Yozgat Ziraat Odası Başkanı: Yozgat 'afet bölgesi' ilan edilsin

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Ziraat Odası Başkanı: Yozgat afet bölgesi ilan edilsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2019 14:26

Yozgat Ziraat Odası Başkanı: Yozgat 'afet bölgesi' ilan edilsin

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, son günlerde sağanak ve dolu yağışı nedeniyle ekili alanların zarar gördüğünü belirterek, Yozgat'ın 'afet bölgesi' ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, doludan etkilenen Lök köyünü ziyaret ederek, ekili alanlarda inceleme yaptı. Açıkgöz, köylerde yaklaşık 70 bin dekar hububat ve bakliyat ekili alanın doludan zarar gördüğünü ve ekinlerin biçilemez durumda olduğunu belirtti. Son 5 yıldır kuraklık sorunu yaşanan Yozgat'ın bu yıl da, doludan zarar gördüğünü ifade eden Açıkgöz, "Çok sayıda köyümüzde dolu nedeniyle arpa ve buğday biçilemez durumda. Çiftçimiz 2 ay sonra tekrar ekim yapacak, tohum, mazot ve gübre alacak durumu kalmadı. Biz artık hasat yapmayı unuttuk, hayvanlarımız için saman sıkıntımız olacak. 2 ay sonra  2019-2020 sezonu ekimini yapacağız. Çiftçimiz tohumu nereden bulacak? Gübre lazım, mazot lazım, bunları nasıl karşılayacak? Özellikle Lök köyünde, hem evlerde, hem ekili alanlarda büyük zarar var" dedi.
Oda Başkanı Açıkgöz, zarar gören 70 bin dekar alanda yaklaşık 10 bin dekar alanın sigortalı olduğunu vurgulayarak, "Bizim bölgemizin 'doğal afete' girmesi gerekir. Bu bölgede büyük bir afet olmuş, tarlalara biçer girmeyecek. Yeni dönemde tarlaların ekilmesi için yardım gerekiyor. Bütün çiftçilerimizin mazot, gübre ve banka borçları var. Bu sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!