayarak ilgilendiğini, jandarmadan oluşan bir ekip gönderdiğini bildirerek, teşekkür etti. Vali Serhadlı da, turizm merkezlerinde valiliğin can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik 24 saat görev yapacak şekilde altı adet jandarma geçici asayiş karakolunun oluşturulduğunu ve bunlardan birinin de Akkaya Beldesi'nde konuşlandırıldığını bildirdi.

TBMM'ye... Ben 309 tevellütlü Çanakkale ve Sakarya muharebelerine girip İstiklal Madalyası almış merhum bir gazinin oğluyum. 73 yaşında olup devletten maddi ve manevi hiçbir yardım ve hizmet görmedim. Yeni Meclis salonuna konulan ‘Hâkimiyet Kayıtsız ve Şartsız Milletindir’’ yazısının sonuna İstiklal Madalyamın konulmasını talep ve arz ediyorum. Teklif benden, takdir sizlerden.

A.Şevki TOPRAK-ESKİŞEHİR













Yazarın Tüm Yazıları