Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 16:06

Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat

Haberin Devamı

İsmail ÖZTÜRK/YALOVA, (DHA)-YALOVA’nın Çınarcık İlçesi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı aslını aratmayan görüntülere sahne oldu. Senaryo gereği yaşanan deprem sonrası yaralıların dışarıya taşınmasını, tatbikattan habersiz vatandaşlar korku dolu gözlerle izledi.

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, Çınarcık Devlet Hastanesi’nde olası bir afete hazırlıklı olunması amacıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Hazırlıkları önceden yapılan tatbikat ise gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu. Senaryo gereği 7,2 şiddetindeki bir deprem sonrasında Çınarcık Devlet Hastanesi’nde de hasar meydana geldi. Yaşanan deprem sonrasında enkazda kalmayan sağlık personelleri hasta tahliyesi ve yaralıları kurtarmaya başladı. Bu esnada hastanenin bir bölümünde de yangın başladı. İtfaiye ekipleri de yangına müdahale ederek alevleri söndürmeye çalıştı. Kanlar içerisinde kalan yaralılar sedyelerle hastaneden çıkartılarak ambulanslarla başka hastanelere taşındı.

Tatbikattan haberi olmayan vatandaşlar bir anda çalmaya başlayan sirenler, hastane bahçesine gelen ambulans ve itfaiye araçlarıyla neye uğradığını şaşırarak tatbikatı korku dolu gözlerle izlediler. Yapılanın tatbikat olduğunu öğrenen vatandaşlar derin bir nefes aldı. Yalova Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Çınarcık Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen tatbikatın oldukça başarılı olduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!