Erciş'te yarım asırdır ekilemeyen araziler, çiftçiyle buluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Ercişte yarım asırdır ekilemeyen araziler, çiftçiyle buluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 16:04

Erciş'te yarım asırdır ekilemeyen araziler, çiftçiyle buluşturuldu

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN''ın Erciş ilçesinde Büyükşehir Belediyesi, ulaşımı olmayan ve bu nedenle yaklaşık yarım asırdır ekilemeyen tarım arazilerine dağ yolu yaparak, çiftçilerin tarlalarıyla buluşmasını sağladı.

Van’da tarım ve hayvancılığın canlanması ve çiftçilerin maksimum verimliliğe ulaşması adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sulama kanalları, göletler ve arazi yollarıyla çiftçilerin üretimine katkı sunan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Zilan bölgesindeki Kardoğan Mahallesi'nde de daha önce katırlarla arazilerine ulaşan çiftçiler, bir süre sonra ekmeyi bıraktı. 50 yıldır ulaşım problemi nedeniyle ekilemeyen 4 bin dönüm araziye ulaşım sağladı. Mahalleye 7 kilometre uzaklıktaki, yaklaşık 1900 rakımda 20 günlük çalışmayla tamamlanan 4 kilometre uzunluğundaki dağ yoluyla çiftçiler arazilerine ulaşarak ekinlerini yapabilecek. 

Arazi yolundan ekin yapılacak arsaya ilk ulaşımı sağlayan Mahalle Muhtarı Ali Taş, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve emeği geçenlere teşekkür ederek arazileri yeniden ekinle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 
Araziye yıllardır ulaşım sağlanamadığı için çiftçilerin verim alamadığını söyleyen Muhtar Taş, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmayla araziye dağ yolundan ulaşabileceklerini dile getirdi. 

Taş, "Bu sene mahalleli olarak Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik. Müracaatımız kabul edilerek çalışma başlatıldı. Titiz bir çalışmayla arazimize ulaşım sağlayacağımız yol tamamlandı. Çiftçimiz feraha kavuştu. Yaklaşık 40-50 yıllık sorunumuz çok şükür çözüldü. Arazimizde buğday, yonca, yulaf ekeceğiz. Verimli bir arazidir. Mahsulden yana ümitliyiz” dedi.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının 13 ilçe de yürütülen çalışmalarının Erciş ayağında Kardoğan Mahallesi'nin yanı sıra Karlıyayla, İşbaşı, Hocaali ve Evbeyli’de de çalışmaları sürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!