Albay Selçuk Yıldırım için veda yemeği düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Albay Selçuk Yıldırım için veda yemeği düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 09:57

Albay Selçuk Yıldırım için veda yemeği düzenlendi

Haberin Devamı

Halit Yılmaz/YOZGAT, (DHA)- YAKLAŞIK 3 yıldır Yozgat’ta Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüten ve özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı duruşu ile Yozgat halkının gönlünde taht kuran, son kararname ile Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı'na atanan Albay Selçuk Yıldırım için veda yemeği düzenlendi.
Çamlık Milli Parkı'nda düzenlenen yemeğe Vali Kemal Yurtnaç’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Veda yemeğinde konuşan STK Temsilcisi Nurullah Nurdoğan, Albay Selçuk Yıldırım’a yeni görev yerinde başarı dileğinde bulunarak, Yozgat İnovasyon ekibi adına hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan ise 3 yıldır Albay Yıldırım ile birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Önemli olan gönülde hoş bir seda bırakabilmek. Albayımız bizim ve Yozgatlıların gönlünde bu hoş sedayı bıraktı. Çalıştığımız zaman zarfında incinmedik incitmedik. Yeni görev yerinde kendisine başarılar diliyorum" dedi..
Memuriyetin üzen tarafının ayrılıklar olduğunu kaydeden Vali Kemal Yurtnaç ise görev yapılan bir yere insanın unvanı ile geldiğini, ama ayrılırken kişiliği ile ayrıldığını ifade etti. Albay Yıldırım’ın halkın arasında her zaman iyi bir insan olarak anıldığını belirten Vali Yurtnaç, "Selçuk Albay ile bir yıl beraber çalıştık. Bu bir yıl içerisinde gerek askeri kişiliği gerek idaredeki dirayeti gerek toplumla iç içe olması ve örnek davranışları hepimize mihmandarlık yaptı. Özellikle 15 Temmuz’da ki duruşu takdire şayandır. Bu zor günleri hep birlikte atlattık. Bu zor günler insanları birbirine tanıtır ve kişiliklerini öğrenirsiniz. Makamlar mevkiler geçicidir. Kalıcı olan insanlıktır. Selçuk Albay ile çalıştığım süre zarfında gördüm ki, köylüsüyle, kentlisiyle, genciyle yaşlısıyla her zaman iç içe oldu" dedi.
Albay Selçuk Yıldırım ise yaptığı veda konuşmasında, vatan sevgisinin fedakarlık istediğini söyledi. Kendisinin silahlı kuvvetlerde ve jandarmada 5’inci kez şark görevine giden tek albay olduğunu belirten Albay Yıldırım, “Şırnak’ta bu göreve ihtiyaç var ve bu fedakarlığı da birilerinin yapması gerekiyor. Bana böyle bir görev verildiği için çok memnunum. Bu vatana yapılan hizmeti ibadet noktasında değerlendiriyorum. Beni değil beşinci şarka, onuncu şarka bile gönderseler bu vatan için seve seve giderim. Sizlerden tek beklentim dualarınızdır. Ben hakkımı herkese helal ediyorum ve sizlerden de bana hakkınızı helal etmenizi istiyorumö ifadelerini kullandı.
Vali Yurtnaç, Albay Yıldırım’a Yozgat’ta yaptığı hizmetlerden dolayı 'Üstün Başarı Belgesi' ve çeşitli hediyeler verdi. Albay Yıldırım ise herkesle tek tek helalleşip, Yozgat'tan ayrıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!