Yerlikaya oyuna geldi

Güncelleme Tarihi:

Yerlikaya oyuna geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

85 kiloda güreşçimizin, şampiyonluğu hakem oyunlarıyla engellendi. Hamza Yerlikaya, Rus Tsruir'a uzatmada 3-0 yenilip, gümüşte kaldı.

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda minder dışında dönen oyunlar yüzünden 85 kiloda Hamza Yerlikaya şoku yaşadık. Hamza, daha önce 3 kez yendiği Rus Serguei Tsruir'a finalde hakem oyunlarıyla 3-0 yenilince gümüş madalyada kaldı. Bir güreş 2 dakika puansız geçerse pasivite cezası verilir. Hamza çalıştı, fakat Rus'a tek bir pasivite cezası verilmedi.

Verilse, Hamza Rus'u parterde minderle birlikte söküp, kündeyle çevirecekti. Rus'un alacağı pasiviteler Hamza'ya verildi. 4 pasivite avantajı yakalayan Rus her defasında da güreşi ayakta istedi. Rus bir kez bastırdı 1 puan aldı. Hamza iki kez oyun denerken, alta düşünce, verilmemesi gereken puanları Rus'a veren minder hakemi ve amiri Hamza'nın 7.5 dakikada yenilmesini sağladı.

Tarihi ikincilik

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye iki altın, bir gümüş madalya ve 38 puanla 35 yıl aradan sonra takım halinde ikinci oldu. Milli takımımız en son 1962 yılında Toledo'da takım halinde ikinci olmayı başarmıştı. 60 puanla Rusya birinciliği elde ederken, Almanya 31 puanla üçüncü, Bulgaristan 28 puanla dördüncü, Küba 25 puanla beşinci oldu.

Finlandiya'ya protesto

Güreşçimiz Hamza Yerlikaya, Rus Serguei Tsruir ile giriştiği maçı sonrası adeta boks müsabakasından çıkmış gibiydi. Rus rakibinin faullü hareketlerine maruz kalan Hamza'nın, dudakları ve çenesi parçalandı, kasıklarında ise şişmeler görüldü. Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, ‘‘Rakibin faullü güreşine izin veren Finli minder hakemi, bizi altın madalyadan etti. Finlandiya Federasyonu'na ve FİLA'ya protestomuzu içeren yazı yazacağız. Finlandiya'da düzenlenecek hiçbir organizasyona da katılmayacağız’’ dedi.

GÜNÜN PROGRAMI

FUTBOL 2.LİG

Yusuf Ziya Öniş Stadı: 16.30: Sarıyer-Bolu; Bayrampaşa Stadı: 16.30 Büyükşehir Bld-Kemer; Vefa Stadı: 16.30: Beylerbeyi-Zonguldak; Kasımpaşa Stadı: 16.30: Kasımpaşa-Göztepe. Ankara Cebeci İnönü: 16.00: Ankara Demir-A.Hopa; Aktepe Stadı: 16.00 Ankara B.Ş Bld-Elazığ; BASKETBOL Ayhan Şahenk Salonu: 15.00: Galatasaray-Beşiktaş

BİNİCİLİK

Kemer Atlı Spor Tesisleri: Volvo Kupası Engel Atlama Yarışları devam ediyor. GÜREŞ: Eyüp Spor Salonu: Saat 10.00: Yıldızlar Serbest-Grekoromen Takım Seçme Müsabakaları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!