İpekyolu Belediyesi'nden 'İpekPark' projesi

Güncelleme Tarihi:

İpekyolu Belediyesinden İpekPark projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2020 16:54

İpekyolu Belediyesi'nden 'İpekPark' projesi

Haberin Devamı

Safa ATMACA/EDREMİT(Van), (DHA)- VAN'ın merkez İpekyolu Belediyesi tarafından, kentte yeşil alanların artırılması, vatandaşların aileleriyle güzel zaman geçirebileceği alanlar oluşturmak amacıyla 'İpek Park' projesini başlatıyor. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan,  "Bu çok kapsamlı ve nitelikli proje aslında Van için bünyesinde bir çok ilki barındırıyor. Amacımız vatandaşlarımızın ailesiyle eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir park oluşturmak" diye konuştu.

Merkez İpekyolu İlçesi Belediyesi tarafından başlatılan 'İpek Park' projesi için tanıtımtoplantısı düzenlendi.  İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, proje sayesinde şehir merkezinde TOKİ'den devralınan yaklaşık 12 dönümlük yeri, yeşil alana çevirmeyi hedeflediklerini söyledi. Projenin, belediyenin Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından tasarlanan prestijli bir çalışma olduğunu belirten Kaymakam Aslan, çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı düşündüklerini söyledi. Kentin Şerefiye Mahallesi'nde yapılacak pnojenin detaylarını anlatan Kaymakam Aslan şöyle konuştu:

"Şerefiye Mahallesi'nde yapılacak 7 bin metre kare yeşil alana ve 430 metre yürüyüş yoluna sahip olacak park, tamamen eğlence ve kültür merkezi olarak tasarlandı. Park içerisinde ters ev, buz pisti, oyuncak müzesi, tematik oyun parkı gibi kentte ilk kez bulunacak yapıların yanında spor alanları, engelsiz kafe ile konsept fotoğraf çekim alanları da yer alacak. Bu çok kapsamlı ve nitelikli proje aslında Van için bünyesinde bir çok ilki barındırıyor. Amacımız vatandaşlarımızın ailesiyle eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir park oluşturmak. Parkın içinde 12 metrelik Elsa Kulesi bulunacak. Burası kış memleketi bizde istedik ki burada bir buz pisti olsun. Pistimiz kapalı olarak 650 metrekare olacak. İlk etapta 350 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğiz. Daha sonra talebe göre bu alan genişletilebilir. Parkın içinde çocuklarımız için oyuncak müzesi olacak, burada masalsı bir kule olsun istedik ve 12 metrelik Elsa Kulesi'ni yapacağız. Yine bu alanda bir çok çizgi film karakterine ait figürler yer alacak. Çocuklarımız burada hem oyun oynayacak hem de fotoğraf çekecek. Vatandaşlarımızın daha iyi vakit geçirebilmesi için kamelya ve oturma alanları olacak"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!