Yeşilay’dan Vali Bektaş’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Yeşilay’dan Vali Bektaş’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:36

YEŞİLAY DERNEĞİ MANİSA ŞUBE BAŞKANI BERK MERSİNLİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ MANİSA İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. ZİYA TAY VE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. METİN KAPLAN İLE BİRLİKTE MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli ve yönetim kurulu üyeleri Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret eden Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli ziyarette Vali Bektaş’a Yeşilay Derneği rozeti takarak Yeşilay’ı tanıtıcı broşürler verdi.
Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Berk, “Sayın Valim 20 Ekim’de biz ilk kongremizi yaptık. Sizin de bağımlılıklar üzerine hassasiyetinizi biliyoruz. Yeşilay 1920 yılında işgal güçlerinin ilk temasıyla Osmanlı zamanında kurulmuş ve 1934 yılında da Atatürk zamanında kamu yararı statüsü almış ender derneklerden birisi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetleriyle son 4-5 yıldır çok ciddi çalışmalar yapılıyor. İstanbul’da Sepetciler Kasrı’nı devraldılar ve Genel Merkezimiz orada ve bütün illerde de teşkilatlanma çalışmalarımız sürdürülüyor. Yaz döneminin sonunda bizlere böyle bir görev tebliğ edildi ve kongremizi de yaptık. İl Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve yerel yönetimlerimizle ortaklaşa bağımlılığın her çeşidiyle mücadele etmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yerleşkemizi de tamamlayacağız. Sizlerin, kamu kurumlarımızın, vatandaşlarımızın desteği ile. İnsanın aklına sigara ve alkol bağımlılığı geliyor ama her türlü bağımlılık, sigara, alkol, kumar, ahlaki bağımlılıklar, internet bağımlılıkları, teknoloji bağımlılıklarıyla bir sivil toplum kuruluşu olarak mücadele amacı taşıyoruz. Yaklaşık 34 civarında bir üye sayımız var, üye sayımızı artırmayla ilgili bir düşüncemiz yok, önemli olan bu gönüllü teşekküle insanların iştirak etmesini, gönüllü çalışmasını sağlayabilmek. Kongremizden sonra ilk ziyaretimizi sizlere yapalım, nasihatlarınızı dinleyelim, desteğinizi alalım istedik. Bizleri kabul edip ağırladığınız için teşekkür ederim” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeşilay kökleri olan eski bir sivil toplum kuruluşu. Dediğiniz çok doğru, bağımlılıklarla baş etmek zorundayız. Toplum olarak, gençler olarak, kadınlar olarak, erkekler olarak, insanlar olarak. Bağımlılıkla, insan iradesini ortadan kaldıran her türlü olguyla mücadele etmek zorundayız. Esas olan, insanın aklı var, iradesi var, hareketlerini kendi başına karar vererek yapması lazım. Ama bunu bir etkinin, bir olgunun etkisi altında yapmaya başladığında bu sefer insan olma özelliğini yavaş yavaş kaybediyor. Hem kendisi hem ailesi için zararlı bir unsur haline dönüşüyor. Azı karar çoğu zarar diye bir kavram var. Mesela internet bağımlılığı diye bir şey gelişiyor son dönemde. Asıl olan insandır insan aklıdır. İnsan iradesiyle kendi hayatını tanzim etme imkanını insana vermektir. Bu ortadan kalktığında gerçekten çok ciddi problemlerle karşılaşıyoruz. Kötü alışkanlıklar diye tarif ettiğimizde sıranın başında içki ve sigara sonra uyuşturucu geliyor. Sigara konusunda ülkemizde çok başarılı bir seferberlik var. Bu konuda Milletimize bir teşekkür borçluyum. Devletimiz, meclisimiz kanun çıkardı biz de uyguluyoruz, ama milletimiz bu işe sahip çıktı. Vatandaşımız sahip çıkmasaydı biz bu işi başaramazdık. Ben düşünemiyordum kahvehanelerde, lokantalarda sigarayı nasıl dışlayabiliriz diye. Eskiden şehirlerarası yolculuklarda mola biter otobüse bineriz, insanlar sigara yakarlardı. Böyle bir tablodan şimdi tertemiz, pırıl pırıl otellerimiz, lokantalarımız, kahvehanelerimiz, okullarımız toplu mekanlarımız. Ufak tefek elbette problemlerimiz var ama onlarla da mücadele ediyoruz. Genel olarak vatandaşımızın olaya sahip çıkması gerçek bir başarıya ulaşmamıza sebep oldu. Yeşilay Akhisar’da vardı burada yoktu, Yeşilay’ın Manisa’da olmaması bence büyük bir eksiklikti sizlere teşekkür ediyoruz, uyarımızı dikkate alıp böyle bir organizasyonu yaptınız. İnsan iradesini ortadan kaldırıcı her etkiyle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sizler bu konuda ne yaparsanız bizler sonuna kadar destekleyiciniz, yardımcınız olacağız. Sizlere başarı diliyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!