Yerine kültür merkezi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Yerine kültür merkezi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 17:10

Çankaya Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirdiği Mülkiyeliler Birliği Misafirhanesi’nin, Mülkiyeliler Birliği ile imzalanan protokol kapsamında ‘Mülkiye Kültür Merkezi’ ismiyle yeniden inşa edileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Koruma Kurulu kararı ile yıkılan Yüksel Caddesi’ndeki binanın yeni halinde eski görüntüye sadık kalınacağı belirtildi. Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren, “Yenilenecek yapının dış görüntüsünde hiçbir değişiklik olmayacak. Mülkiye’de güneşin gölgesi aynı yere düşecek” dedi.

MİMARLAR ODASI YIKIMI ELEŞTİRDİ

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise Mülkiyeliler Birliği yönetimine binanın restorasyon sürecine dair nasıl bir yol izleneceği ile ilgili bilgilendirme yapıldığı iddia edildi. Açıklamada özetle, “Tescilli Kültür Varlığı’nın bir oldu bitti ile yıkılarak yeniden yapılması kabul edilemez bir yaklaşımdır. Mülkiyeliler Birliği’nin, ivedilikle topluma mâl olmuş bu alana dair rekonstrüksiyon projelerini, ne kadar metrekare artışı yapıldığını ve deprem performansına dayanıklı olmadığına dair raporları açıklamasını beklerken, yıkımın Konur Sokak’a, Yüksel Caddesi’ne ve Mülkiyeliler Birliği’ne yakışmadığını kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME!