Yerini dolduramadık

Güncelleme Tarihi:

Yerini dolduramadık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, yarın oynanacak Bellinzona maçı öncesi Florya'da bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Maçla ve futbolcularla ilgili açıklamalarda da bulunan Alman Teknik adam, forvet hattıyla ilgili gelen bir soruyu şöyle yanıtladı: 'Hakan Şükür'ün eksikliğini hissediyoruz, Hakan büyük bir kayıp ama Hakan kadar uzun olmasa da Baros da takımımıza farklı bir stil katıyor'

İşte Skibbe'nin açıklamaları:

Michael  Skibbe, kendilerine olan güvenlerini vurgulayarak, “Biz bu turu geçeceğiz. Bunu  için de gereken mücadeleyi sahada göstermemiz gerekiyor” dedi.
Hücum anlamında, geride kalan son 3 maçlarındaki gibi oynamaları halinde  Bellinzona karşılaşmasından galip ayrılacaklarını söyleyen Skibbe, defansif  anlamda ise kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlattı.

“MEHMET TOPAL YARIN OYNAYACAK”

Takımda sakat oyuncuların çokluğundan sıkıntı yaşayan Skibbe, Mehmet  Topal'ın yarın takımdaki yerini alacağını açıkladı.
Mehmet Topal'la ilgili iyi haberleri olduğunu ifade eden Alman teknik  adam, “Antrenmanlara katılıyor ve yarın oynayacak. Nonda ve Sabri'nin durumu da  bugün belli olacak. Hasan'ı maalesef yetiştiremeyeceğiz. Umarım Konyaspor maçında  oyundan çıkarttığım Kewell da oynayabilir. Diğer oyuncuların zaten sakatlıkları  sürüyor. ayrıca, Almanya'ya kontrol için giden Uğur Uçar'ın da durumunun iyiye  gittiğini öğrendik” diye konuştu.
Skippe, Mehmet Topal'la ilgili olarak, “Genç olmasına rağmen olgun bir  oyuncu. Sezon başladığından beri 2 kez sakatlandı. Eğer sağlıklıysa ve iyi  oynarsa ilk 11'de bankolar arasına girebilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“HAKAN ŞÜKÜR BİZİM İÇİN KAYIP”

Michael Skibbe, sarı-kırmızılı takımın hava topları hakimiyetinde sıkıntı  yaşadığının sorulması ve Hakan Şükür'ün bu konuda etkili olduğunun hatırlatılması  üzerine, şunları söyledi:
“Hakan Şükür hava toplarına çok hakimdi ve büyük bir kayıp bizim için.  Milan Baros her ne kadar uzun boylu olmasa ve kafa toplarında etkili olmasa da,  diğer özellikleriyle forvete hattına farklı bir stil katıyor.”
Galatasaray'ın ligde artık favori gösterildiği şeklindeki bir yoruma  ise  Skibbe, “Favori olmak bizi rehavete sokmuyor. Biz şampiyon olacağımıza  inanıyoruz. Sezon sonunda da bunu göreceğiz” cevabını verdi.
Alman çalıştırıcı, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşanan sağ bekte ilk  olarak Sabri'yi oynatmak istediğini, aynı zamanda Serkan Kurtuluş'a da göreve  verebileceklerini anlattı.

Haberin Devamı

“SAVUNMAMIZI GELİŞTİRMELİYİZ”

Michael Skibbe, Galatasaray olarak ilerleyen turlarda başarılı olabilmek  için savunmalarını geliştirmek zorunda olduklarını kaydetti.
Hedeflerinin her zaman başarı olduğunu ve bunun için Galatasaray'a  geldiğini dile getiren Skibbe, “Gerçekten başarılı olmak için insanın kendisini  geliştirmesi gerekiyor. Bizim takımımız şu an bu gelişimin içinde ve gelişiyoruz.
Ofansif bir futbol oynuyoruz. Aynı  etkili oyunu savunmada da sergilemeliyiz.
Savunmamızı geliştirmeliyiz, çünkü bundan sonraki rakiplerimiz, bugüne kadar  oynadıklarımızdan daha güçlü ve sağlam olacaklardır. Önlem almamız gerekiyor”  şeklinde konuştu.

LİNCOLN'E ÖVGÜ

Haberin Devamı

Michael Skibbe, son haftalardaki futboluyla göz dolduran Lincoln'e  övgülerde bulundu.
Brezilyalı oyuncunun performansının giderek artmasından memnun olduğunu  aktaran Skibbe, “Lincoln benim için takımda savunma ile forvet hattı arasındaki  bağdaştırıcı. Gol hazırlayıcısı olarak onun gibi bir oyuncuya ihtiyacımız var.  Son maçındaki kafa golü gibi bir kaç da gol atarsa, bizim için çok iyi olacak. Bu  performanstaki Lincoln bizim için çok faydalı” ifadelerini kullandı.
Skibbe ayrıca, Arda'nın sol kanatta oynamadığı için sıkıntı yaşadığı  şeklindeki haberleri yalanlarken, “Haber doğru değil ve aramızda böyle bir şey  de konuşmadık. Sol kanatta geçen sezon oynadı ve kendi yeri. Kewell ile  aralarında pozisyonları değiştirebilecek kalitede oyuncular. Ama bence Arda, en  az 2-3 sene içinde kendini uluslararası alanda üst düzeyde bir oyuncu haline  getirecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!