İtfaiyede uygulamalı ders

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyede uygulamalı ders
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 14:33

İtfaiyede uygulamalı ders

Haberin Devamı

Cem Mete OKUR/ALTINOVA(Yalova),(DHA)-YALOVA’da, Altınova Vakıfbank İlkokulu öğrencileri, Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine ziyarette bulunarak, müfredatta yer alan ‘Acil durumlarda yardım alabileceğimiz kurumları tanıyalım’ konusunu uygulamalı olarak öğrendi.

Altınova Vakıfbank İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersinde yer alan ‘acil durumlarda yardım alabileceğimiz kurumları tanıyalım’ konusuna uygun olarak Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine ziyarette bulundu. Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğini ziyaret eden öğrenciler, itfaiye araçlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

EĞİTİCİ BİLGİLER VERİLDİ

Öğrenciler, uygulamalı ders ile itfaiye araçlarını yakından tanıma fırsatı buldu. İtfaiye görevlileri, itfaiye araçları ile birlikte yangın ve yangın söndürme konusunda öğrencilere eğitici bilgiler aktardı. Yangın ve benzeri durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirilen öğrenciler, itfaiyeyle ilgili merak ettikleri konuları sorma imkanı buldu.

ÖNEMLİ UYARILAR

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğini gezen öğrenciler, burada İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu ve itfaiye personeli tarafından bilgilendirildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi aramaları istenirken, itfaiye olarak sadece insanlara değil, tüm canlılara yönelik yapılan çalışmalar aktarıldı. Öğrencilerden özellikle yakıcı ve yanıcı maddelerle oynamamaları, prizlere yabancı cisimlerle müdahale etmemeleri istendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!