Yeter ki iste!

HOLLANDA’daki tüm antrenmanlarının en az 15-20 dakikasının duran top çalışması idi. Bir antrenman klasiği olmaya başlamıştı ki, ne derece önemli olduğu dün akşam ortaya çıktı.

İkinci lig takımı olmasına karşın, futbolu doğru oynayan bir ekipti Maastricht. Özellikle kendi yarı alanında rakibi 25-30 metrelik bir alana sıkıştıran, hücum dengesini bozan bir oyun anlayışına sahipti. Kırmızı beyazlı takım karşısında baskılı gözüken Trabzonspor, kanatları denedi olmadı, şut attı tutmadı ve üç golünü de duran toptan kaydetti. İlk iki golde kornerden genç Eren, üçüncüsünde ise Colman’ın frikiğinden tecrübeli Song rakip filelerle buluşturdu. 3-1 avantajla soyunma odasına giden Broos’un takımı, ikinci devreye 9 değişiklikle başladı.
Ancak bu bölümde Trabzonspor, ilk yarıdaki etkinliği yitirdi. Golü isteyen, kovalayan, çaba gösteren Hollanda takımıydı. Fenerbahçe, üç sezon önce Alex’in duran toplarından elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olmuştu.
Şimdi duran topun doğru kullanımı konusunda ciddi bir atağı var Karadeniz ekibinin. Ve dün akşam ortaya çıktı ki, çok istersen, bir de çok çalışırsan mutlaka başarırsın..  Yeter ki iste.
Yazarın Tüm Yazıları