Yeter! Söz Milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Alamet ve kıyamet

Samimi ve inanç sahibi masum bir çoğunluğun basiretini ipotek altına almış olan 'çılgın bir azınlık', 25 yıldır bir eli yağda, bir eli balda suç üstüne suç işlemeye devam ediyor.

Geldisi-gittisi meçhul, muazzam bir maddi varlığın karanlığında, 'yarasa uçuşu'yla faaliyet gösteren bu çılgın azınlığın, kimliğindeki hakiki adı 'şeriat devleti'dir. 25 yıldır 'adil düzen' mahlası ile maskelediği 'Nizam', 'Selamet' ve 'Refah' gibi uyduruk isimler altında Atatürk ilkelerinin ümüğüne çöküp, demokratik-laik Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya tam teşebbüs suçundan üç defa suçüstü yakalanarak yargılanmış ise de, demokratik düzenin Nasreddin Hoca'nın türbesine benzeyen kanunları sayesinde 'aynı suçu tekrar işleme imkânları bile elinden alınamadan' yakayı kurtarmış ve sonra da daha palazlanmış, daha kaşarlanmış olarak, tekrar tekrar saldırıya devam etmiştir.

Görünen odur ki, beşeri adaleti sakız gibi çiğnemenin rehaveti ile hâlâ aynı havayı çalıp, aynı oyunu oynamaya hazırlanıyor. Ancak, hak oyunu üçtür. Bir şeylerin tükendiği noktada, nelerin olabileceğine aldırış etmeyen çekirgelerin dördüncü sıçrayışta ne ile karşılaşacağını Allah bilir.

Elbette, çanlar hepimiz için çalıyor. Ama ne kadar hazin ve ne kadar yazıktır ki, samimi ve inanç sahibi masum çoğunluğun basiretini ipotek altına almış bulunan 'çılgın azınlık', alamet ile kıyametin burun buruna olduğu kaygan bir zeminde 'gulu gulu dansı' yapmaya devam ediyor. Bu korkunç karabasandan çıkışın en salim yolu, Allah'ın inayeti ile samimi ve inanç sahibi masum çoğunluğun gafletinden sıyrılarak, basiretini, çılgın azınlığın ipoteğinden kurtarmasıdır.

Ne olur Allahım. Bu çok zor günlerimizde bize yardımcı ol. Amin.

M.Lütfi HODOĞLU-Fethiye/MUĞLA

Birden fazla hacca gitmek

ŞÜPHESİZ bu yıl da her yıl olduğu gibi hac için Suudi Arabistan tarafından ülkemize bir hac kontenjanı uygulanacaktır.

Bu kontenjan nedeni ile birden fazla hacca gidecek olanlar ne yazık ki, ister istemez hacca gidecek olan bir başka din kardeşinin hac farizesini yerine getirmesine engel olacaktır. İşte bu nedenle, hac mevsiminin yaklaştığı şu günlerde birden fazla hacca gitmek için hazırlık yapan tüm Müslümanlar, sevgili peygamberimizin dahi sadece bir kerre hacca gittiğini de göz önünde bulundurarak kararlarını bir daha gözden geçirmeleri hem vicdan, hem de din borcudur. Erdal YETKİN-Levent/İSTANBUL

Adana'da bir yıkım komedisi

SİZ hiç sade vatandaş olarak bir sorununuzun çözümü için pazar günü herhangi bir işlem yaptırabilir misiniz? Durun, hemen sinirlenmeyin canım... Neden olmasın?

Adana'da iseniz, avukatınız ANAP İlçe Başkanı ise olur.

Tıpkı geçtiğimiz pazar günü, kent merkezindeki bir benzinlikte yıkımı durdurulan inşaat gibi. Olay ilginç olduğu kadar düşündürücü de.

Eski Garajlar bitişiğindeki benzinliğe Seyhan Belediyesi'nden ruhsatlı bir inşaat yapılmak isteniyor. (Nasıl ruhsat verildiği de ayrı bir tartışma konusu ya...) Buna öteden beri yetki yüzünden Seyhan Belediyesi ile sürtüşen Büyükşehir Belediyesi karşı çıkıyor ve pazar günü benzinliğe giden ekipler inşaatı yıkmaya başlıyorlar. Benzinliğin avukatı ANAP Seyhan İlçe Başkanı Uçar Erdal, ekipleri ikna edemeyince Vali Oğuz Kağan Köksal'ı buluyor ve yıkımın durdurulmasını istiyor. Sonra bir dilekçe yazılıyor, dilekçe aynı gün işleme konuluyor ve yine aynı gün valilikten dilekçenin yanıtı bir resmi yazı alınarak yıkım ekiplerine ulaştırılıp yıkımın durdurulması sağlanıyor. Konu dallanıp budaklanınca açıklama yapan Vali Köksal, yıkımın 'Belediye Encümen kararının hukuka uygunluğunun sağlanması' amacıyla durdurulduğunu söylüyor.

Evet bütün bu işlemler bir pazar günü yapılıyor.

Şimdi Adana'da bu konu konuşuluyor. Tabii, Adana Valisi Köksal'ın eski bir ANAP milletvekili adayı olduğunu hatırlayanlar biraz da tebessüm ederek...

Bir Güneyli-ADANA

Dinamitleyin gitsin!

OKURLARIMIZIN önerilerini aktarıyoruz:

İSTANBUL VALİSİ'ne... Beykoz Çavuşbaşı'nda Refahlıların inşa ettirdiği dini külliye, Yeditepe Üniversitesi'nin Büyükada'daki ilave katları ve ilave bloku...

ADANA VALİSİ'ne... Adana'da mahkeme kararıyla durdurulan, belediyece mühürlenen, buna rağmen inşaatı tamamlanmakta olan adliye binası...

MUĞLA VALİSİ'ne... Kenan Evren'in Muğla Karabağlar Yaylası'nda SİT kurallarına aykırı yaptırdığı villa...

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Devlet sustuğu için de meydan çetelere terk edilmektedir.’’

(Kutlu Savaş'ın Susurluk raporundan)













Yazarın Tüm Yazıları