Podovan’dan Minik Öğrencilere El Ve Ayak Bakımı

Güncelleme Tarihi:

Podovan’dan Minik Öğrencilere El Ve Ayak Bakımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 16:38

PODOVAN'DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE EL VE AYAK BAKIMI SEMİNERİ

Van’da faaliyet gösteren Podovan Ayak Sağlığı Merkezi tarafından kreş çocuklarına el ve ayak bakımı eğitimi verildi.
İlk Adım Kreş ve Bakım Merkezi’ni ziyaret eden Podovan Ayak Sağlığı Merkezi Podologu Selma Değirmenci, miniklere eğitim verdi. Minik öğrencilere el ve ayak bakımı, tırnak kesimi hakkında bilgilendirmenin yapılmasının ardından çocuklara çizgi film izletildi. Hediyelerin de dağıtıldığı eğitim, çocukların el tırnaklarının kesilmesi ile sona erdi.
Eğitim sonunda bir açıklamada bulunan Podolog Selma Değirmenci, doğuda ilk açılan paramadikal bir kuruluş olduklarını belirterek, hedeflerinin ayak sağlığında doğuda en iyi marka olmak olduğunu söyledi. Hastalıklarda her zaman erken tedavinin önemli olduğuna vurgu yapan Değirmenci, “Bütün ayak ve tırnak hastalıkları çocuklukta başlar. Doğru ayakkabı giymelerini ve yere doğru basmalarını sağlamak için okullarımızda bu eğitimleri veriyoruz. Çünkü çocukluk döneminde hastalığın tespiti yapılırsa, tedavisi daha kolay olur. Bu nedenle bizde küçük yaştan itibaren çocuklarımıza bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz bu eğitimlerle velileri de ayak sağlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.
Türkiye’de 2013 yılından itibaren çocukların el ve ayak sağlığının önemini çok yoğun bir şekilde anlattıklarını ifade eden Değirmenci, “Eğitimlerimizde çocuklara el ve ayak bakımını, çorapların günlük muhakkak değiştirilmesi gerektiğini, her gün akşam eve geldiklerinde gün sonunda ayakların yıkanıp muhakkak kurulanması gerektiğini, ayak tırnaklarının 15 günde bir, el tırnaklarının ise haftada bir kez düz bir şekilde kesilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Eğitim sonunda da çocuklara küçük hediyeler dağıtarak, tırnakların nasıl kesildiğini uygulamalı bir şekilde gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
El ve ayak bakımı eğitimlerinin 2115 -2016 eğitim öğretim yılı içerisinde devam edeceğini dile getiren Değirmenci, kendilerini en iyi şekilde ağırlayan İlk Adım Kreş yetkililerine teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!