ÜST GEÇİT İÇİN SEFERBERLİK

Güncelleme Tarihi:

ÜST GEÇİT İÇİN SEFERBERLİK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 11:46

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi 19 yaşındaki Aslıhan Kocapınar’ın hayatına mal olan trafik kazası, Hürriyet Caddesi’ndeki üst geçit sorununu bir kez daha gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) İç Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Aslıhan Kocapınar’ın hayatına mal olan trafik kazası sonra AÜ öğrencileri tarafından sosyal medyada başlatılan “Hürriyet Caddesi’ne üst geçit yapılsın’ kampanyası kamu kurumlarının da dikkatini çekti.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından kazanın olduğu cadde üzerinde tespit çalışmalarına başlanırken, üst geçit çalışmasının hızlandırılması için harekete geçen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, yetkili kurumlara resmi yazı ile başvuru yapıldığını söyledi.

HASSAS OLUNMALI

“Aslıhan’ın ölümü hepimizin yüreğini dağladı” diyen Rektör Ünal, “Rektörlük olarak üst geçit yapılma sürecine resmi olarak müdahil olamıyoruz ancak taleplerimizi ve bölgedeki hassasiyeti ilgili kurumlarla devamlı suretle paylaşıyoruz. Daha öncede üst geçit konusu 5 kez resmi yazıyla gündeme getirmiştik” dedi.

EĞİTİM DE ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Kazadan hemen sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü ile temasa geçtiğini kaydeden Ünal, “Sürecin hızlandırılması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başlatılan çalışmaları bizzat takip ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin trafik güvenliği eğitimi alması da gündemimizde. Bu konuda neler yapılabilir diye çalışıyoruz” diye konuştu.

HIZLI HAREKET EDİLMELİ

Kamu kurumlarının gösterdiği hassasiyetin önemli olduğunu ancak hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Fatih Özel, şöyle dedi: “Bu yolda artık kimse ölmesin. Bir an önce üst geçit çalışmaları başlatılırsa sadece öğrenci kardeşlerimiz değil tüm yayalar daha güvende olacak.”

TÜREL’İ ZİYARET EDECEĞİZ

“Biz Aslıhan’ın ailesiyle de sürekli irtibat içindeyiz. Ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğünü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i de ziyaret ederek üst geçit beklentimizi bir kez daha ileteceğiz. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler son derece iyiydi. Umarım bundan sonra da bu hassasiyet devam eder.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!