Yerel medya bağımlılık farkındalığı eğitimi Samsun'da düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Yerel medya bağımlılık farkındalığı eğitimi Samsunda düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:42

Yerel medya bağımlılık farkındalığı eğitimi Samsun'da düzenlendi

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 'Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi' düzenlendi.

Samsun'da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından bir otelin konferans salonunda kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat’tan gelen gazeteci ve Yeşilay temsilcilerinin katılımlarıyla 'Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi' düzenlendi.

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’nin Samsun'da 3'ncüsünün düzenlendiği söyleyen BYEGM Samsun Şube Müdürü İlhan Sunar, "Türkiye’de ve dünyada tütün, alkol, uyuşturucu madde kullanımı her geçen gün artmakta, uyuşturucu maddeye başlama yaşı her geçen gün düşmektedir. Ayrıca teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikoloji, sosyolojik ve ekonomik zararlara neden olmaktadır. 2016-2018 uyuşturucu ile mücadele eylem planının iletişim bölümünde uyuşturucu ile mücadele konusunda kamuoyunu etkin şekilde bilgilendirecek, farkındalık oluşturacak, kamuoyunun mücadele sürecine dahil olmasını sağlayacak profesyonel iletişim stratejilerinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi amaçlanmıştır. Eylem planındaki bu amacın medya boyutunda yerel ve ulusal medya kuruluşları ile çalışanlarına yönelik eğitimlerin gerçekleştirilmesi, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin medyanın bilgilendirilmesine yönelik etkinliklere yer verilmiştir" dedi.

Eğitimde ayrıca Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Avukat Süleyman Teke'nin kısa konuşmasından sonra Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) İl Formatörü Cihan Gümüş, 'Uyuşturucu Bağımlılığı', Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İzlem Vural ise 'Uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler' konulu sunum gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!