Erciş, şeker pancarında Türkiye birincisi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Erciş, şeker pancarında Türkiye birincisi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 14:07

Erciş, şeker pancarında Türkiye birincisi olma yolunda

Haberin Devamı

Barbaros KUL/ERCİŞ(DHA),(Van)- VAN'ın Erciş İlçesi'ndeki Erciş Şeker Fabrikası şeker pancarında Türkiye birincisi olma yolunda. Erciş Şeker Fabrikası olarak bu yılki rekolteyle Türkiye birinciliğini zorladıklarını söyleyen Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, bu yıl üreticinin geçen yıla oranla daha verimli bir sezon geçirdiğini belirtti. 

Erciş Şeker Fabrikası’nda şeker pancarı alımlarına geçtiğimiz ay fabrikada yapılan açılışla start verildi. Fabrika, Van'ın Erciş, Gevaş, Muradiye, Ağrı'nın Patnos ilçesi ile Bitlis'in Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinden şeker pancarı sağlıyor. Geçen ay üretimin yapıldığı ilçelerde kurulan kantarlar vasıtasıyla üreticiden şeker pancarı alımları başlatılırken, Şeker-İş Sendikası Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin bu yılki rekolteyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"FABRİKALARIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR"
Şahin, İl ve ilçelerden 150 bin ton şeker pancarı alımı yapıldığını anlattı. Alımların halen devam ettiğini belirten Şahin, "Şimdiye kadar 82 bin ton şeker pancarı, üretici üzerinden fabrikaya aktarılmış durumda. Alımlar da halen sürüyor ve Aralık ayı ortalarına kadar sürecek. Geri kalanın tamamı fabrikaya aktarılacak. Erciş Şeker fabrikası olarak bu yılki rekolteyle Türkiye birinciliğini zorluyoruz. Bu yıl üretici geçen yıla oranla daha verimli bir sezon geçirdi. Bu çok güzel bir durum. Ancak siz bir de özelleştirilen fabrikaların haline bakın, hemen yanı başımızda Muş Şeker Fabrikası var. Üretici ne yapacağını, fabrika yetkilileri ne yapacağını şaşırmış durumda. Şeker fabrikalarını özelleştirildi mi, böyle sıkıntılı durumlar ortaya çıkar. İşte görüyoruz devletin denetimi kalktığı zaman bu fabrikalarda işler yürümüyor. O nedenle artık geriye kalan fabrikaların özelleştirilmesi çabasından vazgeçilmeli." dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!