Yalova'da 15 Temmuz'u anma etkinliği düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Yalovada 15 Temmuzu anma etkinliği düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2021 06:38

Yalova'da 15 Temmuz'u anma etkinliği düzenledi

Haberin Devamı

Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-YALOVA’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen anma gecesinde şehitler için dua edildi. Törende konuşan Yalova Valisi Muammer Erol, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülkemizin her köşesinde sokaklara, meydanlara inen, hava meydanlarını dolduran, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen bu vatanın kahraman evlatları tarafından akamete uğratılmıştır” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından program 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, belgesel gösterimi ile başladı. Törene; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Garnizon ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Namık Öz, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, mehter takımının konseriyle devam etti. Ardından, Yalova Valisi Muammer Erol konuşma yaptı. Darbe girişiminin milli irade tarafından engellendiğini belirten Erol  “Çok iyi bildiğiniz üzere 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’cü hainler tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimi sadece milli iradeye değil, devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize, şanlı ordumuza ve mukaddes değerlerimize kasteden hain bir kalkışmadır. Bu hain kalkışma aziz milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülkemizin her köşesinde sokaklara, meydanlara inen, hava meydanlarını dolduran, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen bu vatanın kahraman evlatları tarafından akamete uğratılmıştır.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!