Ziftten kurtarılan köpek sahiplendirildi

Güncelleme Tarihi:

Ziftten kurtarılan köpek sahiplendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 15:21

Ziftten kurtarılan köpek sahiplendirildi

Haberin Devamı

Özge CERRAH/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, geçen 6 Nisan'da tankerden sızan zifte yapışmış bulunup kurtarılan, 54 gün süren tedaviyle sağlığına kavuşan köpek sahiplendirildi. 'Zift' adı verilen köpek, emekli Mehmet Demirkır'a teslim edildi.
İlçeye bağlı Ormanlı Beldesi Kaymaklı Köyü girişinde tankerden dökülen zifte yapışmış bulunan sahipsiz yavru köpek, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Köpek, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi edildi. 3 veteriner hekim ve yardımcı personel tarafından yürütülen 54 günlük tedavi süreciyle sağlığına kavuşan köpeğe 'Zift' adı verildi.
Köpeğin sahiplendireleceğinin açıklanmasının ardından belediyeye çok sayıda başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Ereğli Belediyesi’nden emekli Mehmet Demirkır'a köpeğin verilmesi kararlaştırıldı. Demirkır, bugün köpeği barınaktan teslim aldı. Köpeğin kurtarılması ve tedavi süreciyle ilgili haberleri internetten takip ettiğini belirten Mehmet Demirkır, şöyle konuştu:
"Ben de kızım da köpeği çok istedi. Başvurumuzu yaptık. Yapılan inceme sonunda da 'Zift'i sahiplenmemize karar verildi. Çok sevindik. Tedavisinden sonra zifti tanıyamadık. Eski fotoğrafları ile karşılaştırdık. Gerçekten çok iyi bakmışlar. Biz de ona çok iyi bakacağız. Bundan sonra Zift'i güzel günler bekliyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!