Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Müfettişlerin isyanı...

İstanbul ve İzmir'deki gümrük müfettişlerinin bundan sonra Ankara'da görev yapmalarıyla ilgili karar büyük bir sıkıntı yarattı.

Bu kararın, gerçekçi olmadığı da kanıtlarla ortaya konuluyor. Eski Gümrükler Genel Müdürü, şimdiki Müsteşar Ramazan Uludağ'a yönelik bir soruşturma sonucunda, Devlet Memurları Yasası'na göre 'maaştan kesme' disiplin cezasının verilmesinin bunda etken olduğu ve Uludağ'ın 'kin ve husumeti'ni, İstanbul ve İzmir Teftiş Kurullarını Ankara'ya aldırmakla gösterdiği ileri sürülüyor.

Ayrıca, yabancı plakalı 59 bin kaçak araç skandalının ortaya çıkmasında, Uludağ tarafından savsaklanmasına karşı bazı müfettişlerin direnmesinin etken olduğu kaydediliyor.

1981'de gümrüklerdeki iş yoğunluğu nedeniyle kurulan İstanbul ve İzmir gruplarında bugün 25 müfettiş ve 60 gümrük kontrolörü görev yapıyor. Gümrük işlerinin yüzde 70'inin İstanbul'da olduğu biliniyor.

MÜFETTİŞLER YARGIYA GİTTİ

Gümrük Müsteşarlığı kararında, ‘‘günümüzde gelişen teknolojiye paralel olarak gerek ulaşım ve gerekse haberleşmede büyük bir sürate erişildiği, Ankara'da görevlendirilen bir denetim elemanının aynı gün en uzak köşeye gidebileceği’’ belirtiliyor. Bu yolla ‘‘Müsteşarlığın politikalarının uygulanmasında birlikteliğin ve personel arasındaki homojenliğin sağlanacağı’’ öne sürülüyor. Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu da, ‘‘Görev her yerde görevdir. Bütün müfettişleri Ankara'da görmek istiyorum’’ diyor.

Buna karşılık müfettişler, ‘‘İstanbul'daki Teftiş Kurulu'nu bugüne kadar ziyaret etmeyen tek bakan Serdaroğlu, tek müsteşar da Uludağ'dır’’ diyerek şunları söylüyorlar:

‘‘Bu tasarruf, kaçakçılığı ve rüşveti artıracak, denetim boşluğa doğuracaktır.’’

Bu gelişmeler, ciddi olaylara gebe gibi gözüküyor. İlk kez devletin bir denetim grubu topluca rapor alarak, müsteşarlığın bir kararına topluca direniyorlar.

Daha da vahimi, müfettişlerin geçen hafta, müsteşarlığın kararının durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmaları...

Devlet kavramına saygı ama bu saygıyı kim gösterecek? Gerçekten gümrüklerde dönenlere 'ciddiyet'le sarılan bir yönetim mi, yoksa kendisi hakkında rapor tanzim eden müfettişlerden hınç almak isteyen bir müsteşar mı? İnşallah bu karar siyasi değildir.

Ya mezarı!

YERİ hiçbir zaman doldurulmayacak değerli Halikarnas Balıkçısı'nın kemikleri, sadece evinin köfteci dükkânı yapıldığı için değil, mezarının başucunda adı yazılı taşın kırıldığından uzun süre kimsenin haber olmadığına da sızlıyordur.

Mart sonunda öyleydi. Onarılıp onarılmadığını Bodrumlular bildirirlerse memnun olacağım.

Nezire KUTSAL-KADIKÖY

Açıklama

İDDİA sahiplerinin iddialarını ispata çağırıyorum. Göreve geldiğimden bu yana herhangi bir asfalt yol ihalesi yapılmamıştır, dolayısıyla müteahhit firmaları tanımam ve kollamam söz konusu olamaz. Özel İdare'nin açtığı ve iptal ettiği asfalt plenti ihalesiyle müdürlüğümüzün bir ilgisi olamaz. Teşkilatımız artık birtakım çıkar çevrelerinin şahsi işlerinin görüldüğü ve bir kısım mensuplarının ceplerinde banka kartları taşıyarak çalışmadan ay sonunda maaş alan bir kurum olmaktan çıkmıştır. Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz benim köylüm ve akrabam değildir.

Mehmet YILMAZ-Köy Hizmetleri İl Müdürü-K.MARAŞ

ÇORLU'da şehiriçi taşımacılık 65 minibüs ve 15 halk otobüsüyle yapılıyor. Belediye, iki yıl kadar önce açtığı ihalede 15 hattı, toplam 33 milyara satmıştı. İhaleyi alan Çorlu Birlik Ltd. Şti. sahibi Ali Bulut da bunları şoför esnafına bir hattı 4 milyardan satmıştı. Son olarak 10 hattın daha el altından yine aynı şahsa toplam 50 milyara verildiği söyleniyor. Şimdi Çorlu Kaymakamı'na soruyoruz: Trafik Komisyonu'nun böyle bir kararı var mıdır? Varsa belediye neden açık ihale yapmamıştır? Böyle bir hattın şu andaki değeri 15 milyar lira olduğu söylendiğine göre, aradaki 100 milyar kimin cebine girecektir? Belediye, son 5 hattın ihalesini ne zaman yapmayı düşünmektedir. Yeni araç ilaveleri, şoför esnafını mağdur etmeyecek midir?

1998 model Opel Corsa otomobilimle 16.5.1998 günü Hereke'de yağışlı havada kaza geçirdim. Yanımda kardeşim, eniştem ve dayımın oğlu da vardı. Takla attık, bariyerlerden fırladık, karşı yola düştük. Arabam güya hava yastıklıydı. Maalesef açılmadı. Firmayı dava edeceğim, bu konuda bilgi ve belgesi olan bizi arayabilir. 0262-527 54 71/2492

Serdar TEZEL-KOCAELİ

LÜLEBURGAZ Lisesi Müdürü Hüseyin Varol'dan: 6 Haziran Cumartesi günü, lisemizin kuruluşunun 40. yılı ve geleneksel 10. ayran günümüze tüm mezunlarımız davetlidir.

KAÇINCI RÜYA!

‘‘(İstanbul Valiliği'nin uyarısından...) Otopark Yönetmeliği'ndeki hüküm gereğince toplanan paralar, otopark yapımına yönelik arsa alımı ile genel veya bölge otoparklarının yapımı işlerinde kullanılacaktır.‘‘













Yazarın Tüm Yazıları