Yeşil sahalar bunları da gördü

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahalar bunları da gördü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 13:59

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Trabzonspor ile Medicana Sivasspor'u karşı karşıya getiren maçta sahaya atılan maddeler, geçmişte futbol karşılaşmalarında meydana gelen benzer olayları akıllara getirdi. Avrupa futbolunda, taraftarların hakem kararı ya da takımlarının kötü oyunundan kaynaklanan memnuniyetsizliklerini gösterirken sahaya fırlattıkları ilginç maddeler akıllarda yer etti.


İspanya'da domuz kafası

Barcelona'da forma giydiği 5 sene içerisinde efsane oyuncular arasına giren Luis Figo'nun, 2000'de Real Madrid'e transfer olmasından hoşnut olmayan Katalan kulübü taraftarları, Nou Camp'ta oynanan her Real Madrid maçında Portekizli oyuncuyu protesto etti. Bu protestoların en ilginci, 2002'deki bir karşılaşmada gerçekleşti. Her korner ve taç kullanışı sırasında Figo'ya şişe ve çakmak fırlatan taraftarlar, korner atmaya hazırlanan Portekizli yıldıza birkaç metre yanına düşen bir domuz kafası attı.

Haberin Devamı

İngiltere'de el bombası
İngiltere İkinci Ligi'nde 1966'da oynanan Brentford-Millwall maçında sahaya el bombası atıldı. Brentford kalecisi Brodie, ceza sahasına atılan bombayı eline alıp inceledi ve sahanın dışına attı. Polis yetkilileri bombayı kum dolu bir kovaya koyarak karakola götürdü. İncelemede bombanın sahte olduğu anlaşıldı.

İtalya'da scooter
İtalya'nın Inter takımının taraftarları, evsahibi oldukları bir maçta sahaya scooter fırlattı. Interli taraftarlar, önce yakmayı denediği scooterı, sahaya ulaşması umuduyla stadın alt kısmındaki boş bir bölüme bıraktı.

Kuzey İrlanda'da kuzu budu

Kuzey İrlanda Premier Ligi'nde 2008'de Ballymena United ve Distillery takımları arasında yapılan maçta sahaya kuzu budu atıldı. Ballymena'nın 2-1 üstünlüğüyle giden maçta, uzatmanın 9. dakikasında Distillery'nin beraberlik golünü bulmasına sinirlenen Ballymena taraftarlarının sahaya atttığı şişe, koltuk gibi yabancı maddeler arasında kuzu budu da yer aldı.

Norveç'te bilardo topu

Norveç'in Brann takımının taraftarları, İngiltere'nin Everton ekibiyle 2008'de yaptıkları UEFA Kupası maçında rakip takımın kalecisi Tim Howard'ı madde yağmuruna tuttu. Brann taraftarlarının attığı cisimler arasında 8 numaralı siyah bir bilardo topu da bulunuyordu.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde tavşan

Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan APOEL-Omonia maçında, Omonia taraftarları stada soktukları tavşanları sahaya saldı. Omonia taraftarları, "turuncu tavşanlar" olarak seslendikleri APOEL taraftarlarına tepkilerini turuncu renge boyanmış tavşanları sahaya bırakarak gösterdiler.

Hollanda'da demir çubuk

UEFA Kupası çeyrek finalinde, 1989'da Hollanda'nın Ajax ekibiyle Avusturya'nın Austria Wien takımının mücadelesi sırasında sahaya demir çubuk fırlatıldı. Ajax, taraftarlarının Austria Wien kalecisine attığı çubuk nedeniyle 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men edildi.

İngiltere ve İsviçre'de tenis topları

Haberin Devamı

İngiltere'nin Hull City ekibini 1997'de satın alan tenis oyuncusu David Lloyd'u protesto etmek isteyen taraftarlar, takımlarının Bolton ile oynadığı maçta, sahaya yüzlerce tenis topu fırlattı. Benzer bir protesto, 2010'da İsviçre'de yapıldı. Birinci ligde oynanacak Basel-Luzern maçının saatinin, İsviçreli tenisçi Roger Federer ile Sırp Novak Djokovic arasında oynanacak finale denk gelmemesi için öğle saatlerine alınması, taraftarları çileden çıkardı. İki takım taraftarları, karşılaşma sırasında sahayı tenis topu yağmuruna tuttu.

Derbide şişe atıldı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2011'de oynanan lig karşılaşmasında taraftarlar, maç boyunca sahaya çeşitli maddeler atmaktan geri kalmadı. Karşılaşmanın unutulmaz anı, Alex'in golüyle yenik duruma düşen Galatasaray'da taraftarların sahaya attığı şişe oldu. Kaleci Volkan Demirel'in yakınından geçen içki şişesini eline alan Diego Lugano'nun hakeme gösterdiği tepki, akıllarda yer etti.

Haberin Devamı

Irkçılık amaçlı muz ve fıstık fırlatıldı

Brezilya, Fransa, İskoçya ve İspanya'da birçok futbolcuya karşılaşmalar sırasında muz ve fıstık fırlatıldı. Neymar'a, 2011'de oynanan İskoçya ile Brezilya arasındaki hazırlık maçında, kullandığı penaltı atışını gole çevirdikten sonra muz atıldı. Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos da Anzhi forması giydiği dönemde Zenit tribünlerinden muz kaldı. İskoçya'nın Glasgow Rangers takımında forma giyen ilk siyahi oyuncu Mark Walters, bir Celtic maçında, bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Mamadou Niang ile Ronald Zubar ve Taye Taiwo, Fransa'nın Marsilya takımında forma giydikleri sırada Rusya'da, taraftarların muz atma eylemiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Barcelona'nın Kamerunlu forveti Samuel Eto'o'ya ise 2005'te Real Zaragoza deplasmanında oynanan karşılaşmada topa her dokunduğunda Zaragoza taraftarları fıstık atmıştı.

Muhabir: Mutlu DemirtaştanYayınlayan: Ülkü P. Karakuş
13:03 11/02/15
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!