Kızılcık Şenliklerinin 12’incisi Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kızılcık Şenliklerinin 12’incisi Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 09:39

YALOVA'NIN ÇINARCIK İLÇESİ'NE BAĞLI ŞENKÖY'DE HER YIL DÜZENLENEN KIZILCIK ŞENLİĞİNİN 12.Sİ İLGİ GÖRDÜ.

Yalova’nın Kızılcık üretim merkezi olan Şenköy’de her yıl düzenlenen Kızılcık Şenliği kapılarını 12. kez açtı. Şenlikte konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu kızılcığın tanıtımının daha etkin yapılması için festivalin boyutlarının daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy’de 12’inci Kızılcık Şenlikleri düzenlendi. Şenköy Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve çok sayıda davetli katıldı. Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Sevencan Kızılcık Şenliğinin bu yıl 12’incisi düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’ta festivalde bir konuşma yaparak, "Şenköy Kızılcığı artık adını ülkeye duyurmuş hızla bir markaya dönüşmekte. Şenköy’de kızılcığın tanıtımına bu festivalin çok büyük bir katkısı var. Şenköy Kızılcık festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise Kızılcık Festivali’nin artık daha geniş katılımlı bir organizasyona dönüşme zamanının geldiğini dile getirerek, "Nasıl ki Kayısı denilince akla Malatya gelirse, Elma denince Amasya ilk akla gelen il oluyorsa bugün Kızılcık denince de Yalova ve Şenköy akla gelmelidir. Burada Kızılcık üretiminin daha da arttırılması lazım. Biz Yalova Valiliği olarak üretimin arttırılması için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu festival sayesinde hem bu bölgede üretilen Kızılcığın hem de Yalova’nın tanıtımı sağlanmaktadır. Ama artık bu festivalin daha da geliştirilme zamanı geldi. Daha geniş kitlelere ulaşan bir festival düzenlenmesi lazım. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Bu yıl Kızılcık üreticileri arasında yapılan yarışma yapılmayarak, yarışma için ürün suna herkese ödül verildi. Protokol mensuplarına Kızılcık’ta üretilen şerbetin sunulduğu festivalde halk oyunları gösterileri de yapıldı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve protokol mensupları stantları da gezerek vatandaşlarla sohbet edip ürünler hakkında bilgiler aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!