Dijitalleşen kütüphane kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Dijitalleşen kütüphane kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 13:56

Dijitalleşen kütüphane kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor

Haberin Devamı

Recep CAN/YALOVA,(DHA) – YALOVA Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde bulunan 87 bin 715 basılı kaynak, 64 bin 885 elektronik kitap ve 37 bin 36 elektronik dergi ile büyümesine hızla devam ediyor.

Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, dünyadaki gelişmeleri takip ederek ve sürekli kendini yenileyerek büyümeye devam ediyor. Zengin içerikleri, periyodik olarak yenilenen kaynaklarıyla dikkat çeken Merkez Kütüphanesi, Yalova Üniversitesi bünyesindeki öğrencilere, akademik ve idari personele hizmet veriyor. Bünyesinde toplam 87 bin 515 adet kitap ve 200 dergi olmakla birlikte toplam 87 bin 715 basılı kaynak bulunan Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin sahip olduğu kitapların konulara göre dağılımı şu şekilde; felsefe, psikoloji ve din alanında 17 bin 21,tarih alanında 15 bin 999,  coğrafya ve antropoloji alanında toplam bin 337, sosyal bilimler alanında 15 bin 278, siyasal bilim alanında 3 bin 151, hukuk alanında 6 bin 520, eğitim bilimleri alanında 951, müzik alanında 146, güzel sanatlara alanında bin 311, dil ve edebiyat alanında 19 bin 41, bilim alanında bin 659, tarım alanında 126, teknoloji ve mühendislik alanında 2 bin 785, askerlik alanında 181, denizcilik alanında 217, tıp alanında bin 534 ve kütüphanecilik alanında 74 kitap bulunmakta.

TÜRKİYE’NİN VE DÜNYA’NIN HER YERİNDEN KAYNAKLARA ULAŞIM SAĞLAMAK MÜMKÜN

Sahip olduğu 200 süreli yayın, 64 bin 885 e-kitap ve 37 bin 36 e-dergi sayısına ulaşan Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin kaynaklarına kullanıcıların YORDAM Otomasyon Sistemi üzerinden kütüphane kataloğunu taramaları mümkün olabildiği gibi, Merkez Kütüphane web sayfası ile de kütüphaneye gelmeden bulundukları her yerden (yurt içi ve yurt dışı olmak üzere) Merkez Kütüphane kataloğunu taramaları ve online veri tabanlarından yararlanabiliyorlar.

TÜRKİYE’DEKİ HER ÜNİVERSİTENİN KAYNAKLARINA ULAŞIM ŞANSI

Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, TO-KAT (Toplu Katalog) sistemine üyedir.  Toplu Katalog sistemi sayesinde tüm üniversite kütüphanelerinden gerekli taramaları yaparak kendilerinde bulunmayan kaynakları KİTS (Kütüphaneler Arası İş birliği ve Takip Sistemi) veya TÜBESS (Türkiye Bilgi ve Belge Sağlama Sistemi) ile Türkiye’deki tüm üniversite kütüphanelerinden kaynak sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra üniversitemiz, öğrencilerin el yazması eserlere rahatlıkla ulaşımının sağlandığı ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler’ veri tabanı gibi farklı alanlarda yüzlerce kaynağa erişim sağlayan birçok veri tabanına sahip.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ARTAN UZAKTAN ERİŞİM İSTEĞİNİ KESİNTİSİZ OLARAK KARŞILANDI

Pandemi döneminde uzaktan eğitim olarak devam eden eğitim-öğretim faaliyetleri ve okullara fiziksel olarak erişim sağlanmasının mümkün olmaması nedeniyle Yalova Üniversitesi, artan uzaktan erişim isteklerini en iyi şekilde karşılamak için internet alt yapısını güçlendirerek dijital kaynaklarını zenginleştirdi. Pandemi dönemi boyunca online olarak devam eden eğitim sürecinde tüm öğrencilere destek olmak amacıyla Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Yalova’da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine ihtiyaç duymaları halinde Merkez Kütüphane’nin bilgisayar ve internet altyapı hizmetinden faydalanmaları için kapılarını açtı. Bununla birlikte Pandemi sürecinden dolayı kütüphaneye gelemeyen üyelerin 01.02.2020 tarihinden sonra ödünç almış oldukları materyallerin iade süreleri kütüphane tarafından 31.05.2021 tarihine kadar otomatik olarak uzatılarak üyelerin mağdur olması engellendi. Pandemi dönemi boyunca hizmetlerine aynı şekilde devam eden Yalova Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, bu süreçte 42 bin 369 kişiye ulaşım sağladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!