Cem Yılmaz’a açılan hakaret davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz’a açılan hakaret davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 14:20

Cem Yılmaz’a açılan hakaret davası ertelendi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - ESKİ Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun kendisine Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine komedyen Cem Yılmaz hakkında Yalova 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde  açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.
Selim Cebiroğlu geçen yılın mart ayında Termal Fen Lisesi'nde yaptığı incelemeler sırasında iddiaya göre, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde tartıştığı matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün dışarı çıkmasını istemişti. Eğitim- Sen, üyeleri Halil Serkan Öz'e destek için Yalova'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Öz, burada rahatsızlandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.
Bu olay üzerine komedyen Cem Yılmaz, Vali Cebiroğlu'nu, Twitter hesabı üzerinden eleştirdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Cem Yılmaz hakkında avukatı Ulvi Çağlayan aracılığı ile suç duyurusunda bulundu. Yapılan savcılık soruşturmasının ardından Cem Yılmaz hakkında Yalova 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yalova 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın bugün yapılan ikinci duruşmasına Cem Yılmaz  katılmazken, avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel hazır bulundu. Davacı olan ve halen merkez valiliği görevinde bulunan Selim Cebiroğlu duruşmaya gelmezken avukatı Ali Ulvi Çağıran mazeret dilekçesi gönderdi.
Cem Yılmaz’ın avukatları mahkemeye düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili daha önce verilen mahkeme kararlarını sundu. İkinci duruşma yapılmasına rağmen Selim Cebiroğlu’nun ifadesinin alınmadığını belirten avukatlar, talimatla ifadesinin alınması için yazı yazılmasını talep etti. Duruşmaya bakan geçici hakim, ifade için talimat kararını asil hakime bıraktığını dile getirerek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!