Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Rektör, Demirel'e SİT alanında temel attırdı


Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Sayın Demirel, Marmara Üniversitesi'nin trilyonlarla ifade edilen yeni binalarının yapımı için Halkalı'da büyük bir törenle temel attı.

TV'de gösterilen maketlerde çok büyük bir yatırımın söz konusu olduğu anlaşılıyordu. Tarikat örgütlenmesi içinde olduğu bilinen böyle bir üniversitenin bu boyutlarda büyümesi endişeyle karşılanıyordu. Zaten öğretim üyelerinin üçte birinin oyuyla seçilmiş rektör, üniversiteyi bir tarikatın şubesi haline getirmekte son derece başarılı olmuştu.

MGK, 28 Şubat Kararları'ndan önce Atatürk'ün adını dahi anmayan Rektör Batırel, bu tarihten sonra her konuşmasında Atatürk adını anmadan edememekte, takiyyenin alasını sergilemektedir. (YÖK, Hukuk Dekanı olarak yeniden atamak istediği Seyyid Fehim Üçışık'ı veto ettiği gibi, listede ikinci değil, üçüncü sırada olan Prof. Bülent Tahiroğlu'nu atamakla aslında şeriatçı rektöre tam bir tokat atmıştı. Bunların pişkinlikte üstlerine yoktur.)

Ancak temel atılan yerin SİT ve yeşil alan olduğu yerel belediyeye yapılan başvurudan sonra anlaşıldı. Temeli atılan projeyi uygulamak söz konusu olamazdı. Belki arazinin yüzde 10'u kullanılabilecekti. Üniversite; projeler, maketler yaparak, sayın Cumhurbaşkanı'nı da davet ederek büyük törenler yapmış, sadece Sayın Demirel ile değil Türk kamuoyuyla da alay etmekten çekinmemiştir.

Aslında Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora dersleri olarak gösterilen derslerin yüzde 90'ı yapılmamaktadır.

Sonuç; Anadolu'daki diğer üniversitelere şeriatçı kadro yetiştiren bu üniversitedeki uygulamalara sessiz mi kalınacaktır?

Rasim HACIOSMANOĞLU-İSTANBUL

Olacak şey değil; plaj garaj oldu

Bodrum Gündoğan Koruma, Geliştirme ve Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği'nden gelen yazıyı insan dehşetle okuyor. Gündoğan'ın tek plajı olan kumsalına minibüs, otobüs ve taksi garajları yapılmış... Halk tepkili... Açıklamada vahim durum anlatılıyor:

‘‘Gündoğan Belediye olduğundan bu yana ileri gideceği, turizmi gelişeceği yerde daha da geriledi, sadece kooperatifçilik ilerledi. Yılda 45 bin kişiyle otellerimiz dolmuyor. Yeni turizm yatırımları da Gündoğan'a gelmiyor. Gündoğan'ın turizmine hizmet veren tek plajına otobüs, minibüs ve taksi garajlarının yapılmasına karşı ilgililer duyarsız kalıyor.’’

Ayrıca plajın bir köşesindeki Atatürk heykelinin çevresini minibüs ve taksilerin doldurulmasına CHP'li bir belediyenin sessiz kalmasına bir anlam veremiyorlar.

Belediye'nin kıyı kenar çizgisi içerisinde Hazine arazisine plansız projesiz inşaatlar yapmasını da kınayan dernek, belediyenin Kesire burnundaki tutumunu burada da sürdürdüğünü bildiriyor.

Teşekkürler...

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Selçuk Demiralp ve ekibi aldığı bir kararla banka emeklilerine maaşının üç katı kadar kefilsiz kredili mevduat açıyor, isteyenlere de destekleme kredisi veriyor. İki ay önce başlatılan bu hizmetler, şubelerde farklı şekilde uygulanıyor. Genelgeyi, Ankara Bulvar Şubesi'nin kibar ve güler yüzlü ticari krediler amiri Seyhun Turan gereği gibi uyguluyor. Teşekkürler Ziraat Bankası, Bulvar Şubesi'nin Müdürü ve çalışanları...

Rükzan TOGAY-ANKARA

Haftasonunda Tekirdağ'dan İstanbul'a gelirken bindiğim Hisar Turizm'e bağlı 34 VİJ 07 plakalı otobüste, içinde 2400 DM, ehliyet ve nüfus cüzdanımın bulunduğu cüzdanımı unuttum. Esenler'den inip hızlı tramvay ve vapurla Kadıköy'deki evime daha varmadan telefon ederek cüzdanımı unuttuğumu haber vermişler. Gece saat 22.30'da getirip teslim ettiler. Gelen kişiye 400 DM bahşiş verdim almadı. Köşenizden firmanın sahipleri Murat Köseoğlu ve Abdülkadir Sonbay'a, böyle bir personel çalıştırdıkları için teşekkür ediyorum.

Turgay VARDAR-KADIKÖY

TELEKOM'a... Erdek ilçesi, Karşıyaka beldesi Hakimin Koyu'nda oturan bizler, iki yıl öncesine kadar telefondan mahrumduk. Jetonlu olarak iyi kötü çalışıyordu. Bir baktık kabinimizi söküp aldılar. Bandırma Telekom Müdürü nedenini söylemiyor. 55 haneli turistik bir yerleşim yerinden tek telefonun sökülme nedenini anlamak mümkün değil.

Lütfü SELAMET- Hakimim Koyu adına-ERDEK

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Yobazın getirdiği, dinimizin dinsizlik ortamı içinde değerlendirilmesini gösteren hareketleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş hukuk alanında değerlendirmiş, parti yoluyla iktidara gelmek isteyen vasıfsız bir zihniyeti Türk ulusunun karşısında yenik düşürmüştür.’’

(DGM eski Başsavcısı Nusret Demirel)













Yazarın Tüm Yazıları