VATMAN NE YAPSIN?

Güncelleme Tarihi:

VATMAN NE YAPSIN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2019 10:35

Antalya’da trafik kurallarını hiçe sayarak hafif raylı sistem güzergahını işgal eden araç sürücüleri ve yayalar vatmanların korkulu rüyası oldu. 

Haberin Devamı

ANTALYA’da Fatih-EXPO güzergahında hizmet veren tramvayları kullanan vatmanlar, kural tanımaz sürücüler nedeniyle her gün yeni bir tehlike atlatıyor. Trafik kurallarını hiçe sayarak 30 kilometrelik hafif raylı sistem hattını kullanmaktan çekinmeyen ticari ve özel araç sürücüleri hem kendilerinin hem de tramvay içindeki yüzlerce toplu ulaşım yolcusunun hayatını riske ediyor.

VATMAN NE YAPSIN

YAYALAR DA TEHLİKEDE

Hattın kent merkezini kapsayan bölümünde tam bir kargaşa hâkim. Özellikle taksi şoförleri hem yakıt tasarrufu yapmak hem de zamandan kazanmak adına tramvayı hiçe sayıp raylı sistem güzergahına giriyor. Sigorta, Şarampol, İsmetpaşa ve Doğu Garajı duraklarının olduğu bölümlerde en üst noktaya çıkan ihlaller, yayaların güvenliğini de etkiliyor.

TRAMVAYA MAKAS

Haberin Devamı

Bazı duraklarda yaya geçidi kullanmak yerine korkusuzca hafif raylı sistem güzergahına giren yayalar trafik güvenliğini tehdit ediyor. Israrla kural ihlali yapanlar arasında motosiklet-bisiklet sürücüleri de var. Özellikle paket dağıtım elemanları şehir içi trafiğinden kaçıp zaman tasarrufu sağlamak için tramvaya makas atmaktan bile çekinmiyor.

FELAKET YAŞANMASIN

Hafif raylı sistem hattı içindeki tehlikenin her geçen gün arttığını söyleyen Kalekapısı esnafı Nurettin Sönmez, “Geçmiş yıllarda bu güzergahta bir kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Yine birçok maddi hasarlı kaza da yaşandı. Bir an önce bu konuda caydırıcı önlemler alınmalı. Aksi halde daha büyük felaketler yaşanabilir” diye konuştu.

KURUMLAR ÖNLEM ALSIN

Sadece araç sürücülerinin değil yayaların da kural ihlali yaptığını vurgulayan Şarampol sakini Deniz Körcü, “Şarampol Caddesi’ndeki tramvay sürekli ani fren yapıyor. Çünkü ya bir yaya ya da esnafın hat içine koyduğu sandalye, masa tehlike yaratıyor. Başta Antalya Emniyet Müdürlüğü ve ilgili belediyeler bu konuda daha hassas olmalı” dedi.

EĞİTİM ŞART

Tramvay hattındaki tehlikenin denetim ve bilinçlenmeyle giderilebileceğini kaydeden Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen, şöyle dedi: “Ceza uygulaması tek başına çözüm olamaz. Asıl çözüm araç sürücülerinin, yayaların trafik bilinci ile hareket etmesini sağlamak. Bunu başarmak için de eğitim olanaklarımızı artırmalıyız. Bu konuda tüm kurumların katıldığı detaylı bir çalışma yapılmalı.”

VATANDAŞ NE DEDİ?

Haberin Devamı

Nurettin Sönmez: Geçmiş yıllarda bu güzergahta bir kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Bir an önce bu konuda caydırıcı önlemler alınmalı.

Deniz Körcü: Şarampol Caddesi’ndeki tramvay sürekli ani fren yapıyor. Çünkü ya bir yaya ya da esnafın hat içine koyduğu sandalye, masa tehlike yaratıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!