Yozgat Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Sağlık Kuruluşlarına Gelemeyen Hastaların Diş Tedavisini Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Sağlık Kuruluşlarına Gelemeyen Hastaların Diş Tedavisini Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 18:02

YOZGAT'TA YATALAK HASTALARA EVDE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLİYOR

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sağlık kuruluşlarına gidemeyen vatandaşların yardımına koşuyor.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, “Evde Sağlık Hizmeti” kapsamında “Evde Diş Tedavisi” hizmetine hız kesmeden devam ediyor.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan 4 kişilik ekip, mobil ünite ile yatağa bağımlı olan, sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastaların diş muayenelerini ve tedavilerini yapıyorlar. Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Evde Sağlık Hizmetleri’nden yararlanan vatandaşlar koruyucu diş hekimliği, ağız hijyeni eğitimleri, diş çekimleri ile hareketli protezler gibi tedavi yöntemlerinden yararlanıyor.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, sağlık tesislerimize bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi, çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere, evinde ve aile ortamında, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetleri verdiğini söyledi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde de yine evde sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan hastalarımız için sağlık ekibimiz bulunduğunu ifade eden Kurca, “Ağız ve Diş Sağlığı Evde Sağlık Ekibimiz; hastalarımızın, ağız ve diş sağlığı için ev ziyaretleri yaparak, diş tedavileri yapıyorlar. Halkımızın sadece 1 telefon uzağındayız sloganıyla çalışan ekip, evlerinde, akraba ve komşularında yatalak ve engelli vatandaşların, (354) 217 32 68 nolu telefonu arayarak kimlik bilgilerini ve ev adreslerini bildirmeleri halinde o adrese ulaşarak hastaların diş tedavilerini yapmaktadır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!