İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 15:35

- Zaman gazetesi okurları, Van'da gözaltıları protesto etti

Haberin Devamı

VAN (AA) - Zaman gazetesi okurları, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunu protesto etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan "paralel yapı" soruşturması kapsamındaki gözaltılara tepki gösteren bir grup Zaman gazetesi okuru, Van Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Operasyona tepki gösteren grup, "özgür basın susturulamaz", "herkes sussa Zaman susmaz", "demokrasiden dönüş yok" sloganları attı.

Zaman gazetesi Van okurları adına açıklama yapan Ali Çiçeksay, çoğulculuk düsturunun en önemli unsuru olan basına yönelik baskıcı ve düşmanca tavrın, Türkiye'de son yıllarda hız kazandığını iddia etti.

Dünyanın önde gelen gözlemci kuruluşlarından Freedom House'un tespitleriyle Türkiye'nin özgür olmayan ülkeler kategorisinde yer aldığını savunan Çiçeksay, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"14 Aralık nefret operasyonu ile Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman'ın, Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve ülkenin en büyük görsel medya gruplarından Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınması basın hürriyeti, kişi hak ve hürriyetleri bakımından utanç vericidir. Özgürlüklerin ülkesi olmak varken, yolsuzlukların ülkesi olmak, demokrasinin sümenaltı yapılıp keyfi uygulamaları yapmak bireyi eşya haline getirmektedir. Şu an ülkemizde ortaya çıkan tabloda, özgürlükler sorunu sadece bir kurum ya da cemaati ilgilendirmemektedir. Toplumun bütün kesimlerini, evrensel insan haklarını ve ifade özgürlüğünü ilgilendirmektedir."

Bazı vatandaşların adliye önünde Kur'an-ı Kerim okuduğu açıklamanın ardından grup dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!