ÇEDAŞ, ağır kış şartlarına karşı tüm hazırlıklarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

ÇEDAŞ, ağır kış şartlarına karşı tüm hazırlıklarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 13:35

ÇEDAŞ, ağır kış şartlarına karşı tüm hazırlıklarını tamamladı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/ YOZGAT (DHA)- YOZGAT, Sivas ve Tokat’ta 52 bin 789 kilometrekare alanda 950 binden fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), ağır kış şartları bastırmadan kesintisiz enerji için tüm önlemlerini aldı. Ağır kış şartlarına karşı toplam 4 bin kilometre hattın bakımını yapan ÇEDAŞ, 650 direk, 50 bin armatör, 200 trafo ve 300 panonun değişimi ve montaj işlemlerini tamamladı.
Özellikle Yozgat’ta kış şartlarının sert geçmesi nedeniyle saha, arıza bakım ve onarım personeline de takviye yapıldı. 25 kişilik bir ekip kademeli olarak arıza onarım görevine destek vermek üzere görevlendirildi, aynı zamanda saha personel sayısında yüzde 15’lik bir artışa gidildi. Kış aylarında 3 paletli kar aracı, 3 motosikleti, 3 kablo test aracı, 35 adet sepetli platform, 1 adet hidrolik platform, 98 adet arazi aracı ve 12 mobil vinç ile hizmet veren ÇEDAŞ,  tüm araçlarının kışlık bakımlarını yaparak teçhizatları ile hazır hale getirdi.
ÇEDAŞ, kışa hazırlık önlemleri kapsamında hava şartlarının çok daha sert geçtiği bölgeleri ise özel olarak güçlendirdi. Yozgat’ın Akdağmadeni ve Kadışehri ilçelerinde kış mevsiminde şiddetli hava muhalefeti yaşandığı için bu bölgelerde ekstra tedbirler alındı.
Olağanüstü durumlarda kriz masası oluşturarak aksiyon alabileceklerini de anımsatan ÇEDAŞ Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım, teknolojiye yaptıkları yatırımların da kış aylarında arıza ve kesintilere müdahaleleri çok daha hızlı hale getirdiğini söyledi. Kıvılcım, “SCADA yani uzaktan kontrol ve kumanda merkezimize hava tahminleri raporları 15, 5 ve günlük olarak alınıyor. Bu raporlar doğrultusunda olağanüstü durumların ön görülmesi halinde SCADA merkezinde kriz masası oluşturarak ekiplere gerekli uyarılar yapılıyor. Gerekli görülmesi halinde vardiyalar düzenlenerek ekip sayıları artırılıyor. Hava tahmin raporları doğrultusunda paletli kar araçları ve kar motosikletlerinin konumlandırılması yapılarak enerji timleri hazır bekletiliyor” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!