Akdağmadeni ilçesine mezbaha yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akdağmadeni ilçesine mezbaha yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 15:27

Akdağmadeni ilçesine mezbaha yapılıyor

Haberin Devamı

AKDAĞMADENİ(Yozgat), (DHA)- YOZGAT'ın Akdağmadeni İlçe Belediyesi tarafından inşaatına başlanan modern ve sağlık standartlarına uygun mezbaha inşaatı devam ediyor.
Akdağmadeni ilçesinde, 500 meterkare kapalı alan, 3 ayrı soğuk hava deposunun bulunduğu yeni mezbaha,  Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Avrupa standartlarına  uygun olarak inşa ediliyor. Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçenin ihtiyacı olan yatırımlara öncelik verdiklerini söyledi. Başkan daştan, “Yapımına devam ettiğimiz yeni mezbaha, modern kesim üniteleriyle, günde 200 büyük baş ve 200 küçük baş hayvan kesimi yapabilecek kapasitededir. 500 metrekare kapalı alanı olan mezbahada ayrıca 3 adet soğuk hava deposu bulunmaktadır. Sağlıklı koşullarda ve veteriner denetiminde yapılacak kesimlerle, ilçemizde hayvancılığa ayrı bir boyut getirecek olan yeni mezbaha tamamen hijyenik koşullarda halkımıza hizmet verecektir” dedi.
Yeni Mezbahanın yapımının kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten, Belediye Başkanı Suphi Daştan, “ Akdağmadeni Belediyesi olarak yine standartları yükselterek bölgesine örnek olacak bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. Yapımı tamamlandığında hijyenik koşullarda kesim yapılan, denetimlerin eksiksiz gerçekleştirildiği, kapasitesi geniş olan yeni mezbaha ilçemize ve bölgemize hayırlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!