Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

TUS sınavından kuşku duyuyorum

Bir tıp doktoru olarak Nisan 1998 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile meslekte uzmanlaşma fırsatı aramaktayım.

Fakat son aldığımız duyumlara göre, şimdiye kadar açıklanması gereken sınav sonuçları kasıtlı olarak geciktirilerek Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilmek yerine adaylara posta ile gönderilecekmiş... Zaten daha önceki sınavlarda şaibeli şahıs ve grupların oynadıkları oyunlar ortada iken, ben ve benim gibi şans arayanların emekleri katledilip hakları yenmektedir.

Sağlık Bakanlığı'ndaki 'mafya' olarak iddia edilenlerin de bu olaya dahil olmak istemesi, köşenizde ve diğer yazarlar tarafından dile getirilmediği takdirde gerçeklik kazanacaktır.

Dr. Mehmet SELÇUK-ANKARA

Parayla ehliyet alana lanet olsun!..

İKİ ay önce ilçemizde bir trafik kazası oldu ve beş genç yaşamını yitirdi. Bu ve bunun gibi facialar, evlat sahibi olan bizleri fazlasıyla üzmekte. Her gün trafik canavarı diye soyut bir kavramdan söz edilerek bu sorun çözülemez. Devlet büyükleri, bu büyük trafik sorununa vurdumduymaz bir şekilde yaklaşmakta, çözüm getirmekten ziyade soruna kulaklarını tıkamaktadırlar. Kanaatimce trafik terörünü durdurmak için ilk başta parayla ve kolay bir şekilde ehliyet alma yöntemi ortadan kaldırılmalı, ehliyet her sınava girene değil, kursu bitirip başarı ile sınavı geçenlere verilmeli. Trafik terörüne kurban gidenler hepimizin evladı. Sonuç olarak diyorum ki, paralı ehliyet satanlara, sattıranlara lanet olsun. Hangi ülkede böyle rahat ehliyet veriliyor?

A.Ş.- Kemalpaşa/BURSA

Alacağına şahin vereceğine karga

KALEKAPISI Vergi Dairesi'ne... Yeni çıkarılan Gelir Vergisi Kanunu'na göre mart ayında beyanname vererek 1966 yılında elde etmiş olduğum repo ve faiz gelirlerini beyan ettim. Bankaların bana vermiş olduğu resmi dokümanlara göre geçen sene 43 milyona yakın fazla vergi ödemişim. Bu paranın tarafıma şimdiye kadar çoktan ödenmiş olması gerekirdi. Ama gel gör ki, alacağı olduğu zaman bir gün geçse dahi faizi ile geri alan Defterdarlık, beni sudan sebeplerle oyalamaktadır. Gerekçeleri ise, 'Müdür bey inceleyecek' diyorlar. Müdür Bey'e soruyorsunuz, 'Dosya önüme yeni geldi, zamanım olmadı' diye cevap veriyor. Yani diğer bir anlamda bugün git yarın gel!.. Ayrıca ben şahsım olarak hesapların 1-2 saatte yapılabileceğine eminim. Haftalarca neyi incelemek istediklerini hâlâ anlamış değilim. Bütün dokümanlar ve siciller ellerinde...

Haluk AKDEMİR-ANTALYA

Tanrıkorur haklı

CUMHURİYET Marşı ile ilgili sayın M. Tanrıkorur'un ‘‘Cumhuriyet Marşı'na Meclis el koymalı’’ başlıklı yazısını okudum. Aynı fikri destekliyorum.

Ben 1965 yılında Hürriyet Gazetesi'nin ‘‘Altın Mikrofon’’ yarışması ile profesyonel müzisyen oldum. Üçü altın plak ödülü a lmış 250 civarında bestem var (Malabadi Köprüsü gibi...)

Bir insan besteci olduğu kadar iyi şair olmayabilir. Bu sebeple şiirin ayrı yarışmayla tespit edilmesi, sonradan bu şiirin bestelenmesi daha değerli bir eser meydana getirecektir.

Selçuk ALAGÖZ-İSTANBUL

- MEHPARE Çelik ve Ertan Tan'a... Sizleri, TRT-INT'teki 'Yaşamın İçinden' adlı programınızda, Türkiye'nin tatlı dillileri, Atatürk'ün bülbülleri olarak görüyor, bu duygumu yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm insanlarla paylaşmak istiyorum. Çağdaş, ilerici, laik, insancıl ve Atatürkçü yayınlarınızın sürmesi dileğiyle...

Şahiser DİNLER-BELÇİKA

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Siyasal güç, yargıdan elini tümüyle çekmelidir.’’

(Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı M. Naci Ünver)













Yazarın Tüm Yazıları