Ayağına ip dolanan güvercin için seferber oldular

Güncelleme Tarihi:

Ayağına ip dolanan güvercin için seferber oldular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2022 12:32

Ayağına ip dolanan güvercin için seferber oldular

Haberin Devamı

Cem SÜRMENELİ/ALAPLI (Zonguldak) (DHA)- ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde ayağına dolanan ip sebebiyle ağaçta asılı kalan güvercini itfaiye kurtardı. Güvercin, ayağındaki ip kesildikten sonra doğaya salındı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinin merkezinde bulunan Atatürk Parkı'ndaki bir ağaçta asılı kalan güvercini görenler,  durumu itfaiyeye bildirdi. Parka gelen itfaiye ekipleri, merdivenli araç ile güvercinin bulunduğu yere çıktı. Ayağına dolanan ip sebebiyle ağaca takıldığı belirlenen güvercin kurtarılarak yere indirildi. Güvercinin ayağına dolanan ip, çevredeki vatandaşların getirdiği çakı ile kesildi. Daha sonra güvercin doğaya bırakıldı.

Çevredeki kişiler sayesinde güvercinin kurtarıldığını söyleyen Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, “Şehir merkezi Atatürk parkımızda vatandaşlarımız tarafından çınar ağacına takılan bir güvercin olduğunu yönünde ihbar aldık. Ekiplerimizle birlikte olay yerine gelerek merdiven yardımıyla ağaca çıktık. Misine ipiyle ağaca takılmış olan güvercini kurtardık. Vatandaşlar da güvercinin ayağına dolanmış misineyi keserek kurtardılar.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!