Sıhhiye eğitimi gören jandarma personeline sertifikaları törenle verildi

Güncelleme Tarihi:

Sıhhiye eğitimi gören jandarma personeline sertifikaları törenle verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 17:08

Sıhhiye eğitimi gören jandarma personeline sertifikaları törenle verildi

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2,5 aylık sıhhiye kursu gören askerlere,  ilk yardım eğitimi verildi.  Eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, yapılan sınavlarda 85 ve üzeri puan alan 27 jandarma personeline teşekkür ve katılım belgeleri törenle verildi. Operasyonda görev yapacak olan askerler, olası çatışma, akrep ve yılan sokma gibi yaralanmalarda ilk müdahaleyi yapacak.

Van'da kırsal alanda düzenlenen operasyonlara katılan jandarma ekiplerine,  olası bir yaralanmaya karşı sahada ilk müdahaleyi yapacak olan 30 personel, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2,5  süren sıhhiye eğitimine tabi tutuldu. 30 personelden 27'isi yapılan sınavda 85 ve üzeri puan alarak eğitimlerini başarıyla tamamladı. Sıhhiye personeli için hastanenin konferans salonunda tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, komutanlar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer, Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Remzi Sarıkaya ve katılım sertifikası almaya hak kazanan jandarma personeli katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından eğitim koordinatörlüğünü yürüten Acil Tıp Uzmanı Mehmet Tatlı, sinevizyon eşliğinde verilen eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi verdi.

'YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE BAŞARI GÖSTERDİNİZ'
Törende konuşan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yavuzer, jandarma personeline verilen sıhhiye eğitiminin çok faydalı  olacağını belirterek, şunları söyledi:
" Arkadaşlar siz sahada olduğunuz zaman ya kendinize ya da en yakın arkadaşınıza müdahale edeceksiniz. Dolayısıyla buradaki eğitimi nasıl ki  ilk anda size söylediysek kendimize yapıyormuş veya en yakın arkadaşımıza yapıyormuş gibi bir eğitim verdik ve yapılan sınavda yüzde 90'nın üzerinde bir başarı gösterdiniz. Bundan dolayı her birinizi kutluyoruz. Bizler, bu ülkenin yetişmiş insanlarıyız .Farklı meslek gruplarında olabiliriz ama neticede bir tuğla nasıl üst üste geldiğinde bir duvar oluşturuyorsa, bizler de farklı meslek grubundakiler birbirimize kenetlendiğimiz taktirde ülkemizin etrafında bir zırh gibi durabiliriz. Daha önce ben Barış Pınarı Harekatına katılmış bir hekim olarak şunu söylemek istiyorum. Sahada gerek sağlık çalışanları  gerek TSK'nın değerli mensupları bir arada oldukları sürece başarılı olurlar. Bunlardan bir tanesi eksik olduğunda maalesef istenilen başarı sağlanamıyor." dedi.

​'3 ARKADAŞIMIZI YILAN VE AKREP SOKMASINDAN HASTANEYE KALDIRDIK'
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ise, personellerine eğitim veren doktorlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:
"Çok taze, çok da güncel, çok da ihtiyaç olan bir konuda bizi yetiştirdikleri için, bizim ufkumuzu açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu program da jandarma gününde 183. yıldönümü münasebetiyle bu da tevafuk oldu oldu. Onun için bu işe emek veren, düşünmesinden, planlamasından icrasına kadar herkese teşekkür ediyoruz. Son 3 hafta içerisinde 3 arkadaşımızı yılan ve akrep sokması sonucu hastaneye tahliye etmek zorunda kaldık.  Eğer orada sizin gibi eğitimini almış arkadaşlarımız olmamış olsaydı onlara ilk müdahale nasıl yapılacaktı? Bilemiyoruz. Bizler devlet sistemi içerisinde kırsalda görev yapmak için varız. Zor şartlarda, sarp arazide ormanlık ve kayalıkla gece ve gündüz görev yapan bir teşkilatın mensuplarıyız. Yılan, akrep sokması, olası bir çatışmada yaşanabilecek yaralanmalara karşı ilk yardım çok önemli. İşin uzmanında böyle bir eğitim almak çok önemli. Bu eğitimlerin devam etmesini temenni ediyorum." .
Program sonunda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer'e plaket verdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!