Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Vatandaşlar Kurulu seçimle değil tayinle oluşturuldu

Yurtdışına Yaşayan Vatandaşlar Koordinasyon Kurulu (YYVKK) üyeleri nihayet açıklandı. Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu'nun bir yıldır üzerinde çalıştığı isimler tartışma yarattı.

Hükümetin yaptığı atamalarda önemli isimlerin unutulduğu ya da maksatlı olarak listeye alınmadığı bildiriliyor.

- Cem Özdemir/Ozan Ceyhun (Yeşiller): Bazı değerli şahsiyetlerin bu kurum dışında kalmalarına gönlümüz razı olmuyor. Kurul'un çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla aşağıdaki isimlerin de kurula dahil edilmesini öneriyoruz: Doğan Atılgan, Sedat Sezgin, Mustafa Çakmakoğlu, Cuma Yağmur, Macit Karaahmetoğlu, İlhami Kurtuluş.

- Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF): Bu kurulun yurtdışındaki yurttaşlarımızı, hiçbir konum ve katmanda temsil hakkı ve yetkisi yoktur. Bu konumuyla sorunlarımızın çözümüne gücü yetmeyecektir. Bu kurulda görev almayı reddeden demokrat kişi ve kurumları saygıyla selamlıyoruz.

- Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Ali Kılıç: Türkiye'deki siyasi tıkanıklık bilerek ya da bilinmeyerek yurtdışına taşınmak istenmektedir. Koordinasyon kurulları yerine, zaman zaman gündeme gelen Yurtdışı Bakanlığı ve Yurtdışından Sorumlu Devlet Bakanlığı neden kurulamıyor? Bu çalışmayı sonuçlandırmadan diğerine başlamak vatandaşı oyalamaktan öteye geçmez.

- Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB): Devlet eliyle milletin bir kez daha bölünmek istendiğini vatandaşlarımızın dikkatine sunuyoruz.

Almanya'daki Türk Vatandaşları Konseyi Başkanı Doç. Yaşar Bilgin: Bu kurul, yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarını daha da karmaşık hale getirecektir.

- Solingen Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Alişan Hızlı: Bu isimlerin biz çalışanları temsil etmeye hakları yoktur. Bizim değil, hükümetin seçimidir. Bütün sivil örgütleri kucaklamamaktadır. Sonuç olarak kuruma saygımız vardır, seçilenlere yoktur.

- Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Faruk Şen: Kuşkusuz bu kurul yurtdışında olumlu olumsuz, yapıcı ya da yapıcı olmayan eleştiriler alacaktır. Bu hem doğaldır, hem de gereklidir. Kurulun nasıl bir iş gündemi ile çalışmaya başlayacağını ilk toplantıdan sonra göreceğiz. Bu kurul, Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan yurttaşlarımızın sorunlarını gerçekten ele alıp çözüm önerileri üretebilir.

Kimler seçildi?

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Koordinasyon Kurulu'na, altısı Türk parlamenter olmak üzere 50 kişi seçildi.

Türkiye'deki partilerin bildirdikleri isimler:

Abdullah Gencer (FP), Emin Kul (ANAP), İlyas Yılmazyıldız (DYP), Teoman Akgür (DSP), Bekir Yurdagül (CHP), Turhan Arınç (DTP)

12 ülkeden belirlenen isimler de şunlar:

ABD: Erhan Atay, Ramazan Onur Erim, Güler Saruhan Göknar, AVUSTURALYA: Atilla Akgüner, Meral Ogun Bensch, AVUSTURYA: Dr. Nuran Dönmez, BELÇİKA: Talat Demirci, DANİMARKA: Taner Yılmaz, FRANSA: İmdat Doğan, Pınar Hüküm, Demir Fırat Önger, HOLLANDA: Seçil Arda, Nihal Doğan, Adnan Ölmez, İNGİLTERE: Abidin Güler, İSVEÇ: Ali Haydar Akan, İSVİÇRE: Aydın Giz, KANADA: Demir N. Delen, ALMANYA: Dr. Şükrü Akduman, Nermin Aksoy, Halil İbrahim Badak, Hamit Bilimer, Mehmet Canpolat, Hüseyin Çetin, Dr. Tayfun Çilingir, Doç. Dr. Bilal Doğan, Hamza Doğaner, A. Kadir Dağlar, Cumhure Hatice Elbir, Sevda İnalkaç, Ali Fuat Cüneyt Kandemir, Bahattin Kaya, Prof. Dr. Hakkı Keskin, Mehmet Kılıç, Cumali Naz, Adnan Öztürk, Dr. Yüksel Pazarkaya, Sabriye Subçun, Niyazi Şahin, Prof. Dr. Mehmet Faruk Şen, Lale Şentürk, Mahmut Telli, Dr. Murat Turan, Prof. Dr.Tahir Özgü

Kurula ayrıca İçişleri, Dışişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür Bakanlıkları müsteşarları ve genel müdürleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri de katılacak.

Sınav günü...

BİR grup öğrenci yazıyor:

21.6.1998 sınav günü... Gençlerin geleceğini belirleyen gün; kafalar karışık.

Okulu terk eden öğrenciler, okulunda kalıp mağdur olan öğrenciler.

ÖSYM, 1999 yılında yeni bir uygulama getiriyor ve bunu 1998'de sınava girecek öğrencilere 2. kılavuzda açık açık bildiriyor.

Yetkililere göre bu sene uygulanan sistem hatalı. O zaman biz neye kurban ediliyoruz?

Devlet öğrencisini ikiye ayıramaz. Prim verilenler, cezalandırılanlar.

Bunu anlamıyoruz.

Basında yazılanlar vahim. Zararımızı azaltmak için orta öğretim başarı puanı -OÖBP- kat sayısının 0.6'dan 0,1'e indirilmesini istiyoruz.

MEB'den, YÖK'ten, ÖSYM'den ses yok.

MİTİNGE ÇAĞRI... Dünkü ‘Seracılığımızı Öldürüyoruz’ adlı yazıyla ilgili Antalya Kumluca'daki üreticilerin bugün saat 15.00'te yapacakları miting çağrısından: Çiftçi Arkadaş! ‘Üreticiler El-Ele’... Sebze piyasasının içine düştüğü kötü durumu protesto etmek için romörküne domatesi yükle mitinge katıl!













Yazarın Tüm Yazıları