Başkaleli çocuklar yüzme öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Başkaleli çocuklar yüzme öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 16:13

Başkaleli çocuklar yüzme öğreniyor

Haberin Devamı

Harun AKSU/BAŞKALE,(Van)-(DHA)- VAN’ın Başkale ilçesinde "Başkale'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, Haydi İlk Kulacı Atmaya Var Mısın" Projesi kapsamında çocuklara yüzme eğitimi veriliyor.

Başkale Kaymakamlığı Aile Destekleme Merkezi (ADEM) tarafında yürütülen "Başkale'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın, Haydi İlk Kulacı Atmaya Var Mısın" projesi kapsamında 6-12 yaş aralığında 60 çocuğa, belediyenin yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme eğitimleri veriliyor. Deneyimli yüzme antrenörler tarafından verilen yüzme kursuna çocuklarda büyük ilgi gösteriyor.

ADEM Koordinatörü Rabia Mühürci, çocukların bu projeyi çok sevdiğini ve büyük bir hevesle yüzme öğrenmek için havuza geldiğini belirterek, "Çocuklar ilk kez havuzla tanıştı. Burada yüzme öğrenecekler. Projemize destek veren herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. Yüzme Antrenörü Evindar Aygün ise hedeflerinin tüm çocuklara yüzme öğretmek olduğunu söyledi.

Kursa gelen çocuklardan Sedat Karaaslan da havuza ilk kez geldiğini belirterek, "Ben buraya yüzme öğrenmeye geldim. Daha önce hep parkların havuzlarında yüzüyordum. Burası çok güzel bir yer. Yüzmeyi öğrenip, yarışmalara katılacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!