Yerkesik Otantik Oyun Ve Oyuncak Şenliği’nin Beşincisi Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yerkesik Otantik Oyun Ve Oyuncak Şenliği’nin Beşincisi Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 16:08

METİN-BİLİM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN BU YIL BEŞİNCİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN YERKESİK OYUN VE OYUNCAK ŞENLİĞİ 30-31 MAYIS’TA YERKESİK İLK OKULU BAHÇESİNDE YAPILACAK.

Metin-Bilim Enstitüsü tarafından bu yıl beşinci gerçekleştirilecek olan Yerkesik Oyun ve Oyuncak Şenliği 30-31 Mayıs’ta Yerkesik İlk Okulu Bahçesinde yapılacak.
Bu yıl Kültür Bakanlığı’nın katkısı, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret Odası’nın desteği ile Metinbilim Enstitüsü gerçekleştirilecek olan ‘Yerkesik Otantik Oyun ve Oyuncak Şenliği’ Yerkesik İlk Okulu Bahçesinde 30-31 Mayıs tarihinde yapılacak.
Metinbilim Enstitüsü tarafından 5 yıl önce unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının günümüzde yeniden canlandırılması amaçlayan Otantik Çocuk Oyunları Şenliği beşinci kez yapılacak.30-31 Mayıs tarihinde gerçekleşecek oyunlar hakkında bilgi veren Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümral deveci, çocukların tekno-kültür alanında bir teslimiyet ve boyun eğme ile zaman geçirdiklerini belirtti. Başkan Deveci Şöyle devam etti, “Çocuklarımız ve gençlerimiz, birer pasif tüketici konumunda bulunmaktalar. Kendi bireysel güçlerinin ve yaratıcılıklarının farkına varamadan, kendilerine sunulan tekno-kültürü, bir kültür obezitesi iştahıyla tüketiyorlar. Hızla tüketilen bu kültü, bireysel şahsiyet oluşumunda hiç etkisi olmayan bir popüler tüketim aracı olmaktan öte gidemiyor. Yani modernite ve vahşi kapitalizm, çocukları ve gençleri kirletiyor” dedi.
Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deveci, enstitü olarak çocukların, nitelikli, geleneksel ve şahsiyet kazandırıcı bil kültür üretimi ve tüketimi eylemi içerisinde bulunmasına katkı yapmak istediklerini belirterek, “İnsanlığın en temiz çağı olan çocukluk çağlarından başlayarak kendisini yeniden kurmasının gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca yeni bir turizm alanı oluşturarak, yöre turizminin zenginleşmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!