Yeşil pasaport alan aile mensupları da mağdur oldu

Güncelleme Tarihi:

Yeşil pasaport alan aile mensupları da mağdur oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 21:40

Yeşil pasaport alan aile mensupları da mağdur oldu

Haberin Devamı

Murat ÇAKIR/İSTANBUL, (DHA)- YURTDIŞINA çıkmak için Atatürk Havalimanı'na gelen yeşil pasaport sahipleri seyahat engeliyle karşılaştı.

Darbe girişiminin ardından yeşil ve gri hizmet pasaportu ile yurtdışına çıkmak isteyenlerden görevlendirme yazısı isteniyor. Islak imzalı olarak amirlerinden alınacak yazıyı pasaport kontrolünde sunanlar yine de Ankara merkezli olarak isim isim taranıyor. Yeşil pasaportu olan aile üyeleri de izin yazısına tabii. En çok sıkıntıyı da onlar çekiyor. Eşlerinin görevleri nedeniyle yeşil pasaport sahibi olan iş adamları seyahatlerini yapamıyor. İzin yazısını verecek olan kurumların aile üyelerine bu belgeyi vermemesi de vatandaşları mağdur ediyor.

"HANGİ BELGELER İSTENDİĞİ MUALLAK"

Mağdur olanlardan Ahmet Yüce Alkan, "İş için Bahreyn'e gitme programımız vardı. Yeşil pasaportluyum. Eşimin çalıştığı kurumdan il yada ilçe milli eğitimden yazı istediler. 'Bugün uçamazsınız o yazıları getirmeden çıkamazsınız' dediler. Burada belgesi var. Hazırlık yaptık, hangi kurum adına gittiğimizi belgeledik. Beni gönderen kişinin hangi kurumda olduğu var. Buna bakmadılar bile kesinlikle 'ret' dedi.

Mustafa Sulur ise uygulamaya ilişkin şunları söyledi:

"Yabancı bir firmada genel müdür olarak çalışıyorum. Eşim devlet memuru ondan dolayı yeşil pasaport almış ve kullanan biriyim. Yeşil pasaport yurtdışına çıkış yasağı konulduğu bilgisi internette yer aldı; ama detayına indiğinizde hangi belgeler istendiği muallak. Eşimden çalıştığı kurumdan belge almasını istedim. Çalıştığı kurum benim özel sektörde çalıştığımı dolayısıyla herhangi bir belge bana veremeyeceğini söyledi. Kurumlar arası iletişimden kaynaklı elimde geçerli pasaportumu, yasa dışı faaliyet olmamasına yurtdışına çıkamıyorum. Akşam, Kazakistan'a gideceğim. Yarın tekrar İstanbul Üniversitesine gidip belgeyi dileneceğim. Vermezlerse iş bağlantılarım yine kaldı. Mağdur olan dünya kadar insan var."

MEMURLARA TAKİP

Umuma mahsus olarak tabir edilen ve vatandaşın kullandığı bordo renkli pasaportlarla çıkış yapanların da memur olup olmadığı sorgulanıyor. Vatandaşlardan istenildiği söylenilen SGK dökümlerinin ise pasaport polisinin sistemde sorgulayabildiği öğrenildi.

Ayrıca ilk arama noktalarında tablet, dizüstü bilgisayar gibi cihazlar diğer eşyalardan ayrı olarak x-ray cihazından aranırken artık bu cihazlar açılıp kapatılarak kontrol ediliyor.



THY AÇIKLAMASI

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan duyuruda ise şöyle denildi:

"Başbakanlık talimatı ile izinleri iptal edilen kamu personelinin mağduriyet yaşamaması için satış ofislerimize başvurmaları durumunda bilet değişiklik talepleri ile ilgili gereken destek sağlanacaktır."



Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Alkan ve Sulur İlme röportaj

-Yeşil pasaprtları ve belgelerini gösteren yolcular

-Pasaport kontrolleri ve yolculardan detaylar

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!